Broodtrommel inspiratie
14/01/2023

Inspiratie voor gemakkelijke en gezonde broodtrommeltjes

De kerstvakantie is weer voorbij en dat zal voor veel ouders gepaard gaan met gemengde gevoelens. Veel tijd met elkaar als gezin is heerlijk, maar weer even tijd voor jezelf is ook niet verkeerd. Helaas start ook die welbekende ochtendspits weer op: aankleden, ontbijten, tandenpoetsen, treuzelen… En natuurlijk broodtrommeltjes maken. 

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar vakantie betekent voor ons relaxter omgaan met (on)gezond eten. Dagelijks chipjes, koekjes of snoepjes zijn geen uitzondering en er wordt zeker niet iedere avond voldoende groente gegeten. Nu het normale ritme weer begint, vind ik het wel belangrijk om allemaal weer wat gezonder te eten. Zowel thuis als op school. Misschien gaat dat bij jou kids moeiteloos (good for you!), misschien ervaar jij daar ook wat uitdagingen (ahum). Hoe dan ook: we delen graag wat inspiratie voor het vullen van die broodtrommeltjes op een gezonde én gemakkelijke manier. 

Broodtrommel inspiratie

Een ideale broodtrommel bevat een beetje van alles: hij is vullend, gezond, lekker en het liefst ook nog een beetje leuk. Die Pinterest-perfect trommeltjes vind ik altijd een tikkeltje intimiderend en wat onrealistische voor iedere dag, maar je kunt zelf best een eind komen. De nieuwste Haverkoekjes met wortel & pompoen van de Kleine Keuken zijn gemaakt van 100% volkoren granen en komen in allerlei gezellige vormpjes. Voeg een handje van deze koekjes, wat fruit of rauwkost en een boterhammetje (of 2) toe en je trommeltje is compleet. 

Nog zo’n kindervriend: mini rijstwafeltjes. Deze Rijstwafeltjes van de Kleine Keuken bevatten naast rijst en maïs ook linzen én een beetje wortel en pompoen. Er kan beleg op (bijvoorbeeld Biologische pindakaas – gemaakt van 100% pinda’s), maar ze zijn zonder iets erop net zo lekker. Ik voegde aan de broodtrommel een gekookt eitje toe (grote hit!) en wat komkommer voor de kleur. 

Broodtrommel inspiratie

Beleg

Mijn dochter zou het liefst iedere dag gekleurde hagelslag op haar boterham eten. Dat snap ik best, maar doordeweeks gaan we voor een gezonder alternatief. Bijvoorbeeld lekker hartig beleg of deze biologische Appel & Dadelstroop. Hoewel ze graag boterhammen eet, vind ik het leuk om haar af en toe ook iets anders in haar broodtrommel mee te geven. Bijvoorbeeld twee mini-bolletjes of een bagel (met deze Chocopasta met hazelnoot, die 60% minder suiker bevat dan gewone chocopasta). 

Enorme fruiteters zijn ze helaas niet, dus daar proberen we met leuke trommeltjes en blije gezichtjes iets aan te veranderen. De Chocokoekjes gaan er daarentegen wél zonder morren in… 

Broodtrommel inspiratie

Fruitjes

Een paar appelpartjes, een banaantje of een mandarijn kan natuurlijk altijd, maar een leuk alternatief is om gedroogd fruit mee te geven aan je kindje. De Fruitjes met abrikozen van de Kleine Keuken zijn volledig gemaakt op basis van abrikoos, dadel en banaan. Er zitten dus geen toegevoegde suikers in, maar ze smaken wel lekker zoet en zitten vol vezels. Je kunt de Fruitjes bijvoorbeeld meegeven voor in de eerste (kleine) pauze.

Meer lezen?
Momhack: dít product gebruiken wij overal voor

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief