Jij zorgt voor de baby, wij zijn er voor jou

Online cursussen voor aanstaande en nieuwe moeders

Hoi! Wij zijn Anna en Frederieke

Wij zijn de oprichters van How About Mom en zelf moeders van in totaal vier kids. Tijdens onze zwangerschappen en in het eerste jaar als moeder hadden we geluk ondersteund te worden door goede specialisten. Bijvoorbeeld lactatiekundige Céline Moly om te helpen bij de borstvoeding. Of diëtist Stefan Kleintjes, die alles weet over baby’s eerste hapjes.

Hoe kunnen we die kennis aan zoveel mogelijk zwangeren en ouders doorgeven, vroegen wij ons af. Zo ontstond het idee voor online cursussen. Samen met een team van experts ontwikkelden we video cursussen die je waar, wanneer en zo vaak je maar wilt kunt volgen. Precies waar wij zelf behoefte aan hadden toen we zwanger waren of net moeder waren geworden. 

Anna en Frederieke Jacobs - How About Mom

Alle online cursussen van How About Mom

Meest gekozen:

How About Mom Club: alles in één bundel

Met de How About Mom Club heb je toegang tot alle online cursussen voor 1 vast bedrag. Gegeven door gecertificeerde experts, die samen al duizenden ouders hebben geholpen. Betaal geen €262,50 maar €95,- voor álle online cursussen. Vaak ook vergoed door je zorgverzekering!

Relax, mama

Cursus zwangerschapsyoga

Lukt het jou een beetje om te ontspannen deze zwangerschap? Wij helpen je daar graag een handje bij. Samen met gecertificeerd (zwangerschaps)yogadocent Milou maakten we een zwangerschapsyoga cursus, met ontspanningsoefeningen, een yoga nidra sessie en meditaties om connectie te maken met de baby in je buik. 

Borstvoeding

Cursus: zo wordt borstvoeding geven een succes

Ben je van plan om borstvoeding te gaan geven? Dan is deze online cursus borstvoeding onmisbaar. Céline Moly, al meer dan 10 jaar werkzaam als lactatiekundige, leert je alles over de eerste uren, dagen, weken en maanden van jouw borstvoedingsavontuur. Van de voordelen voor jou en de baby, het belang van de eerste 24 uur na de geboorte, tot je productie op gang krijgen én houden, uitdagingen en starten met kolven.

Flesvoeding

Cursus: voeden met flesvoeding

Weet je nog niet of je flesvoeding of borstvoeding wil gaan geven? Deze online cursus is bedoeld om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Hoe bouw je de voedingen op en weet je of je baby voldoende gedronken heeft? Hoe herken je de hongersignalen van je baby, en hoe zit met darmkrampjes of reflux? Lactatiekundige Céline vertelt alles wat jij over flesvoeding wil weten. 

Beter slapen?

Slaap cursus baby en kind

Een baby die niet wil slapen? Een kindje dat ‘s nachts uit bed komt, vroeg wakker is of bang is in het donker? We weten hoe het voelt, mama. Ook wij hebben slapeloze nachten meegemaakt. Daarom ontwikkelden we samen met slaapcoach Simone een online cursus om zelf met slapen aan de slag te gaan.

Oefenhapjes

Cursus: baby's eerste hapjes

Wanneer je baby gaat starten met eten is dat voor veel ouders een leuke, maar ook een spannende fase. In deze cursus leer je alles over de introductie van vaste voeding. Je baby leert voeding ontdekken, jij kunt ontspannen, en samen eten wordt een feest.

EHBO

Cursus: eerste hulp bij baby's & kinderen

Je peuter valt van een hoog klimrek, je baby verslikt of verstikt zich in een hapje of jouw kindje heeft schoonmaakmiddel gedronken. Weet jij hoe je in deze, mogelijk levensbedreigende, situaties moet handelen thuis? Raymon van der Spaan geeft al jarenlang EHBO trainingen en zorgt dat jij alle kennis in huis hebt die jij als ouder nodig hebt.

Cadeau voor jou

Gratis cursus: How to Get in the Mood

Bij aanschaf van een van onze online cursussen krijg je nu de cursus How to Get in the Mood cadeau! Met deze audiocursus helpen we je om jouw vlammetje 🔥 weer te laten branden. Om je seksueel ‘aan’ te zetten en om intimiteit weer een grotere rol te laten spelen in jouw en jullie leven samen. Ook – of juist – nu jullie ouders zijn geworden. 

Cadeautje van How About Mom voor jou:

Met audiocursus 'How to Get in the Mood' 🔥 gaat jouw vuurtje weer branden

*Je krijgt deze audiocursus gratis bij aanschaf van een How About Mom cursus naar keuze. Direct na aankoop vind je jouw cursussen terug in Mijn Account.

Meet the expert

Dit zijn de docenten:

Yogadocent

Milou Turpijn

Milou is gecertificeerd (zwangerschaps) yogadocent. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van yogalessen en weet als geen ander hoe ze jou als zwangere veilig kan laten bewegen én ontspannen. 

Slaapcoach

Simone Meijer

Simone is kinderslaapcoach met een eigen praktijk SlaapMoon. Ze heeft zelf twee jonge kinderen en besloot slaapcoach te worden vanuit een persoonlijke behoefte en ervaring.

EHBO-Trainer

Raymon van der Spaan

Raymon kwam binnen Defensie in aanraking met het geven van EHBO trainingen. Hij is de oprichter van Vidas Trainingen en geeft onder andere baby & kinder EHBO cursussen aan huis.

Lacatiekundige IBCLC

Céline Moly

Céline werkt al meer dan tien jaar als gediplomeerd lactatiekundige IBCLC. Ze heeft een eigen praktijk Baby-Me. Ze werkt daarnaast sinds 2008 als kraamverzorgende.

Kinderdiëtist

Stefan Kleintjes

Stefan is lactatiekundige en kinderdiëtist en schreef het bekende boek Eten voor de Kleintjes. Stefan begeleid al meer dan dertig jaar nieuwe ouders bij het starten met voeding bij hun baby’s.

Onze experts staan voor je klaar

Moeder worden is een grote verandering in je leven. Misschien wel de grootste verandering die je ooit gaat meemaken. Zeker bij een eerste zwangerschap en baby kun je 1000 vragen hebben. Van borstvoeding geven tot een baby in slaap krijgen, van eerste hulp bij ongelukken tot eerste babyhapjes: How About Mom heeft de cursus voor ieder moment. Of je nu zwanger bent of net ouders bent geworden: ons team van experts staat voor jou klaar.

Online cursus borstvoeding