kinderen ontmoeten oudere
20/07/2023

Kinderen ontmoeten een 101-jarige

Wat gebeurt er als je kleine kinderen en een 101-jarige bij elkaar zet? Dan komen er vanzelf originele (en gekke) vragen van de kinderen, én mooie antwoorden uit de mond van iemand die al een eeuw leeft. 

In het filmpje Kids Meet a 101 Year Old. gaan kinderen in gesprek met de 101-jarige Alice. Daarin komt hun verbeeldingskracht en nieuwsgierigheid goed naar voren.

Vragen aan een 101-jarige

Van grappige vragen (‘hadden jullie vroeger al vorken en messen?’) tot mooie vragen (‘Wat is het moeilijkste aan ouder worden?’) Je gaat mensen missen, antwoordt de 101-jarige Alice op die vraag. ‘Zeker als je 100 jaar of ouder bent. De meeste mensen die ik ken, en in mijn familie, zijn al overleden.’

Wat droeg u vroeger, vraagt Clara. Alice: ‘We droegen rokken en kousen, zelfs in het koudste weer. Er bestonden nog geen broeken voor meisjes.’ Waarop Clara antwoordt: ‘Konden meisjes geen broek dragen? Dat is niet eerlijk!’

Geheim van een lang leven

Wat is het geheim voor een lang leven? ‘Blij zijn, hard werken, sporten, dingen voor jezelf doen, en niet verwachten dat andere mensen alles voor je doen’, volgens Alice. 

Dat laatste advies kunnen we onze eigen kinderen wel een keertje duidelijk maken 😉

Bekijk hier het aandoenlijke filmpje Kids Meet a 101 Year Old.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen