How About Mom App-store-image
15/04/2020

De How About Mom app: de meest gestelde vragen

How About Mom is dé app om jou door je eerste jaar als moeder heen te leiden. Met ons team van medisch experts voorzien we je van alle informatie die je in deze bijzondere, hectische en lifechanging periode nodig hebt. Jij zorgt voor de baby, wij zijn er voor jou.

Waarom How About Mom?

How About Mom is in 2019 opgericht met een heldere missie: meer aandacht voor de (aanstaande) moeder. Meer openheid over alles waar je te maken krijgt als je moeder wordt (of wilt worden), exit taboe-onderwerpen rondom het moederschap, seksualiteit en (mentale) gezondheid. Ervoor zorgen dat geen enkele moeder meer hoeft te denken: ben ik de enige die…? Is het normaal dat…? We willen een platform creëren waar vrouwen en moeders zich gehoord en gesteund voelen en waar ze waardevolle én betrouwbare informatie vinden.  Lees hier meer over ons team, alle betrokken medische professionals en onze missie.

Wat vind ik in de app?

Je vindt in de How About Mom app het meest uitgebreide overzicht over alles waar je als nieuwe moeder tegenaan kunt lopen: van nachtelijk zweten, hormonen en naweeën tot seks en intimiteit, (schoon)familie, relaties en terug naar je werk gaan. In meer dan tweehonderd artikelen vertellen we alles wat je wilt weten (en meer).

Dagelijkse inspiratie

Of je nu een kinderwens hebt, zwanger of al mama bent: we geven je dagelijks de beste tips, adviezen van medisch professionals en inspirerende quotes van andere moeders.

Advies van experts

‘Is dit normaal?’ Je bent zeker niet de enige moeder die zichzelf deze vraag stelt. Met de symptomenchecker (‘Lichaam’) krijg je snel meer informatie over klachten en kwalen na je zwangerschap, en advies wanneer je aan de bel moet trekken.

Audio en video cursussen

How About Mom’s ‘Class’ biedt je audio en video cursussen. Onze experts helpen je onder andere bij het starten met borstvoeding, weer veilig sporten tijdens en na de bevalling, of met een meditatie- of ontspanningsoefening in je drukke leven.

Is de app gratis?

Hoewel de aankoop van de app neer zou komen op de prijs van een koffie to go, hebben we er voor gekozen om onze app (voorlopig) volledig gratis te houden. Zo hoeft geld geen drempel te zijn en kunnen álle moeders de beste voorbereiding krijgen op alles wat er komen gaat. We sluiten niet uit dat dit nog verandert, maar we zijn in ieder geval blij dat we op dit moment onze app gratis aan duizenden moeders kunnen aanbieden.

Waarom hebben jullie (eerst) een app gemaakt? 

In bed tijdens je kraamtijd, wandelend achter de kinderwagen of met een slapende baby op je schoot: een app heb je (bijna) altijd bij de hand.

Een app past in de belevingswereld van modern day moms. Na een positieve zwangerschapstest installeren heel veel vrouwen een app die van week tot week informeert over de ontwikkeling van de baby. Betrouwbare, eerlijke informatie over jouw gezondheid, en jouw lichamelijke en geestelijke herstel na de bevalling is nog beperkt. De How About Mom app brengt daar verandering in.

Zo heb je alle relevante informatie, audio en video coaching op één plek. Plus: de app kun je personaliseren zodat tips, dagelijkse notificaties en content aansluiten bij jouw interesses op dat moment.

Als uitbreiding op de How About Mom app is er inmiddels ook How About Mom: het eerlijke moeder-boek.

Is de app voor Android en iOS?

Yes! De How About Mom app is beschikbaar in de Apple Store en de Google Play Store, dus je kunt zowel met een iOS als een Android toestel de How About Mom app downloaden.

Waarvoor kan ik de app gebruiken?

De How About Mom app ondersteunt je bij het voorbereiden op je bevalling, borstvoeding geven en de kraamperiode. Wij willen er voor je zijn in dit eerste jaar, en bieden betrouwbare informatie en inspiratie. Wij helpen je om goed voor jezelf te zorgen én zorgen voor een glimlach op je gezicht.

Met welke experts werken jullie samen?

De app is met grote zorg samengesteld met een team van professionals: van een verloskundige, seksuoloog, psycholoog, gynaecoloog en fertiliteitsarts tot kraamverzorgende, personal trainer en yogadocent. Alle zorgdisciplines waar je voor, tijdens en na je zwangerschap mee te maken kan krijgen.

De app geeft algemene tips en informatie, geen persoonlijk medisch advies. Als je de app downloadt en gebruikt, vragen we je om altijd met jouw eigen (huis)arts te overleggen als je advies zoekt of vragen hebt over jouw gezondheid.

Kan ik de How About Mom app ook gebruiken als ik nog geen kinderen heb?

Ben je nog niet zwanger? Ook dan is How about mom er voor jou! Soms duurt zwanger worden langer dan je hoopt of denkt. Wij willen er graag voor je zijn op deze reis naar hopelijk een zwangerschap.

Wat maakt How About Mom anders dan andere zwangerschapsapps?

Er zijn talloze fijne en nuttige apps op de markt die je kunt gebruiken als je zwanger probeert te worden of tijdens je zwangerschap. Daarna zijn er handige apps die je helpen bij het (borst)voeden of de sprongetjes van jouw baby inzichtelijk maken. Maar waar is de app die vertelt wat jij kunt verwachten in dat eerste jaar? Die je meeneemt langs de ‘sprongen’ die jij maakt? Daar hadden wij behoeften aan, dus die app hebben we gecreëerd. How About Mom draait volledig om de moeder en gaat daarin geen onderwerp uit de weg. Van de kraamtijd en jouw lichamelijke herstel, alle emoties die komen kijken in je eerste jaar, teruggaan naar werk, seksualiteit, starten met bewegen, je ‘nieuwe’ lichaam, omgaan met slaapgebrek, veranderende relaties: we maken alles bespreekbaar en geven je zoveel mogelijks tips, adviezen, handvatten en herkenning.

Is de How About Mom app ook nuttig voor (aanstaande) vaders?

Nieuwe of aanstaande papa’s zullen ook veel informatie vinden in de How about mom app, bijvoorbeeld over wat je vriendin of vrouw nodig heeft tijdens de bevalling, relaties en seksualiteit. De How About Dad app komt eraan, tot die tijd kun je de app als aanstaande papa ook downloaden. Je zult merken dat de informatie voor jullie allebei relevant en interessant is.

Heb je vragen over de app, suggesties voor verbeteringen of mis je bepaalde onderdelen of onderwerpen? We horen heel graag van je! Stuur een mailtje naar app@howaboutmom.nl

Meer lezen? Op onze pers-pagina vind je veel eerdere interviews met Anna en Frederieke over How About Mom, de ontwikkeling van de app en hun toekomstplannen. 

https://howaboutmom.nl/pers/

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen