Voedingsbh kopen: welke, wanneer en waarom?

Voor sommige vrouwen is het één van de eerste signalen dat ze zwanger is: gevoelige of jeukende borsten of ineens een cupmaat of twee groter. Dat betekent ook dat veel aanstaande mama’s al vroeg in hun zwangerschap op zoek moeten naar nieuwe bh’s. In dit artikel vertellen we je alles over het kopen en kiezen van een voedingsbh.

How About Mom

How About Mom

Met ons team van 50 experts geven we jou betrouwbare informatie en advies in deze bijzondere fase van je leven.

Waarom een voedingsbh?

Laten we beginnen met het ‘waarom’. Pijnlijk, gezwollen, jeuk: je borsten kunnen best wat te verduren krijgen tijdens je zwangerschap. Een goed passende voedingsbh biedt niet alleen ondersteuning, maar verlicht ook ongemakken zoals pijnlijke borsten en rugpijn. Zwangerschapsbh’s zijn ontworpen met deze extra comfort en ondersteuning in gedachte. Ze hebben bredere banden en zijn vaak gemaakt van zacht, ademend materiaal om irritatie te voorkomen.

Zachte beugels

Goede voedingsbh’s zijn daarnaast voorzien van flexibele, zachte beugels. ‘Normale’ beugels in een BH kunnen namelijk snel te veel druk uitoefenen op de melkklieren. De zwangerschapsbh’s van Noppies hebben speciale banaanvormige beugels en zijn daarom uitermate geschikt om tijdens je zwangerschap én daarna te blijven dragen. Je kunt uiteraard ook kiezen voor zwangerschapsbh’s volledig zonder beugels.

Ook voor daarna

Het liefst kies je voor een voedingsbh die is voorzien van een nursing-clip. Hiermee kun je je bh met één hand aan de voorkant openen, zodat je straks eenvoudig jouw baby kunt aanleggen tijdens het voeden. 

Zoveel vrouwen, zoveel wensen en dat heeft Noppies goed begrepen. Binnen hun Maternity Essentials kun je kiezen uit verschillende modellen zwangerschapsbh’s. 

Wireless zwangerschapsbh

Een wireless bh is een zwangerschapsbh zonder beugels. Dit soort bh’s zijn extra zacht en comfortabel. In tegenstelling tot beugelbeha’s bieden deze zachte bh’s lichte ondersteuning. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Dit is een favoriet van team How About Mom.

voedingsbh

Seamless voedingsbh

De seamless BH’s van Noppies sluiten naadloos aan en zitten daardoor prachtig. Deze bh’s zijn daarnaast gemaakt van de SENSIL breeze-stof, die ervoor zorgt dat jij de hele dag koel, droog én comfortabel bent.

voedingsbh

Wired voedingsbh

Zoals we eerder schrijven zijn de beugelbh’s van Noppies voorzien van een banaanvormige beugel die niet knelt. Deze bh’s bieden net wat extra ondersteuning, maar voelen nog steeds zacht en comfortabel. De beugelbh’s zijn voorzien van omklapbare cups en nursing-clip, zodat je ze met één hand kunt openen als je borstvoeding wilt geven.

voedingsbh

Lace

Zwangerschapsbh’s niet sexy? Think again. De wired lace bh van Noppies is én comfortabel én mooi dankzij de kanten uitvoering en diep uitgesneden voorkant. Ook deze bh is voorzien van een nursing-clip, dus ideaal voor nu én voor later.

voedingsbh

Pumping Bra

Weet jij nu al dat je straks wilt gaan kolven? Dan is een speciale kolfbh ook het overwegen waard. Deze BH is gemaakt van de SENSIL-breeze stof en kan met iedere kolf gebruikt worden. Doordat de bh ook een nursing-clip heeft, kun je deze bh ook gebruiken als je een baby aan de borst wilt voeden.

kolfbh Noppies

Cup D-G voedingbh’s

Voor aanstaande mama’s met een grotere cupmaat heeft Noppies bh’s die gaan tot en met maat G. De hoge buste zorgt voor extra ondersteuning en het extra haakje bij de sluiting geeft jou net wat meer support. Deze bh’s zijn ook geschikt om borstvoeding mee te geven.

zwangerschapsbh

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met onze partner Noppies.

How About Mom: een 'onmisbare app voor aanstaande moeders' 📲