Simone Meijer

Simone Meijer

Simone Meijer is kinderslaapcoach met een eigen praktijk SlaapMoon. Ze heeft zelf twee jonge kinderen en besloot slaapcoach te worden vanuit een persoonlijke behoefte en ervaring.

Slaapcoach en docent

Een baby die niet wil slapen? Een kindje dat ‘s nachts uit bed komt, vroeg wakker is of bang is in het donker? We weten hoe het voelt: ook wij hebben slapeloze nachten meegemaakt. How About Mom en slaapcoach Simone werkten samen aan deze complete online slaap cursus voor baby’s en kleine kinderen. Bedoeld om laagdrempelig en gemakkelijk zelf met slapen aan de slag te gaan.

Ervaring met huilbaby en postpartum depressie

Simone: ‘Als moeder van 2 jonge kinderen, Lauren (2018) en Thijn (2020), weet ik als geen ander hoe het is om weinig slaap te krijgen en te worstelen met je nieuwe rol als ouder. Elke dag voelde ik me vermoeider en meer onzeker, wat deed ik verkeerd dat mijn kinderen zoveel huilden en amper sliepen? Ik weet inmiddels dat ik niks verkeerd deed. Slapen is een vaardigheid die kindjes, net als kruipen en lopen, moeten leren. Bij sommige kindjes gaat dit proces heel natuurlijk en andere kindjes hebben hier wat meer hulp bij nodig. Mijn kids hadden last van veel onrust waardoor slapen onmogelijk leek. Zij waren allebei een huilbaby en ik had bij allebei een postpartum depressie. Allemaal factoren die invloed op elkaar hebben én op het slapen.’ Je vindt Simone via SlaapMoon.

Artikelen in samenwerking met Simone