Kindje dat niet wil slapen?

Wel na het volgen van deze slaapcursus!

Leer jouw baby of kind ook beter slapen

Een baby die niet wil slapen? Een kindje dat ‘s nachts uit bed komt, vroeg wakker is of bang is in het donker? We weten hoe het voelt, mama!

Ook wij hebben slapeloze nachten meegemaakt. Daarom ontwikkelden we samen met slaapcoach Simone een online slaapcursus. Zo kun jij ook thuis op een fijne en gemakkelijke manier je kindje helpen aan meer slaap.

Online baby slaapcursus met slaapcoach Simone

Slaapcoach Simone geeft je alle tips en handvatten om je kind te helpen meer en beter te slapen. Deze slaapcursus bevat:

  • Één complete slaapcursus voor 0 tot 4 jaar
  • Hulp bij veel voorkomende slaapproblemen én oplossingen
  • Handige slaapschema’s, wakkertijden, selfcare gids en +15 downloads
  • In je eigen tempo en vanuit huis te volgen
  • Per leeftijdsfase aparte adviezen en informatie
  • Op een responsieve en sensitieve manier met het slapen van jouw kindje aan de slag
  • Zonder je eigen behoeftes uit het oog te verliezen

3 modules: van 0 tot 4 jaar

Deze slaapcursus bestaat uit 3 modules. Zo kun je altijd direct aan de slag met de uitdagingen waar jullie nu tegenaan lopen.

  • Jouw baby (0-6 maanden) beter laten slapen
  • Jouw dreumes (6 maanden tot 2,5 jaar) beter laten slapen
  • Jouw peuter (2,5 – 4 jaar) beter laten slapen

Inhoud van deze slaapcursus:

Module 1: je baby beter later slapen (0-6 maanden)

Gecertificeerd slaapcoach Simone Meijer vertelt je over het fenomeen slaap bij jonge kinderen. Wist je dat kinderen een kortere slaapcyclus hebben dan volwassenen? Hoe verschilt de slaapcyclus van een pasgeboren baby in vergelijking met een peuter? En welke fases doorloopt een kind in zijn slaap?

Simone vertelt over het bedtijdritueel, de invloed van dag en nacht, en hoe je jouw baby kunt helpen om een fijne associatie met slaap te ontwikkelen. Het bedritueel geeft je baby een rustig en voorspelbaar begin van de nacht. Ook leer je meer over een fijne slaapomgeving en slaapkamer creëren voor jouw baby of kind.

Soms kan slapen bij jouw baby of kind tijdelijk minder goed gaan. Je merkt een aantal dagen, weken of maanden dat je kleintje minder goed slaapt (hi slaapregressie!). Simone vertelt welke veelvoorkomende factoren invloed kunnen hebben op slaap en wat je daar aan kunt doen.

Wist je dat pasgeboren baby’s nog geen dag- en nacht ritme hebben zoals wij dat kennen? Dat ontstaat pas na een aantal weken. Simone legt uit hoe je jouw kleintje kunt helpen bij het dag- en nachtritme aanleren. Ook deelt Simone welk slaapgedrag heel normaal is bij baby’s, van hele korte slaapjes (hazenslaapjes) tot een groot deel van de dag slapen. Beiden zijn normaal bij pasgeboren baby’s.

Simone vertelt in deze les over huilen, troosten en de hechting tussen ouder en kind. Je baby heeft jou nodig om zichzelf te kunnen troosten in de eerste 6 maanden. Wees niet bang dat je je baby ‘verwent’ of ‘verpest’ als je jouw kindje een groot deel van de dag bij je draagt (bijvoorbeeld in de draagzak of draagdoek), bij jou in slaap laat vallen of aan de borst in slaap laat vallen.
Een slaapschema en wakkertijden kunnen een fijne houvast zijn. Zeker als je als (nieuwe) ouder zoekende bent wanneer je kindje moe is en naar bed moet, en wanneer je best nog even kunt wachten.

Een draagzak, co-sleeper, de kinderwagen: allemaal prima slaapplekken voor baby’s van 0 tot 6 maanden. Maar misschien vind je het ook wel fijn om te gaan oefenen met in eigen bed slapen in deze periode. Simone leert je in deze les wanneer je kunt beginnen met je baby in eigen bed te laten slapen.

Simone demonstreert de stoelmethode. Speciaal bedoeld voor baby’s en kinderen die in eigen bed (leren) slapen, maar nu nog jouw aanwezigheid of nabijheid nodig hebben om in slaap te vallen. De essentie van de stoelmethode is dat jouw kind leert om zelfstandig in slaap te vallen, terwijl hij of zij weet dat jij er bent om te troosten als dat nodig is.

Als je kindje in eigen bed slaapt, is het fijn om te weten hoe je jouw kindje kunt troosten als hij of zij wakker wordt of gaat huilen. In deze demonstratie laat Simone zien hoe je jouw kindje in het eigen bed kunt troosten.

Een huilende baby kan spanning en stress geven. Wat je dan kan doen, is je baby dicht bij je houden en in een donkere kamer op je ademhaling concentreren. Deze ademhalingsoefening helpt je om te ontspannen. Simone laat je zien hoe je deze ademhalingsoefening kunt inzetten.

Zowel voor pasgeboren baby’s als bij dreumesen en peuters is dit een handige techniek om te kennen. Ook laat Simone in deze demo zien waarom het handig is om je kindje pas weg te leggen als zij in de fase van diepe slaap zitten. Die fase van diepe slaap gaat ongeveer tien minuten na het in slaap vallen in.

Deze cursus zit bomvol fijne gidsen en extra’s zoals:

  • Gids: Slaapsignalen
  • Gids: Slaapcyclus bij een baby en dreumes
  • Gids: De ideale slaapomgeving
  • Slaapdagboek (invulbaar)
  • Gids: Slaapsprongen en slaapregressies
  • Slaapschema inclusief wakkertijden
  • Gids: In stapjes naar zelfstandig slapen
  • Gids: Je baby inbakeren
  • Gids: Hulpmiddelen voor slaap

Module 2: je dreumes beter later slapen (6 maanden - 2 jaar)

Deze module is speciaal voor baby’s en dreumesen van 6 maanden tot 2,5 jaar. Je kindje groeit enorm hard in deze periode qua ontwikkeling en ook de slaap gaat veranderen. Simone legt uit wat je kunt verwachten.

In deze fase gaan de meeste dreumesen steeds minder slapen overdag. Ze kunnen langer wakker blijven tot het volgende slaapje. Hoe pak je die overgang van 2 naar 1 slaapje het beste aan?

Hoe zit het met de slaapontwikkeling vanaf 6 maanden? Welke fases kun je tegenkomen in de eerste 2 jaren van jouw kindje? Simone vertelt over ‘slaapsprongen’ of slaapregressies en hoe je hiermee om kunt gaan.

In deze fase gaat je baby misschien ook op zijn of haar eigen kamer slapen. Simone geeft je tips over hoe je de overgang naar slapen in een eigen bed en in een aparte slaapkamer kunt aanpakken. Er is geen goed of fout, jij kiest als ouder zelf wanneer je er aan toe bent om je kindje op zijn eigen kamer te laten slapen. En wat doe je als je kindje gewend is om bij jou of met jou samen te slapen?
Is jouw kind een vroege vogel? Eerst is het goed om te weten: wat is vroeg? Wat kan de oorzaak zijn van het vroege wakker worden? Simone deelt een aantal oorzaken van vroeg wakker worden en wat je daaraan kunt doen.
Nachtelijk waken of ’s nachts wakker worden. Misschien is het wel een van de vervelendste slaapproblemen, omdat het jou ook uit je slaap houdt. Waar kun je rekening mee houden bij ’s nachts wakker worden of nachtelijk waken?
Wat is een slaapassociatie? En wanneer spreek je van negatieve of afhankelijke slaapassociaties? Simone legt in deze les uit dat een slaapassociatie pas negatief wordt als het voor jou een probleem is of wordt.
Simone vertelt in deze les meer over hoe voeding en slaap met elkaar samenhangen.

Module 3: je peuter beter later slapen (2 -4 jaar)

Je kind gaat in deze fase – tussen de 2,5 en 4 jaar – het middagslaapje afbouwen. Wat is belangrijk om te weten als ouder? Waar kun je op letten bij deze overgangsfase? En hoe ga je als ouder om met een middagslaapje dat wegvalt?!

In de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar gaan veel kinderen over van een ledikant naar een peuterbed of eigen bed. Simone vertelt waar je op kan letten bij de overgang naar een groter bed. En: is het slim om de overgang naar een groot bed te maken als er een jonger broertje of zusje bij komt thuis?

Vanaf een jaar of drie ontstaat bij kinderen het ‘magische denken’: kinderen krijgen een rijke fantasie waardoor monsters en spoken heel echt kunnen aanvoelen. Wat kun je doen als je kindje bang is om te slapen?
Is er rond bedtijd vaak strijd met jouw kind? Simone vertelt wat je kunt doen bij bedtijd battles in de leeftijd van 2,5 tot en met 4 jaar. Duidelijkheid en grenzen aangeven zijn enorm belangrijk op deze leeftijd.
Wat kun je doen bij een peuter die veel ’s nachts wakker wordt. Wat zijn oorzaken en wat zijn mogelijke oplossingen bij nachtelijk waken?
Je kindje wil bij jou liggen of komt zelf uit bed ’s nachts. Hoe ga je daar mee om? Simone deelt een aantal tips en adviezen als je kindje ’s nachts aan jouw bed staat. En vertelt waarom een beloning goed kan werken bij in het (leren) eigen bed slapen in de leeftijd van 2,5 tot en met 4 jaar.
De chair method of stoelmethode is bedoeld voor kinderen die in eigen bed (leren) slapen, maar nu nog jouw aanwezigheid of nabijheid nodig hebben om in slaap te vallen. Ook in de leeftijd van 2,5 jaar tot en met 4 jaar kan dit een methode zijn die je kunt toepassen.

In deze demonstratie laat Simone de cirkeltechniek zien. Deze techniek is nuttig voor peuters van 2,5 tot en met 4 jaar die het oké vinden als je de kamer uitloopt, maar het wel spannend vinden als je echt uit beeld verdwijnt. Ook bij kinderen die tijdelijk weer moeite hebben met zelfstandig in slaap vallen of slapen in een nieuw groot bed, kan dit een goede methode zijn om zelfstandig in slaap te leren vallen.

Gratis gidsen in deze module:

  • Voorbeeldritme en slaapschema peuter
  • Slaap en eten bij peuters
  • In stapjes naar zelfstandig slapen

Al 473 moeders kochten deze slaapcursus

'We overwogen om een slaapcoach in te schakelen voor onze dochter die (heel) vroeg wakker werd. Na contact met Simone kwam ik op deze cursus en wat ben ik blij dat we hier voor gegaan zijn.'
Maaike
Moeder van Bram en Nena
'Onze kindjes hadden moeite in slaap te vallen zonder ons. Deze cursus legde precies uit waardoor dat komt. Vooral de demo's vond ik erg fijn en makkelijk zelf te gebruiken.'
Fatimah
Moeder van 3

Over de docent: gecertificeerd kinderslaapcoach Simone

Simone Meijer

Kinderslaapcoach

Simone Meijer is kinderslaapcoach met een eigen praktijk SlaapMoon en psychosociaal- en kindertherapeut in opleiding. Ze heeft zelf twee jonge kinderen en besloot slaapcoach te worden vanuit een persoonlijke behoefte en ervaring.

“Mijn jongste zoon Thijn sliep enorm slecht. Bij beide kindjes heb ik na de bevalling een postpartum depressie ontwikkeld, getriggerd en verergerd door het slaapgebrek en de overbelasting van de hele dag met een huilend en onrustig baby’tje bezig te zijn. Wat ik miste in de slaapcoaching-trajecten die ik volgde met mijn eigen gezin, was oog voor hoe het met mij ging als moeder.”

‘Dat kon anders, besloot ik. Ik volg nu de opleiding tot psychosociaal therapeut  waardoor ik, naast slaapcoaching, jou ook kan helpen als je als nieuwe moeder niet zo lekker in je vel zit. Inmiddels gaat het slapen nu bij beide kids goed, voor mij hét bewijs dat slaapcoaching echt werkt.’

How About Mom Club

Upgrade nu naar de alles in 1 bundel

Voor €125 heb je toegang tot al onze cursussen!

FAQ: antwoord op veelgestelde vragen over deze online slaapcursus

Onbeperkt! Na aankoop heb je onbeperkt toegang tot je cursussen. De cursus is speciaal ontwikkeld voor baby’s en kinderen tot 4 jaar: Simone helpt je bij alle slaap-uitdagingen waar je tegenaan kunt lopen.

Dat hangt af van je zorgverzekeraar en de eventuele aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering worden preventiecursussen niet vergoed. Vanuit de aanvullende verzekering is er soms wel een vergoeding voor cursussen voor baby’s en kinderen. Wil je weten of jouw verzekering deze cursus vergoed, bekijk dan de voorwaarden.

Na aankoop log je in bij Mijn Account met je e-mailadres en wachtwoord. Bij Mijn Account vind je alle cursussen terug.

Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.

Reviews over deze slaapcursus

Gecertificeerd slaapcoach Simone Meijer geeft jou alle tools in handen om jouw baby of kind beter te laten slapen. Ja, ook jouw vroege vogel of nachtbraker.

Don’t just take our word for it! Dit zeggen moeders over de slaapcursus en Simone als docent:

Review Slaap cursus How About Mom 2
Review Slaapcursus How About Mom 3