Céline Moly - Lactatiekundige IBCLC

How About Mom Experts

How About Mom werkt samen met een team van 50 experts uit de (geboorte)zorg. Zij werken mee aan onze app, boeken, cursussen en artikelen. Samen zorgen we ervoor dat we vrouwen en nieuwe ouders betrouwbare informatie en adviezen kunnen geven in deze bijzondere fase in hun leven.

Verloskundige

Djanifa da Conceicao

Djanifa werkt als verloskundige bij verloskundigenpraktijk Zuidwijk in Rotterdam en deelt op haar YouTube kanaal Verlosmoeder wekelijks tips en adviezen voor zwangeren.

Gynaecoloog

Koen Deurloo

Koen is gynaecoloog in het Diakonessenhuis in Utrecht. Hij is oprichter van Mijnkind-online, en zet zich in voor meer digitalisering in de geboortezorg.

Tamara de Langen - How about mom expert

verpleegkundige

Tamara de Langen

Tamara was gespecialiseerd moeder-pasgeborene verpleegkundige in het OLVG Oost in Amsterdam. Inmiddels heeft ze zich toegelegd op fotografie.

Lacatiekundige IBCLC

Céline Moly

Céline is gepassioneerd door borstvoeding en werkt sinds 2012 als gediplomeerd lactatiekundige IBCLC. Met haar praktijk Baby-Me biedt ze cursussen en consults.

gynaecoloog

Claire Stramrood

Claire is gynaecoloog en gespecialiseerd in psychische klachten rondom zwangerschap en bevallen, waaronder PTSS en traumatische bevalervaringen

EHBO Instructeur

Raymon van der Spaan

Na jarenlange ervaring bij defensie is Raymon sinds 2020 de oprichter van Vidas Trainingen en verzorgt hij baby- en kinder EHBO trainingen. 

Seksuoloog

Astrid Kremers

Astrid is geregistreerd seksuoloog NVVS, Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt en EMDR therapeut. Ze heeft een eigen seksuologie praktijk in Utrecht.

GZ-Psycholoog

Dorien Yassa

Dorien heeft ruim 10 jaar ervaring als GZ-psycholoog en is gespecialiseerd in het behandelen van psychische klachten rondom zwangerschap, geboorte en de eerste jaren van het moederschap. Ze heeft haar eigen praktijk genaamd Mom & Mind. 

Kinderslaapcoach

Simone Meijer

Simone is kinderslaapcoach met een eigen praktijk SlaapMoon. Ze heeft zelf twee jonge kinderen en besloot slaapcoach te worden vanuit een persoonlijke behoefte en ervaring. 

Fertiliteitsarts

Jolijn Huisman

Jolijn start in 2019 als één van de eerste fertiliteitsartsen in Nederland en combineert dit met diensten op de verloskamers van het Diakonessenhuis in Utrecht.

Kinderslaapcoach

Ewelina de Groot

Ewelina is gecertificeerd Gentle Sleep Coach voor baby’s en kinderen tot 6 jaar en heeft een praktijk in Utrecht. Ze heeft een achtergrond in maatschappelijk werk en sociologie.

kindercoach

Marloes Bakvis

Marloes Bakvis is kindercoach in haar eigen praktijk Stralende Kleuren Kindercoaching. In individuele coachtrajecten op maat begeleidt zij gevoelige, wijze kinderen én hun ouders op weg naar meer verbinding, rust en geluk. Met hart en ziel helpt zij kinderen weer vanuit hun ware zelf stralen.

Gynaecoloog

Melanie Baas

Melanie is gynaecoloog-in-opleiding in Groningen, en promoveert op de behandeling van angst en trauma tijdens de zwangerschap. Voor zij arts werd is zij afgestudeerd in de Klinische Psychologie.

Psycholoog

Marjolein Brandenburg

Marjolein is ontwikkelingspsycholoog, EMDR-therapeut en cognitief gedragstherapeut. Ze is eigenaar van Praktijk Okee Mama.

Verloskundige

Nathalie Bonte

Nathalie vloog de afgelopen jaren de wereld rond als stewardess bij KLM, totdat ze haar passie vond: verloskunde. Nu werkt ze als klinisch verloskundige in het Diakonessenhuis in Utrecht.

Bekkenbodem fysiotherapeut

Marloes Reijman

Marloes is bekkenfysiotherapeut met een aantekening seksuologie en eigenaresse van praktijk Pelvi-Care en zit in het bestuur van de Nederlandse vereniging voor Bekkenfysiotherapie.

Verloskundige

Tirza Janssen

Tirza is verloskundige en specialiseerde zich verder als coach en therapeut. Nu begeleidt ze, naast haar werk als klinisch verloskundige, in haar praktijk (zwangere) vrouwen die een verleden hebben waar seksueel misbruik een rol heeft gespeeld.

Pre- en postnataal fitness

Romana Serno

Romana is oprichter van SterkHer, geeft personal training bij Vondelgym en is gespecialiseerd in pre- en postnataal fitness, krachttraining en hoe je je lichaam gezond houdt op de lange termijn.

Kraamverzorgster

Monique van Helmondt

Monique werkt al 41 jaar als kraamverzorgster. Ze is sinds 3 jaar co-begeleider Centering Pregnancy in Utrecht en werkt daarnaast als borstvoedingscoach.

Fitnesstrainer en doula

Yousra Jaddour

Yousra is pre- en postnataal fitness trainer, doula, moeder van drie zoons en eigenaar van Core Academy en Zwanger met Yous. Ze geeft opleidingen over trainen tijdens en na de zwangerschap, ontwikkelde en geeft het PowerMama Programma en begeleidt koppels als doula.

Bekkenfysiotherapeut

Inge Hemel

Inge is van huis uit bekkenfysiotherapeut. Haar specialisme sinds enkele jaren is het behandelen van mensen met seksuele klachten. Vaak hebben die klachten geen seksuele maar een mentale of lichamelijke oorsprong.

yogadocent

Daniëlle van Grieken

Daniëlle is yogadocente, coach, masseuse en eigenaresse van Studio Vandaan. Samen met haar team ondersteunt ze vrouwen van kinderwens tot moederschap.

Kinderarts

Carole Lasham

Carole is kinderarts in het ziekenhuis Tergooi in Blaricum. Haar aandachtsgebieden als kinderarts zijn longziekten, allergieën, downsyndroom en huilbaby’s. Carole is auteur van het boek Inbakeren, een gids voor ouders over de eerste drie maanden van hun baby’s.

Doula

Sanne Ravensbergen

Sanne werkt als doula, zwangerschaps-, geboorte- en newborn-fotograaf en is oprichter van Stories of New Life.

Verloskundige

Irene Sonneveld

Irene is eerstelijns verloskundige en orthomoleculair therapeut. Als therapeut focust ze zich op het voorbereiden op een zwangerschap: zo gezond mogelijk zwanger worden, natuurlijke vruchtbaarheid vergroten of herstellen bij fertiliteitsproblematiek.

Socioloog

Sanne Nout

Sanne (rechts) is socioloog, Lotte (links) is ondernemer. Samen zijn zij de oprichters van MomInc, een organisatie die werkende moeders en werkgevers ondersteunt. MomInc biedt onder andere online cursussen en masterclasses.

Psychiater

Myrthe Sluijs

Binnen de specialistische geestelijke gezondheidszorg biedt Myrthe als psychiater diagnostiek, behandeling en begeleiding aan kinderen, jongeren en hun ouders.

Lactatiekundige & slaapcoach

Talitha de Boer

Talitha de Boer is opgeleid als gespecialiseerd moeder en pasgeborene verpleegkundige en werkt nu als lactatiekundige en slaapcoach. Haar werk in het OLVG wakkerde haar enthousiasme aan om ouders bij borstvoeding te begeleiden.

Sekstherapeut

Mirjam Hachem

Mirjam is sekstherapeute. In 2022 is ze haar specialisatie in seksueel trauma begonnen. Mirjam heeft een eigen blog waar ze veel op deelt, is schrijfster en spreker.

Gezondheidswetenschapper

Desirée Domacassé

Desirée is gezondheidswetenschapper, postpartumtherapeut en voedingsdeskundige. Ze is de oprichter van Daisy’s Yellow Pepper, een orthomoleculaire praktijk waarbinnen (nieuwe) moeders worden geholpen met het ontzwangeren.

yogadocent

Ina Heijnen

Ina is Birthlight yogadocente, gespecialiseerd in zwangerschap en de postnatale periode. Ze begeleidt zwangere vrouwen en kersverse moeders op hun werk, en schreef het boek ‘Spuug op je blouse’. 

Orthopedagoog

Carolien Hooijmans

Carolien heeft een achtergrond als orthopedagoog-generalist en ervaring als professional binnen de jeugdzorg en het speciaal onderwijs. Ze werkt als orthopedagoog, EMDR-therapeut en gognitief gedragstherapeut.

Kindercoach

Hanne van Willigenburg

Hanne is rouwcoach voor ouders met vragen over kinderen & rouw, moeder van 3 schoolgaande kinderen en eigenaar van praktijk Power2kids. Hierin helpt ze ouders én hun kinderen omgaan met verlies bij een (naderend) overlijden. Dit kan in haar praktijk of online doormiddel van persoonlijke trajecten, webinars en cursussen.

pedagoog & kindervoedingsdeskundige

Iris Vernooij

Iris Vernooij is pedagoog en (kinder)voedingsdeskundige. Met haar bedrijf STERK & ZOET ondersteunt Iris ouders bij de (gezonde)eetopvoeding van hun kind. Ze breng daarin de opvoeding met de voeding samen.

Kinder en jeugdpsycholoog

Afke van Beek

Afke is werkzaam als kinder- en jeugdpsycholoog in de specialistische GGZ en werkt daarnaast als cognitief gedragstherapeut VGCt en EMDR-therapeut.

Pre- en postnataal fitnessexpert

Merel van Doorn

Merel van Doorn is pre- en postnataal fitnessexpert en de eigenaresse van Klik in beweging. Ze ondersteunt zwangeren en nieuwe moeders bij het veilig (starten) met sporten. 

Orthopedagoog

Lisa de Bruin

Lisa is orthopedagoog, IMH-specialist en EMDR-therapeut. Lisa behandelt in haar eigen praktijk ouders met jonge kinderen die op zoek zijn naar meer verbinding. Ze helpt ouders hun kindje beter te begrijpen door alle eigenschappen van het kind, de ouder en het ouderschap te onderzoeken. Op instagram deelt Lisa een eerlijk kijkje in haar eigen leven als moeder van twee jongens en deelt ze waardevolle kennis.

Kinderarts in opleiding

Karola de Graaf

Karola de Graaf is kinderarts in opleiding bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis en arts-onderzoeker bij het St. Antonius Ziekenhuis. Hier doet ze momenteel onderzoek naar huilbaby’s: in de ICRI (Infant Colic Reforming Intervention) studie wordt onderzocht of een vernieuwde (samen)werkwijze tussen jeugdgezondheidszorg, huisarts en kinderarts kan zorgen voor minder ziekenhuisopnames van huilbaby’s.

Geboortefotografe

Larissa Zanstra

Larissa Zanstra is geboortefotografe. Ze studeerde Social & Cultural Anthropology aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en deed tijdens haar master onderzoek naar verloskundige zorg onder leiding van hoogleraar Ank de Jonge. Het is haar missie om vrouwen in hun kracht te zetten, zowel op de foto als daarbuiten. 

Apotheker

Annerose van der Mijle

Annerose van der Mijle is apotheker en is werkzaam bij Moeders van Morgen, onderdeel van Bijwerkingencentrum Lareb. Moeders van Morgen is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelen bij kinderwens, tijdens de zwangerschap en in de borstvoedingsperiode.

Specialist rond zwangerschapsverlies

Esther Cozijnsen

Esther Cozijnsen is sociaal psycholoog, professioneel coach en (ervarings)deskundige op het gebied van zwangerschapsverlies. Ze heeft twee gezonde kinderen met een leeftijdsverschil van vijf jaar. In de tussenliggende jaren was ze zwanger van vier kindjes die er helaas veel te kort zijn geweest. Esther: “Verlies in de zwangerschap is een specifieke vorm van verlies, die om een specifieke benadering vraagt in het verwerkingsproces.”

HYPNOBIRTHING COACH

Renate van Rijt-Onderwater

Renate van Rijt-Onderwater is moeder van 2 kinderen en werkt als vrouwencoach en hypnobirthing coach. Daarbij begeleidt ze vrouwen tijdens hun zwangerschap en in het moederschap.

Postpartumtherapeut

Tilda Klumpenaar

Tilda Klumpenaar is postpartum specialist voor moeders zonder roze wolk. Ze is de oprichter en eigenares van Frou Frou Begeleiding. Binnen haar praktijk begeleid ze moeders die tijdens of na de zwangerschap niet op een roze wolk zitten. 

Ze is de auteur van het boek Toen kreeg ik weer lucht.

Slaapcoach

Heleen van Beers

Heleen is slaapcoach voor kindjes van 0 tot 4 jaar en heeft haar eigen praktijk One Two Dream. Zij is geschoold volgens de officiële Droomritme methode die staat voor responsiviteit, liefde en werken aan slaap zonder tranen. Samen met ouders zoekt ze naar een praktische aanpak die voor iedereen goed voelt. Als moeder van 3 kindjes, waaronder een baby, weet ze namelijk hoe groot de spagaat soms is.

Pedagoog & 1000 dagen coach

Anouk Levert

Anouk is afgestudeerd als (master) pedagoog en tevens 1000 dagen coach. Ze heeft ruime ervaring binnen de kinderopvang en begeleidt daarnaast ouders naar een authentieke manier van opvoeden. Dit doet ze als spreker en als eigenaresse van Opvoedtwijfels door middel van o.a. persoonlijke brainstormsessies, trajecten en audioclasses.

Bevallingstrauma-therapeut

Kelly Geerlings

Kelly is bevallingstrauma-therapeut. Ze helpt binnen haar praktijk Moederliefde coaching moeders om hun bevallingstrauma te helen,
zodat zij weer met plezier in het leven en moederschap kunnen staan.

Nicolette Albada How About Mom

Coach

Nicolette Albada

Nicolette van Proud Bear is expert op het gebied van communicatie met kinderen. Ze begeleidt ouders die verlangen naar liefdevol contact en verbindende communicatie. Hieronder valt ook liefdevol grenzen aangeven en rivaliteit tussen broers en zussen. Zelf heeft ze twee jongens die al richting de puberteit gaan. Ze behandelt voor How About Mom lezersvragen en biedt trainingen aan.

Meditatietrainer

Ernestine Numan

Ernestine Numan is moeder van twee dochters en gecertificeerd meditatietrainer. Ze begeleidt al vijftien jaar vrouwen in hun persoonlijke ontwikkeling, publiceerde het boek ‘De Nieuwe Moeder’, een retreat in boek-vorm . En ze spreekt de meditaties in van de How About Mom app.

Kinderdiëtist & lactatiekundige

Stefan Kleintjes

Stefan Kleintjes werkt al meer dan veertig jaar als gediplomeerd kinderdiëtist én lactatiekundige. Hij heeft een eigen gecombineerde diëtist/lactatiekundige-praktijk in Groningen, is schrijver van de bestseller Eten voor de kleintjes en is de docent van de cursus Je Baby’s Eerste Hapjes.

GZ-psycholoog en coach

Annemarie van der Bijl

Annemarie van der Bijl is GZ-psycholoog, coach en oprichter van Postpartum Centrum Nederland. ‘Het krijgen van een kindje is speciaal en mooi, maar er zijn zo ontzettend veel vrouwen die op de een of andere manier klachten ervaren in deze periode. Het is zo zonde dat dit vaak niet wordt opgemerkt of juist wordt afgedaan als ‘normaal of hormonaal’.’

Yoga docent

Milou Turpijn

Milou Turpijn is moeder van 2 kids en gecertificeerd (zwangerschaps) yogadocent. Milou werkt al ruim acht jaar als yogadocent. Je kunt haar kennen van haar Youtube-kanaal Yoga met Milou en als docent van onze online cursus zwangerschapsyoga.

Expert Kinderveiligheid

Mieke Cotterink

Mieke is afgestudeerd bewegingswetenschapper en de expert op het gebied van kinderveiligheid in en om huis bij VeiligheidNL. Als expert kinderveiligheid levert Mieke regelmatig een bijdrage aan artikelen op de site en in de app.

Huisarts & leefstijlarts

Nicolien van der Have

Nicolien: ‘Het effect van onze leefstijl op onze gezondheid heeft mij altijd gefascineerd. Als huisarts zie ik dagelijks de gevolgen, zowel fysiek als mentaal, van een ongezonde leefstijl. Daarom wil ik in de toekomst een eigen leefstijlcoach praktijk starten voor vrouwen die zwanger zijn en zwanger willen worden.’

GZ-psycholoog en coach

Annemarie van der Bijl

Annemarie van der Bijl is GZ-psycholoog, coach en oprichter van Postpartum Centrum Nederland. ‘Het krijgen van een kindje is speciaal en mooi, maar er zijn zo ontzettend veel vrouwen die op de een of andere manier klachten ervaren in deze periode. Het is zo zonde dat dit vaak niet wordt opgemerkt of juist wordt afgedaan als ‘normaal of hormonaal’.’

GZ-psycholoog en coach

Annemarie van der Bijl

Annemarie van der Bijl is GZ-psycholoog, coach en oprichter van Postpartum Centrum Nederland. ‘Het krijgen van een kindje is speciaal en mooi, maar er zijn zo ontzettend veel vrouwen die op de een of andere manier klachten ervaren in deze periode. Het is zo zonde dat dit vaak niet wordt opgemerkt of juist wordt afgedaan als ‘normaal of hormonaal’.’

GZ-psycholoog en coach

Annemarie van der Bijl

Annemarie van der Bijl is GZ-psycholoog, coach en oprichter van Postpartum Centrum Nederland. ‘Het krijgen van een kindje is speciaal en mooi, maar er zijn zo ontzettend veel vrouwen die op de een of andere manier klachten ervaren in deze periode. Het is zo zonde dat dit vaak niet wordt opgemerkt of juist wordt afgedaan als ‘normaal of hormonaal’.’

Aansluiten als expert bij
How About Mom?