Jouw baby's eerste hapjes

Leren eten met de Kleintjesmethode

Gaat jouw baby binnenkort starten met de eerste hapjes?

Wanneer je baby gaat starten met eten is dat voor veel ouders een leuke, maar ook een spannende fase. In deze cursus leer je alles over de introductie van vaste voeding en de Kleintjesmethode. Je baby leert voeding ontdekken, jij kunt ontspannen, en samen eten wordt een feest.

Je baby's eerste hapjes: de offici√ęle introductie in de Kleintjesmethode

How About Mom en¬†Stefan Kleintjes¬†werken samen aan deze unieke cursus over starten met de eerste hapjes en de¬†Kleintjesmethode. Stefan Kleintjes is di√ętist, lactatiekundige en schrijver van het boek¬†Eten met de kleintjes. Al meer dan 40 jaar helpt hij gezinnen, om jonge kinderen zelf te leren eten.

Inhoud van de cursus: Je baby's eerste hapjes & de Kleintjesmethode

Stefan Kleintjes werkt al meer dan veertig jaar als kinderdi√ętist en gediplomeerd lactatiekundige IBCLC. Hij heeft een eigen di√ętistenpraktijk in Groningen, √©n is schrijver van kookboek en bestseller Eten voor de kleintjes.

Wat houdt de Kleintjesmethode in? Wat is het verschil tussen de Kleintjes methode en de Rapley methode? Wat doe jij als ouder, en hoe krijgt jouw baby deze methode en het leren eten onder de knie? Stefan Kleintjes vertelt je in deze les meer over de Kleintjesmethode.

Wat zijn de verschillen tussen de Kleintjesmethode en gepureerd eten, of prakjes? En kun je deze twee manieren van voeding aanbieden ook combineren?

Wanneer leert een baby eten? Moet ik hier als ouder iets voor doen? En hoe zit het met baby’s die bijvoorbeeld veel te vroeg geboren zijn?
Waar moet je op letten als jouw kindje gaat beginnen met eten? Hoe zit het met kokhalzen en stikken? En hoe zorg je dat je als ouder de kennis hebt over verslikken en wat je dan moet doen?
Hoeveel eet een baby eigenlijk? Moet ik me als ouder zorgen maken als mijn baby weinig eten binnenkrijgt en vooral ‚Äėspeelt‚Äô met de voeding die er voor zijn of haar neus ligt?

Welke voeding bied je als eerste aan aan jouw baby? ‚ÄėHoor‚Äô je te starten met groenten of met fruit? En wat is het beste tijdstip om te eten? Stefan vertelt het in deze les.

Vaste voeding vraagt om een andere manier van verteren dan melkvoeding. Je baby zal moeten wennen aan vaste voedingsmiddelen. Hoe bouw je babyhapjes en vaste voeding op? En mag een baby direct alles eten? Stefan bedacht hiervoor het Voedselintroductieschema.

Misschien heb je al iets gehoord over een lepel pindakaas of een ei introduceren in de voeding voor jouw kleintje. Wanneer ‚Äėmoet‚Äô je deze voedingsmiddelen bij jouw baby introduceren en wat moet je weten over veelvoorkomende allergenen?

Is het belangrijk dat een baby direct gevarieerd eet? En hoe kan ik zorgen voor variatie aan tafel? Stefan Kleintjes vertelt meer over de Schijf voor Life, en waarom het vooral belangrijk is dat jij of jullie gezond en gevarieerd eten. Dan gaat je kleintje vanzelf meedoen.
Stefan vertelt over ijzertekort door voeding, en waarom het belangrijk is om vitamine D te geven aan je baby of kind.
Met de handen eten: bijna alle kinderen beginnen met eten met hun handen. Wat is daar het voordeel van? En wanneer gaan kinderen met bestek leren eten?

In deze cursus krijg je een aantal mooie bonus gidsen en downloads, waaronder:

  • boodschappenlijstje voor babyhapjes: handig om in huis te hebben
  • 25 praktische tips voor ouders: zo maak je leren eten een feestje!
  • 3 recepten voor het hele gezin, inclusief je baby
  • een voorbeeld dagmenu (baby 10-12 maanden)
  • het voedselintroductieschema (tip: print uit en hang op in de keuken)

Al 476 ouders kochten deze cursus babyhapjes

'Bij het consultatiebureau voelde ik al snel druk om vanaf 4 maanden zo snel mogelijk van alles te geven, terwijl onze zoon eigenlijk met 7 maanden pas echt interesse had. Stefan stelde ons gerust, waardoor beginnen met hapjes echt een feest werd.'
Carolien
Moeder van Willem (1)
'Na deze cursus zijn we gestart met onze dochter vaste voeding geven, afgewisseld met af en toe een gepureerd groente- of fruithapje. Inmiddels is ze bijna 1 jaar, lust ze vrijwel alles en eet ze met ons mee.'
Maaike
Moeder van Philou

Over de docent: lactatiekundige en di√ętist Stefan Kleintjes

Stefan Kleintjes

Kinderdi√ętist

Stefan Kleintjes werkt al meer dan veertig jaar als kinderdi√ętist en gediplomeerd lactatiekundige IBCLC. Hij heeft een eigen di√ętistenpraktijk in Groningen, √©n is schrijver van kookboek en bestseller Eten voor de kleintjes.

‚ÄúJe kind zal vanzelf rond de zes maanden interesse gaan tonen in voeding en mee willen gaan doen met de maaltijden bij jullie thuis. Ik vind het geweldig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en hoe de Kleintjesmethode helpt bij leren eten van vaste voeding. Deze cursus geeft jou als ouder het vertrouwen dat het goed komt met vaste voeding en de eerste hapjes, en dat het vooral heel erg leuk is voor je baby √©n voor jou!”

How About Mom Club

Upgrade nu naar de alles in 1 bundel

Voor ‚ā¨125 heb je toegang tot al onze cursussen!

FAQ: antwoord op veelgestelde vragen over de cursus Je baby's eerste hapjes

Onbeperkt! Na aankoop heb je onbeperkt toegang tot je cursussen. Dus als je toch pas wat later aan de slag gaat met onze cursussen, of als je je geheugen weer wil opfrissen bij een volgende zwangerschap of baby, dan kan dat.
Dat hangt af van je zorgverzekeraar en de eventuele aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering worden preventiecursussen niet vergoed. Vanuit de aanvullende verzekering is er vaak wel een vergoeding voor (online) EHBO cursus voor baby’s en kinderen. Wil je weten of jouw verzekering deze cursus vergoed, bekijk dan de voorwaarden.

Na aankoop log je in bij Mijn Account met je e-mailadres en wachtwoord. Bij Mijn Account vind je alle cursussen terug.

Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.
baby eerste hapjes eten

Laat je baby op eigen tempo ontdekken

Beginnen met vaste voeding is niet altijd eenvoudig. Wanneer en waarmee start je? Kies je gepureerd eten, of laat je jouw baby zelf eten? In deze cursus leggen we je stap voor stap uit hoe je jouw baby kunt laten beginnen vast voedsel te eten. Altijd passend bij het tempo van jouw kindje.