Wie zijn wij?

How about mom is een initiatief van zussen Frederieke Jacobs en Anna Jacobs. Ontstaan vanuit een grote interesse, wat eigen ervaring, en vooral de behoefte om iets te betekenen voor andere (aanstaande) moms.

Frederieke Jacobs

Frederieke studeerde af als cultuurhistoricus, is ondernemer en oprichter van SmartHealth (2013) & How about mom. Frederieke is compagnon en zus van Anna. Geniet van al haar neefjes en nichtjes en van kinderen van vriendinnen, zelf nog geen kinderen.

Anna Jacobs

Anna is journalist, ondernemer en co-founder van SmartHealth en How about mom. Sinds haar eigen zwangerschap en bevallingen gepassioneerd om andere (aanstaande) moeders te ondersteunen. Moeder van Olivia Poppy (3 jaar) en Jacob Benjamin (6 maanden).

Waarom

How about mom?

In al onze verhalen, blogs, interviews en podcasts richten we ons op de (aanstaande) moeder. Daarin willen we een tegenhanger bieden voor de (leuke!) sites en apps die draaien om de ontwikkeling van de baby, maar minder focus hebben op hoe het met jou gaat en waar jij als mom mee te maken hebt.

 

Voor, tijdens en na de bevalling

 

We willen je bijstaan voor, tijdens en na de bevalling en tijdens de eerste maanden, of jaren, van het moederschap. How about mom draait om jouw welzijn en jouw gezondheid, zowel fysiek als mentaal. We willen daarbij taboes bespreekbaar maken en ‘de dingen waar niemand wel praat’ juist wel aankaarten.

 

How about mom richt zich ook op nieuwe technologie gericht op vrouwelijke gezondheid, van ovulatie-apps tot slim ondergoed, en we willen informatie daarover en onze ervaringen daarmee met je delen.

How about mom logo.black

How about mom staat voor

(Aanstaande) moeders

Of je nu een kinderwens hebt, net zwanger bent, bijna gaat bevallen, een newborn mom bent of al een kind (of twee, drie) hebt: alles wat we schrijven en doen draait om jou. How about mom focust op de dingen die jouw aangaan, de vragen of zorgen die jij hebt, de veranderingen die jij doormaakt. We vinden baby’s en vaders fantastisch, maar deze omgeving is voor jou. 

Kennis en zelfvertrouwen

We helpen aanstaande moeder aan de kennis en power om zelf beslissingen te maken over hun zwangerschap en bevalling. Wij geloven dat je – door zo goed mogelijk voorbereid te zijn – ontspannen en zelfverzekerd door je zwangerschap, bevalling en het moederschap gaat.

Lichaam en geest

Wij geloven dat geestelijk voorbereiden op een lichamelijk uitdagende en stressvolle ervaring als de bevalling enorm belangrijk is. Net zoals je je lichaam kunt trainen voor een sportuitdaging, kun je je brein ook trainen om deze uitdaging aan te kunnen.

Communicatie

Tussen jou en partner, tussen jou en je verloskundige of gynaecoloog: communicatie is zo belangrijk tijdens je zwangerschap, de bevalling en het nieuwe leven als moeder. Wij hopen met onze site, met informatie, podcast en tools die we bieden gesprekken op gang te helpen, te ondersteunen.

Digitaal

Wij willen informatie aanbieden op een moment waarop het jou uitkomt. Digitaal, zowel lezen als luisteren. Met relevante en betrouwbare informatie, inhoud waar jij op zit te wachten.