How About Mom squad

Meet the How About Mom squad: een team van betrokken experts die vrouwen voor, tijdens en na hun zwangerschap op allerlei gebieden helpen. Van mindfulness en psychologische zorg, tot bekkenbodemklachten en hulp bij relatieproblemen. Meer informatie vind je hieronder per expert. Deze groep experts helpt het team van How about mom ook regelmatig met inhoudelijke bijdragen.

Claire Stramrood How about mom

Claire Stramrood

Claire Stramrood is gynaecoloog en gespecialiseerd in psychische klachten rondom zwangerschap en bevallen. Ze is onderzoeker en docent op het gebied van traumatische bevallingservaringen hoe die voorkomen kunnen worden.

Monique How about mom

Monique van Helmondt

Monique van Helmondt werkt 41 jaar als kraamverzorgster. Ze is sinds 3 jaar co-begeleider Centering Pregnancy bij twee verloskundigenpraktijken in Utrecht, en is met veel plezier borstvoeding coach.

Tamara de Langen - How about mom expert

Tamara de Langen

Tamara is gespecialiseerd HBO moeder-pasgeborene verpleegkundige in het OLVG Oost in Amsterdam sinds 2013. Ook is ze triagist op de spoedpoli verloskunde en gecertificeerd borstvoedingscoach.

Jody Tuur - How about mom expert

Jody Tuur

Jody is coach en jurist. Ze is eigenaar van Her Story. Zij ondersteunt vrouwen tijdens en na de zwangerschap op persoonlijk en zakelijk vlak, door loopbaancoaching en praktisch juridisch advies.

Melanie Baas

Melanie Baas is gynaecoloog-in-opleiding in Groningen, en promoveert op de behandeling van angst en trauma tijdens de zwangerschap. Voor zij arts werd is zij afgestudeerd in de Klinische Psychologie.
Celine Moly lactatiekundige How about mom

Céline Moly

Céline kwam tijdens haar zwangerschap in contact met kraamzorg en wist meteen dat ze daar haar beroep van wilde maken. In 2008 begon ze als kraamverzorgster en sinds 2012 werkt Céline als gediplomeerd lactatiekundige IBCLC onder praktijknaam Baby-Me.

Romana Serno - How about mom expert

Romana Serno

Romana is oprichter van SterkHer, geeft personal training bij Vondelgym en is gespecialiseerd in pre- en postnataal fitness, krachttraining en hoe je je lichaam gezond houdt op de lange termijn.

Marjolein Brandenburg team How about mom

Marjolein Brandenburg

Marjolein is ontwikkelingspsycholoog, spelpsychotherapeut, EMDR-therapeut en cognitief gedragstherapeut. Ze is eigenaar van Praktijk Okee Mama en adviseur bij How about mom.

Nathalie Bonte verloskundige

Nathalie Bonte

Nathalie groeide op in een ondernemersgezin in Zeeuws Vlaanderen en vloog de wereld rond als stewardess bij KLM, totdat ze haar passie vond: verloskunde. Nu werkt ze als (waarnemend) verloskundige bij verloskundigenpraktijk Westerkade in Utrecht.

Astrid Kremers team How about mom

Astrid Kremers

Astrid Kremers is geregistreerd seksuoloog NVVS, Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt en EMDR therapeut. Ze is behandelaar, docent, schrijver en verschijnt regelmatig in de media.

Ewelina de Groot

Ewelina de Groot is kinderslaapcoach voor baby’s en kinderen tot 6 jaar. Ze heeft een achtergrond in maatschappelijk werk en sociologie, en is moeder van twee kinderen.

Anne Dijkstra team How about mom

Anne Dijkstra

Anne Dijkstra is fysiotherapeut, gespecialiseerd in het bekken en de bekkenbodem tijdens en na de zwangerschap. Ze werkt bij fysiotherapiepraktijk Van Diepen in de Utrechtse wijk Hooggraven.

Korien de Niet

Korien is zwangerschapsyogadocent. Zij geeft zwangerschapsyoga en zwangerschapsmassages, en is cursusleidster Samen Bevallen in Haarlem.

Ina Heijnen - How about mom

Ina Heijnen

Ina Heijnen is Birthlight yogadocente, gespecialiseerd in zwangerschap en de postnatale periode. Ze begeleidt zwangere vrouwen en kersverse moeders op hun werk, en schreef het boek ‘Spuug op je blouse’. Op haar YouTube kanaal deelt ze tips en gratis lessen.

Daniëlle van Grieken

Daniëlle van Grieken is yogadocente, coach, masseuse en eigenaresse van Studio Vandaan. Samen met haar team ondersteunt ze vrouwen van kinderwens tot moederschap.

Tirza Janssen

Tirza Janssen is verloskundige en specialiseerde zich verder als coach en therapeut. Nu begeleidt ze, naast haar werk als klinisch verloskundige, in haar praktijk (zwangere) vrouwen die een verleden hebben waar seksueel misbruik een rol heeft gespeeld.

Ewelina de Groot

Ewelina de Groot is kinderslaapcoach voor baby’s en kinderen tot 6 jaar. Ze heeft een achtergrond in maatschappelijk werk en sociologie, en is moeder van twee kinderen.

Personal Brand Yousra

Yousra Jaddour

Yousra is pre- en postnataal fitness trainer, doula, moeder van drie zoons en eigenaar van Core Academy en Zwanger met Yous. Werken met zwangere vrouwen en moeders is haar passie. Ze geeft opleidingen over trainen tijdens en na de zwangerschap, ontwikkelde en geeft het PowerMama Programma en begeleid koppels als doula.

Expert-Inge-Hemel

Inge Hemel

Van huis uit ben ik bekkenfysiotherapeut. Mijn specialisme sinds enkele jaren is het behandelen van mensen met seksuele klachten. Vaak hebben die klachten geen seksuele maar een mentale of lichamelijke oorsprong.

Jolijn Huisman

Jolijn is sinds 2018 werkzaam als fertiliteitsarts en combineert dit met diensten op de verloskamers van het Diakonessenhuis. Jolijn: “Het mooiste is als je de bevalling kunt doen, van iemand die je “zelf” zwanger hebt gemaakt.”

Carole Lasham

Carole Lasham is kinderarts in het ziekenhuis Tergooi in Blaricum. Haar aandachtsgebieden als kinderarts zijn longziekten, allergieën, downsyndroom en huilbaby’s. Carole is auteur van het boek Inbakeren, een gids voor ouders over de eerste drie maanden van hun baby’s.

Irene Sonneveld

 Irene Sonneveld is eerstelijns verloskundige en orthomoleculair therapeut. Als therapeut focust ze zich op het voorbereiden op een zwangerschap: zo gezond mogelijk zwanger worden, natuurlijke vruchtbaarheid vergroten of herstellen bij fertiliteitsproblematiek.

Sanne Nout en Lotte Bode

Sanne (rechts) is socioloog, Lotte (links) is ondernemer. Samen zijn zij de oprichters van MomInc, een organisatie die werkende moeders en werkgevers ondersteunt. MomInc biedt onder andere online cursussen en masterclasses.

Myrthe Sluijs

Binnen de specialistische geestelijke gezondheidszorg biedt Myrthe als psychiater diagnostiek, behandeling en begeleiding aan kinderen, jongeren en hun ouders.

Afke van Beek

Afke is werkzaam als kinder- en jeugdpsycholoog in de specialistische ggz, waar zij diagnostiek, begeleiding en behandeling biedt aan kinderen, jongeren en hun ouders. Ze is tevens cognitief gedragstherapeut VGCt en EMDR-therapeut.

Talitha de Boer

Talitha is gespecialiseerd moeder en pasgeborene verpleegkundige. Haar werk in het OLVG wakkerde haar enthousiasme aan om ouders bij borstvoeding te begeleiden en sinds 2017 is Talitha ook lactatiekundige IBCLC. “Ik vind het belangrijk om goed naar de vraag van ouders te luisteren en hier mijn advies op aan te passen.”

Mirjam Hachem

Mirjam is sekstherapeute. Ze helpt stellen, mannen en vrouwen bij het oplossen van seksuele problemen en het creëren van een vervullend seksleven. Daarnaast is zij actief als auteur met haar eigen blog, bij How About Mom en bij Vlam Magazine.

Desirée Domacassé 

Desirée is gezondheidswetenschapper, postpartumtherapeut en voedingsdeskundige. Ze is de oprichter van Daisy’s Yellow Pepper, een orthomoleculaire praktijk waarbinnen (nieuwe) moeders worden geholpen met het ontzwangeren.

Sanne Ravensbergen

Sanne Ravensbergen is doula, zwangerschaps-, geboorte- en newborn-fotograaf en oprichter van Stories of New Life.

Experts

We staan altijd open voor contact met experts op het gebied van geboortezorg, post-partum zorg en vrouwelijke gezondheid.

 

Stuur ons een mailtje, bel (06 – 13560645) of vind ons op Instagram, Twitter (Frederieke | Anna) of LinkedIn (Frederieke | Anna).