Afscheid van kind
14/05/2024

Hoe leef je verder als je een kind verliest? Gezinnen delen hun verhaal

Het is de ergste nachtmerrie voor iedere ouder: je kind verliezen. Hoe kun je verder leven als zoiets ingrijpends je overkomt? Wat geeft steun en de kracht om verder te gaan? Daarover gaat de nieuwe NPO serie ‘Leven naast de dood’.

Het is het meest verdrietige en hartverscheurende wat je als ouder kan meemaken: het verliezen van je zoon of dochter. De serie ‘Leven naast de dood’ portretteert ouders die een kind zijn verloren door ziekte, geweld of zelfdoding. Bij de een is het net gebeurd en bij de ander is het bijna dertig jaar geleden.

Pauline Wingelaar (Echte Gooische Moeders): ‘Ik mis haar nog iedere dag’

Iedereen rouwt op eigen manier

Rouw is een proces dat voor iedereen anders is. Boosheid, ontkenning, verdriet: hoe iemand die emoties ervaart, welke emoties elkaar opvolgen en hoe lang een periode duurt, dat is niet te voorspellen. En dus voor iedereen anders.

De gezinnen die meedoen aan de serie zitten rouwen op hun eigen manier. Hoe voelt het om na het overlijden van je kind weer op het schoolplein te staan? Wat doe je als er op je werk geen ruimte is voor jouw verdriet? En hoe zorg je dat je de andere kinderen niet tekortdoet als je het gevoel hebt overspoeld te worden door verdriet?

 ‘Leven naast de dood’ is vanaf 14 mei wekelijks om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen