Baby uitzetlijst

Wat heb je écht nodig voor de baby? Zeker als het een eerste kindje is, ben je misschien geneigd om heel veel spullen in huis te halen. Bekijk hier de baby uitzetlijst.

Hier vind je de meest complete baby uitzetlijst, met tips van How About Mom en andere moeders. Vink de producten af die je al hebt en lees meer informatie over de producten die je nog zoekt.

Babykleding

Tips: was alle kleding vooraf om eventuele huidirritatie van de baby te voorkomen, liefst waspoeder zonder parfum. En kies liever 1 maatje groter dan te klein voor babykleding.

Luiers verschonen

babykleertjes kopen

Voeding voor je baby

Wil je straks flesvoeding of borstvoeding geven? Jij bepaalt, met onze cursussen ben je zo goed mogelijk voorbereid.

Flesvoeding

Borstvoeding

Verzorging

Voor het slapen

Handig voor in huis

Voor onderweg

Veelgestelde vragen over baby uitzetlijst

Wat kost de babyuitzet?

Wat kost een babyuitzet? Dat hangt af van of je alles nieuw koopt of tweedehands, en de kwaliteit van de artikelen. Babyspullen kopen kan je zelf zo duur maken als je zelf wil. Wel heeft het Nibud een berekening gemaakt voor een baby-uitzet. Zij gaan uit van de babykamer (€441), babykleding (€150) en verzorgingsproducten (€ 188). Een gemiddelde babyuitzet kost €747.

Bij deze kosten voor de baby uitzet zitten nog geen box, autostoeltje en kinderwagen. Dit zijn vaak dure aankopen. Het Nibud rekent hier zo’n €1.000 extra voor. Dan is de babyuitzet inclusief box, autostoel en kinderwagen dus zo’n €1.747. We vertellen je hier meer wat een kind kost.

Tips voor de baby uitzetlijst

We geven je graag een aantal tips waarmee het verzamelen van de spullen op de baby uitzetlijst een stuk makkelijker, goedkoper en leuker wordt.

  • Tweedehands baby spullen: check vooral of je babyspullen via Vinted, Marktplaats of in de kringloopwinkel kunt vinden. Je vindt daar vaak veel speelgoed en zo goed als nieuwe babykleding van andere moeders.
  • Leen spullen: Heb je vriendinnen of familieleden met oudere baby’s? Vraag dan of je de babyspullen mag lenen of overnemen. Grote kans dat ze je graag willen helpen.
  • Shop online: naarmate je buik steeds groter wordt heb je misschien ook minder zin in winkels afgaan. Bestel je baby uitzet online en laat het gemakkelijk thuis bezorgen. Wist je dat je ook je artikelen voor kraampakket en bedklossen makkelijke online kunt bestellen?
  • Vraag een kraamcadeau: mooie hydrofieldoek op je baby uitzetlijst? Vraag het als kraamcadeau. Vrienden en familie geven vaak liever iets waar je écht wat aan hebt, dan een romper in een maat waar je er al een heleboel van hebt.
  • Wacht nog even als je twijfelt: bij twijfel, wacht met de aankoop. Je kunt een product altijd nog aanschaffen als de baby er straks is.
  • Kies en vergelijk: het duurste is echt niet altijd het beste. Kijk en vergelijk en vraag ook vooral andere zwangeren en moeders om hun beste tips.

Baby uitzet huren

Tijdens je zwangerschap heb je vaak ook nog helemaal geen idee wat bij jou en jouw baby past. Wat je beter kunt doen, is eerst eens rustig kijken welke spullen je hoe lang en vooral wanneer nodig hebt. Bij Tiny Library huur je veilig en simpel de babyspullen die jij op dat moment nodig hebt voor een laag bedrag per maand. Jij gebruikt de items zolang als je deze nodig hebt voor jouw baby of kindje en daarna gaan ze – gereinigd, gecheckt en wel – door naar een volgend gezin.

Wat heb je écht nodig van de baby uitzetlijst?

Als je voor de eerste keer moeder wordt, kun je best wat druk ervaren over wat je allemaal ‘hoort’ te kopen voor jouw baby. Je wilt het allemaal ontzettend goed doen, maar vergeet niet: gelukkig heeft een pasgeboren baby eigenlijk heel weinig nodig. Liefdevolle aandacht, voeding en veel en vaak huid-op-huidcontact. De rest is bijzaak. Toch kan het wel handig zijn om te weten wat andere moeders kochten, maar nooit gebruikten. Benieuwd? Deze spullen van de baby-uitzetlijst werden vaak gekocht, maar nooit gebruikt.

baby uitzetlijst

Na de bevalling

De baby uitzetlijst laat zien wat handig is voor je baby. Maar wat heb jij zelf eigenlijk nodig na de bevalling? Wij maakten een handige postpartum checklist. Vink de producten af die je al hebt en lees meer informatie over de producten die je nog zoekt.