24/03/2021

Nee was niet genoeg (deel 1)

Auteur

Datum

Categorie

Share

Mijn naam is Kyra. Mama van wondertje Chloë Isabel (14 maanden) en getrouwd met Joons. Vandaag gaat het goed met mij, maar dat is niet altijd zo geweest. Normaliter schrijf ik het liefst over taboes rondom het (jonge)moederschap, maar dit verhaal wilde ik nu graag met jullie delen. In de hoop dat ik lotgenoten een hart onder de riem kan steken, you’re not alone. Maar ook in de hoop dat ik ouders kan laten zien hoe belangrijk het is dat je je kind(eren) hun geslachtsdelen leert zoals het is: piemel en vulva.

Ik was zelf ook nog maar een kind. Een meisje, zo jong en klein. Onschuldig gegiechel bij het woordje piemel. Ik was pas 10 jaar oud. Maar zo zag hij het niet. Waarom moest hij mij nou aanraken? Waarom zoende hij mij keer op keer? Was het nodig om steeds naakt voor mij te staan? Om vervolgens, net zo naakt, naast mij in bed te kruipen? Wat dacht ‘ie, dat dat net zo onschuldig was als mijn piemel gegiechel? Van hem leerde ik dat sperma een soort kikkervisjes zijn, die in de vagina van de vrouw gespoten worden als de man geil is. En op die manier, kan je zwanger worden. Letterlijk, met die woorden. Toen dacht ik dat het normaal was. Dat zijn gedrag normaal was. Nu weet ik dat al zijn intenties verkeerd waren.

Heeft hij er ooit nog bij stilgestaan? Zich ooit kunnen voorstellen hoe hij, in dat hele jaar lang, mijn hele jeugd vernield heeft? Mijn zelfvertrouwen door een putje spoelde… Mijn hele ik heeft verwoest. Zou hij weten dat ik nog steeds paniekaanvallen krijg, als ik alleen over straat moet? Of in het OV? Dat ik zo in de knoop zat met mijzelf, dat de dood mijn enige uitweg leek? Dat ik jaren lang hele heftige, zware, intense therapieën heb moeten ondergaan?  En misschien nog wel het ergste van allemaal. Was hij zich bewust dat hij van mij een makkelijk prooi had gemaakt? Dat het hierna nog 2 keer ging gebeuren, met andere mannen? 

Ik zei ‘nee’. Maar nee was niet genoeg voor jou.

Eerder deelden we op How About Mom dit artikel over seksueel misbruik en de impact die deze ervaring kan hebben op een kinderwens, zwangerschap en bevalling:

https://howaboutmom.nl/seksueel-misbruik-impact-op-zwangerschap-en-bevalling/

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief