eerste tekenen zwangerschap
25/03/2022

Hoe wist jij dat je zwanger was? Moeders delen hun eerste tekenen van de zwangerschap

Zeker als jullie bewust bezig zijn om zwanger te raken, ben je je ineens heel bewust van alle veranderingen in je lichaam. Deze moeders deelden met How About Mom wat bij hen de eerste tekenen van de zwangerschap waren.

Vermoeidheid

‘Ik werk vanuit huis en ik merkte dat ik steevast rond 16.00 een enorme moe-klap kreeg. Ik viel letterlijk achter mijn laptop in slaap en moest me daar ook echt aan overgeven. Ik vertelde dat op vrijdagavond aan een vriendin en die zei: ehm… ben je niet zwanger? Jep.’ – Anna

‘Op een dag werd ik wakker en voelde me doodmoe. We probeerden het al een hele tijd zonder succes, dus ik dacht dat ik iets onder de leden had, maar mijn partner stond erop dat ik een test deed. En die was positief!” – Laura

‘Ik voelde me al een paar dagen erg suf en duizelig. Eerst dacht ik dat ik gewoon ziek was, maar mijn moeder was ervan overtuigd dat er meer aan de hand was. Ze stuurde me naar de huisarts en die stelde voor dat ik even een zwangerschapstest zou doen…’ – Charlotte

Andere borsten

‘Mijn borsten waren zo pijnlijk! Ik heb meestal geen symptomen rond de tijd van mijn menstruatie, dus ik had direct een vermoeden. En dat bleek te kloppen.’ – Simone

‘Ik had gehoord dat pijnlijke borsten een vroeg teken van zwangerschap konden zijn, maar ik had nooit eerder gehoord over tintelende tepels. Daar had ik dus last van! Het was echt een vreemde gewaarwording.’ – Fayénne

‘Het was eigenlijk mijn man die me voor het eerst op het idee bracht dat ik zwanger zou kunnen zijn. We gingen uit eten en hij maakte een opmerking dat mij borsten er ineens zo groot uit zagen…’ – Karin

Menstruatie bleef uit

‘Ik heb altijd een regelmatige menstruatie gehad. Toen ik op een maand een paar dagen over tijd was, wist ik direct dat ik zwanger was.’ – Ilse

‘Ik was een paar dagen over tijd, maar ik was erg gestrest en dacht er dus niet veel bij na. Mijn vriend maakte zich zorgen, dus deed ik een test zodat hij erover op zou houden. Vervolgens was ik degene die met haar mond vol tanden zat.’ – Amanda

“Ik besefte pas dat ik zwanger was toen ik al twee maanden zwanger was! Ik heb altijd al een onregelmatige cyclus gehad en ik had geen symptomen, dus het duurde even voor ik wist dat er iets aan de hand was! Pas toen ik met mijn kalender ging zitten en zag hoelang het geleden was dat ik voor het laatst ongesteld was geworden, besloot ik een test te doen.’ – Katherina

Misselijkheid

‘Van de ene op de andere dag was ik ineens heel erg misselijk en had ik bijna geen eetlust. Ik moest zelfs een paar keer spugen. Ik ben heel zelden ziek en we waren al een tijdje aan het proberen, dus 1 + 1…’ – Jeanine

Gevoelig voor geuren

‘Mijn man kwam binnengelopen en ik riep: gaaatver, wat heb jij óp?! Dat was ‘gewoon’ zijn deodorant. Die avond ging ik bijna over mijn nek bij de geur van knoflook en vond ik ineens mijn thee heel sterk ruiken.’ – Femke

Heel vaak plassen

‘Een paar dagen lang moest ik de hele tijd plassen. Pas toen ik op internet naar mijn symptomen zocht, viel het kwartje dat ik zwanger kon zijn!’ – Birgit

Cravings…

‘Toen ik de eerste keer zwanger was had ik wekenlang alleen maar zin in kaas. Ik fietste zelfs ‘s avonds laat nog naar de Albert Heijn om een blok kaas te halen. We waren bewust voor een tweede kindje aan het proberen, maar ik had nog niet getest. Ineens merkte ik op dat ik weer continu naar de koelkast liep voor een plakje kaas…’ – Fiet

‘Tijdens mijn eerste zwangerschap wilde ik letterlijk overal ketchup bij eten, maar na de bevalling stopte ik daarmee. Toen ik twee jaar later bij het ontbijt ineens weer een enorme behoefte aan ketchup kreeg, dacht ik: daar gaan we weer!’ – Céline

Veranderingen in stemming

‘Ik ben niet zo’n emotioneel persoon, maar opeens merkte ik dat ik overal om moest huilen. Toen ik begon te snikken bij een reclame op de tv, besloot ik maar even een test te doen…’ – Farah

Meer lezen?

Hoe vertellen dat je zwanger bent?
Momtalk Maike: “Pippa was een verrassing, ze was niet gepland”

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief