adressen verzamelen geboortekaartjes
15/09/2023

Zo verzamel je makkelijk en snel de adressen voor de geboortekaartjes

Auteur

Datum

Categorie

Share

Het is geen taak waar iedereen voor op tafel staat te springen: het verzamelen van de adressen voor jullie geboortekaartjes. Maar je hebt ‘t wel nodig, dus zul je er het beste van moeten maken. Wij delen een paar tips om makkelijker de adressen voor geboortekaartjes kunt verzamelen.

Google Forms of Mailbook

Een slimme manier om adressen te verzamelen is mensen zelf even aan het werk te zetten. Zo weet je zeker dat hun adressen volledig en juist in jouw bestand komen te staan. Er zijn programma’s zoals Mailbook die je hiervoor kunt gebruiken. Je maakt hierin een uitnodiging aan die je via Whatsapp, e-mail, SMS etc. kunt versturen en de adressen komen vanzelf in een handige Excel-lijst binnen.

In plaats van Mailbool kun je ook zelf een gratis Google Form aanmaken. Zet op dit formulier een paar simpele vragen (‘Wat is je naam?’ – ‘Wat is je adres?’) en stuur ‘m digitaal rond. Bij Google Forms komen de antwoorden binnen in Google Sheets. Deze kun je eventueel wel overzetten naar een Excel bestand.

Welke adressen verzamelen?

Een handige manier om adressen te verzamelen is één ding, maar dan moet je nog bedenken naar wie je dit gaat uitsturen. We lazen een handige tip om ‘thematisch’ te werk te gaan. Start met jouw close familieleden en dan die van jouw partners. Bedenk dan aan welke ‘verdere’ familieleden van jouw kant je een kaartje wilt sturen en welke aan jouw partners kant. Zijn er nog vrienden van jullie ouders die je een kaartje wilt sturen? Ga door met jullie vrienden en maak per vriendenkring een lijstje. Denk dan aan mensen met wie jullie werken, sporten of vrijwilligerswerk doen. Tenslotte kun je nog denken aan organisaties, zoals de verloskundige praktijk of de kraamafdeling van het ziekenhuis, de school of opvang van oudere kids, of de kerk.

Lijstje lenen?

Niet iedereen zal zich hier even comfortabel bij voelen, maar mocht er iemand in jouw naaste omgeving net zijn getrouwd of een baby hebben gekregen, dan kun je natuurlijk ook vragen of je gebruik mag maken van hun adressenlijst. Deze lijst kun je gebruiken om eventuele ontbrekende adressen op te zoeken of om te checken of jullie niemand vergeten waren.

Adressenlijst compleet? Kaartjes bestellen!

Als de adressenlijst compleet is, kun je nadenken over het versturen van de geboortekaartjes. Je kunt ervoor kiezen om alle enveloppen van tevoren te bestellen, zodat je deze tijdens je verlof kunt schrijven. Vergeet niet om ook alvast postzegels in huis te halen, dan hoef je straks alleen nog maar de geboortekaartjes erin te doen. Wil je volledig ontzorgd worden? Je kunt ook kiezen voor de verzendservice van Hippe Geboortekaartjes. Zij pakken dan alle kaartjes in en versturen ze direct naar familie en vrienden. 

Oh én met kortingscode HAMXHGPROEF kun jij gratis een eerste proefdruk bij Hippe Geboortekaartjes bestellen. Extra leuk: deze proefdruk komt in een verrassingspakketje…

Meer lezen?
Naar wie, wanneer en wat zet je erop? Alles over geboortekaartjes

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief