Kelly Nederhof door Emma Peijnenburg
25/09/2021

Momtalk: Kelly

Kelly Nederlof (’88) is momenteel 34 weken zwanger van haar eerste kindje. Ze werkt als creative & content marketeer Fonq en woont in Amsterdam met haar geliefde Bas. “Ik ben enorm trots dat mijn lijf het zo goed doet.  Ik heb ook nog niemand om vijf voor tien ’s avonds naar de supermarkt gestuurd. Mijn enige behoefte is al acht maanden lang KAAS.”

Jullie hebben tot nu toe een bewogen jaar: ‘een nieuwe baan, een baby en verhuizen’. Hoe gaat het met je?

“Dat is helemaal waar! Er zijn veel deuren gesloten en nieuwe geopend. Na zeven jaar voor mezelf te hebben gewerkt heb ik begin dit jaar een vaste baan gevonden als Content Marketeer waar ik heel erg op m’n plek zit. Dat het leven zich niet laat plannen (geloof me, we tried) werd duidelijk toen ik net gestart was met deze baan en zwanger bleek te zijn… wat met zich meebracht dat we zijn verhuisd toen ik ongeveer 20 weken was. We waren ons appartement al ontgroeid, maar dit was een reden om écht verder te gaan en te verhuizen.”

Kun je iets vertellen over hoe jullie erachter kwamen dat je zwanger was?

“Het was zó bizar om de test om te draaien en een dikke plus te zien staan. Ik heb denk ik een half uur alleen maar ‘oh mijn god, oh mijn god’ geroepen met een hand voor m’n mond. Ik wist dat ons leven opeens een heel andere wending had gekregen. Iedereen om ons heen was ook zo enorm blij. Ik heb wel een tijdje gewacht met het te vertellen – heb me bij een enkeling ook versproken 😉 – omdat het toch wel spannend was allemaal.”

Hoe kijk je terug op je zwangerschap tot nu toe?

“Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb werkelijk bijna nergens last van gehad. Nu dat ik een meloen met me meedraag begint het bekken te zeuren en heb ik onrustige benen, maar ik ben enorm trots dat mijn lijf het zo goed doet.  Ik heb ook nog niemand om vijf voor tien ’s avonds naar de supermarkt gestuurd. Mijn enige behoefte is al acht maanden lang KAAS.”

Ben je al bezig met de voorbereiding op de bevalling? Zo ja, wat lees/volg/doe je?

“We hebben een Hypnobirthing cursus gevolgd, het boek ‘De Geboortebundel’ van Nina Pierson ligt klaar om gelezen te worden (ik moest al janken bij het voorwoord) en ’s avonds probeer ik te mediteren met Headspace. Dat lukt niet altijd, want: mega onrustige benen sinds kort.”

Waar kijk je het allermeest naar uit als jullie dochter er straks is? 

“Samen kroelen. En een drie-eenheid vormen.”

Zijn er dingen die je spannend vindt als het gaat om de bevalling, het moederschap, ouderschap etc?

“De bevalling niet zozeer (no pun intended). Ik ben vrij kalm van mezelf en vertrouw op de (kracht van) de natuur. Het moederschap en ouderschap vind ik wel heel spannend. Ben ik een echte Mama Kelly of kom ik mezelf heel erg tegen? Maar ook dát doe je samen.”

Fotografe Emma Peijnenburg

Je deelt prachtige foto’s van jouw groeiende buik. Ongetwijfeld een open deur, maar ben je trots op je lichaam? Hoe kijk je aan tegen je veranderende lijf? 

“Ik benut al m’n fotograferende vriendinnen, hartstikke handig, haha. En ja, enorm trots. Ik kijk in elke winkelruit en spiegel en kan nog steeds niet geloven dat ik die vrouw in de reflectie ben.”

Ben je ook bezig met hoe je lichaam na de zwangerschap misschien wat veranderd kan zijn, of nog niet echt?

“Het zal nooit meer helemaal hetzelfde zijn, maar wat komt dat komt. Ik ging vrij fit de zwangerschap in en probeer dit ook te blijven. Met week 32 ben ik gestopt met barre-lessen en ben nu op zoek naar een fijne plek voor zwangerschapsyoga om focus te hebben om ademhaling en ontspanning. Binnenkort heb ik hier gelukkig ook meer tijd voor, 36 uur per week werken begint pittig te worden.”

Heb jij nog een gouden tip of advies voor een andere vrouw met kinderwens? Bijvoorbeeld iets waar jij zelf veel aan hebt gehad? 

“De wens voor een kind is zoiets kwetsbaars. Alle one-liners die hierover bestaan: ’jouw tijd komt wel’, ‘het heeft zo moeten zijn’ etcetera… Zeg ze lekker niet en luister gewoon. Stel oprechte vragen en wees er voor die vriendin. Positieve energie om je heen is enorm fijn, in welke fase van het leven dan ook.”

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen