slaaptips kind
18/03/2022

Het is vandaag Wereld Slaapdag: 5 x artikelen met tips hoe je kindje beter gaat slapen

Het is vandaag Wereld Slaapdag waarop het belang van slaap extra wordt benadrukt en als moeder weten we maar al te goed hoe gewenst een goede nachtrust is. Slaaptips over hoe je baby’tje of kindje een goede slaper wordt, zijn dan ook meer dan welkom. En dus delen we vijf artikelen met slaaptips en adviezen over hoe je ervoor zorgt dat je zoon of dochter als een roosje slaapt.

Want eerlijk is eerlijk: verlangen we niet allemaal naar een nachtje doorslapen?

Advies van kinderslaapcoach Ewelina over de eerste weken met je baby

De eerste maanden met je baby zijn de gebroken nachten zwaar. Dat geldt voor alle ouders, want geen enkele baby slaapt gelijk door. “Slaap van je kindje ontwikkelt zich met de tijd”, zegt expert Ewelina. “Accepteer dat het even duurt totdat je baby echt kan doorslapen en stel eventueel je verwachtingen daarover bij. Vertrouw op je moederlijke intuïtie en laat alle goedbedoelde adviezen over slaap links liggen. Op die manier kan je je overgeven aan deze fase en kan je ook innerlijke rust ervaren.”

Verder lezen?
Slaaptips van kinderslaapcoach Ewelina over de eerste weken met je baby

Help, mijn kindje slaapt ineens niet meer door!

Na die eerste rommelige weken, lijkt jouw kindje na een maand of drie eindelijk het concept doorslapen te begrijpen. Hoera! Met blokken van zo’n 5 a zes uur is jullie nachtrust is weer een beetje terug. Je geeft elkaar een high five, gaat weer eens wat later naar bed en voelt hoe de energie weer toe neemt. Tot je kindje, van de een op de andere dag, ineens weer ‘s nachts de boel op stelten zet. Ineens mag je er weer drie keer uit per nacht en heb je het gevoel weer helemaal terug bij af te zijn. Help!

Verder lezen?
Help, mijn kindje slaapt ineens niet meer door!

Jouw baby beter laten slapen? Vier slaaptips voor je kind van een slaapcoach

Beter slapen, meer slaapuren: willen we dat niet allemaal als ouders? In deze blog deelt slaapcoach Richelle vier tips die kunnen helpen om jou baby beter te laten slapen. Er is helaas niet één gouden tip die ervoor zorgt dat het kindje beter gaat slapen. Dit zou natuurlijk heel fijn zijn, maar dat is helaas onrealistisch. Het gaat om het volledige plaatje. Soms, of eigenlijk vaak, betekent dat ‘terug naar de basis en bij het begin beginnen’.

Verder lezen?
Jouw baby beter laten slapen? Vier slaaptips voor je kind van een slaapcoach

Mijn baby of kindje kan niet alleen slapen

In de eerste maanden met een nieuwe baby is het vooral belangrijk dat je je baby dichtbij je houdt, veel huid-op-huid contact hebt en op die manier de veilige hechting stimuleert. Baby’s kunnen zichzelf in de eerste zes maanden nog niet kalmeren of troosten en hebben jou daarvoor nodig. Laat je baby dan ook vooral niet huilen, ook al krijg je dit misschien vaak als advies. Het kan schadelijk zijn voor je kindje en het kan een negatief effect hebben op die eerder genoemde veilige hechting, een ongelofelijk belangrijke basis voor de rest van het leven van je kindje.

Verder lezen?
Mijn baby of kindje kan niet alleen slapen

Geluiden om baby beter te laten slapen: van de vaatwasser tot klassieke muziek

Op de enkele geluksvogels na kennen alle ouders het hopeloze gevoel dat je kunt hebben als jouw baby niet (door)wilt slapen. Hoe je ‘s middags voor je gevoel úren bezig kunt zijn om dat kleintje eindelijk te laten slapen of hoe je ‘s nachts de minuten op de klok weg ziet tikken terwijl je jullie baby in slaap probeert te sussen. Een wondermiddel is er niet, maar er zijn ouders die zweren bij bepaalde geluiden om hun kindje bij weg te laten dromen en in slaap te houden. Wij zouden zeggen: probeer ze vooral eens uit. Wie weet helpen deze geluiden om jouw baby beter te laten slapen.

Verder lezen?
Geluiden om baby beter te laten slapen: van de vaatwasser tot klassieke muziek

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen