Anna Jacobs en Frederieke Jacobs van How About Mom (fotograaf Joyce Kamerbeek)
08/05/2021

How About Mom: de eerlijke moeder-app bestaat 1 jaar!

Hoera! Vandaag is het één jaar geleden dat de How About Mom app in de Google Play en Apple Store verscheen. Een mooie mijlpaal om terug te blikken op het afgelopen jaar. Een jaar waarin we een steun en gids mochten zijn voor duizenden (aanstaande) moeders.

We bouwden een product waar wij zelf behoeften aan hadden. Iets wat we zelf misten, tijdens onze zwangerschappen en het eerste jaar als moeder. Als oprichters en ondernemers maakt ons trots om te weten dat we andere moeders helpen met onze producten: de app, het boek en de online community. 

En we zijn trots op ons groeiende netwerk van zorgprofessionals en experts. Vanaf de start hebben we zowel zorgprofessionals – degene die de How About Mom app aanraden aan hun cliënten – en zwangeren en moeders – degene die app gebruiken – nauw betrokken. Met twintig medisch experts is de inhoud van de app tot stand gekomen, tijdens expert sessies op ons kantoor.

Papieren folders naar praktijken en consultatiebureaus

Het blijft grappig hoe je een digitaal product ontwikkelt – een app – maar toch wekelijks papeiren folders op de post doet over diezelfde app. Op papier is nog steeds een manier waarop veel wordt gecommuniceerd in de zorg. We zien als het een groot compliment dat we ambassadeurs door heel Nederland hebben: van consultatiebureaus tot verloskundigen, kraamverzorgenden en yogastudio’s die onze flyers uitdelen aan hun cliënten of meegeven in een goodiebag. Omdat ze How About Mom zo’n goed initiatief vinden.

Honderden dagelijkse gebruikers

Dat de How About Mom app in een behoefte voorzag, bleek uit de grote opkomst tijdens de design sessies die we voor app-gebruikers organiseerden. Tijdens die design sprints kwamen moeders vanuit het hele land – met kids of soms hoogzwanger – naar ons kantoor afgereisd om de eerste versies van de app te testen.

Aandacht van de pers

We zijn dankbaar voor de pers aandacht die we kregen bij de lancering van app – in o..a. JAN, KEK Mama, Ouders van NU, op RTL Nieuws – en die we nu nog steeds krijgen. We zijn heel erg blij met de mooie en positieve reviews in de Apple en Google Store en door de GGD App Store. We zijn dankbaar voor alle – inmiddels meer dan 14.000 – downloads van onze app, de duizenden cursussen die via onze app zijn gevolgd, de artikelen die worden opgeslagen, quotes die worden doorgestuurd en de honderden dagelijkse gebruikers. We zijn dankbaar voor alle zwangeren vrouwen, moeders én medische professionals die de moeite doen om ons een berichtje te sturen om ons te bedanken voor de app en een complimentje te geven.

Een positieve review in de app store, een dankbaar mailtje, een bericht via Instagram: jullie positieve woorden zijn de brandstof waarop we eindeloos door kunnen gaan.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen