24/03/2021

Nee was niet genoeg (Deel 2)

Auteur

Datum

Categorie

Share

Mijn naam is Kyra. Mama van wondertje Chloë Isabel (14 maanden) en getrouwd met Joons. Vandaag gaat het goed met mij, maar dat is niet altijd zo geweest. Normaliter schrijf ik het liefst over taboes rondom het (jonge)moederschap, maar dit verhaal wilde ik nu graag met jullie delen. In de hoop dat ik lotgenoten een hart onder de riem kan steken, you’re not alone. Maar ook in de hoop dat ik ouders kan laten zien hoe belangrijk het is dat je je kind(eren) hun geslachtsdelen leert zoals het is: piemel en vulva.

Lees deel 1 van mijn verhaal hier.

“Het was eerste kerstdag. Mijn tweede kerst in Curaçao, waar ik weer woonde. Samen met mij vader, ging ik op stap. Er was die avond een groot strandfeest waar ik naartoe wilde. We dansen samen, hadden het leuk en fijn. Dronken wat drankjes en all was good. Was…

Hij kwam aanlopen. Hij waarvan ik dacht dat hij een hele goede vriend was. Mijn vader kende hem ook al jaren, dus vertrouwde hem blind. Mijn vader was moe, wilde naar huis, maar ik was nog niet klaar met feesten. Hij gaf dus mijn huissleutels aan mijn goede vriend, met de woorden “pas goed op mijn meisje, breng haar veilig thuis”

We dansten nog een aantal uren. Dronken er nog een paar. Mijn laatste drankje ging niet helemaal lekker, dus ik wilde naar huis. Vanaf toen is alles een waas. Was ik stomdronken, van die paar drankjes? Of heeft ‘ie iets in mijn drankje gegooid? Ik weet dat hij veel drugs gebruikt, dus het zou me niks verbazen.

Hij kroop naast mij in bed. Ik was te moe om er wat van te zeggen. Overigens was hij voor mij een goede vriend. Hij zal toch niet…? Nee, tuurlijk niet! Want ik was dronken. Ik gaf geen toestemming. Ik zei nee!

Maar nee was weer niet genoeg. Voor de tweede keer. Hij drong zichzelf naar binnen. Ik duwde hem weg maar hij was sterker. Nu herinner ik me er bijna niks meer van. Onderdruk ik het bewust? Of heeft hij toch echt wat in mijn drankje gegooid? Ik zal het nooit zeker weten…

Na die avond was zijn excuus: “Ja, maar jíj was schaars gekleed”. Omdat ik in mijn ondergoed en een hemdje, mijn eigen bed in stapte. Dat was voor hem een vrijkaartje, om mij te verkrachten. Het was mijn schuld.

Nee is NEE. Nee is genoeg. Zwijgen is nee. Geen ja, is nee. Wegduwen is nee. Ik zei nee. Maar nee was niet genoeg voor jou.

Eerder deelden we op How About Mom dit artikel over seksueel misbruik en de impact die deze ervaring kan hebben op een kinderwens, zwangerschap en bevalling:

https://howaboutmom.nl/seksueel-misbruik-impact-op-zwangerschap-en-bevalling/

Fotocredits: @mari.foto.grafie

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief