lifehacks moeders
26/09/2023

15 lifehacks voor moeders: van newborn tot peuter

Hoewel we van goedbedoelde (en ongevraagde) adviezen soms de kriebels krijgen, staan we altijd open voor lifehacks voor moeders die het leven nét wat makkelijker maken. We haalden weer een rondje ultieme momhacks van newborns tot peuters op. Doe er je voordeel mee!

Geen geld of ruimte voor een schommelstoel? Een fitnessbal werkt ook perfect om je kleintje heen en weer te wiegen als hij of zij wat onrustig is of in slaap moet vallen.

Voorkomen dat er direct 1000 billendoekjes uit de verpakking komen als je er één probeert te pakken? Plaats een elastiekje over de opening, dan komt er maar één uit.

Maak individuele ijsblokjes van gepureerde groente en fruit, zodat je maaltijden kunt combineren en jouw kleintje niet een paar dagen achter elkaar hetzelfde hapje hoeft te eten.

Een ‘donut’ kussen die je kunt gebruiken bij (postpartum)aambeien is ook ideaal als knie kussentje tijdens het in bad doen van je kindje.

Een speenclip werkt ook perfect om jouw shirt mee omhoog te houden als je borstvoeding geeft.

Zet een koptelefoon op als jouw kindje een huilbui heeft en het lastig is om hem of haar te troosten. Zo kun je wel de nabijheid bieden waar zoveel behoefte aan is, maar zorg je ervoor dat je zelf niet doordraait.

Koop een pak met wegwerp verschoon matjes: ideaal voor onderweg.

Probeert jouw baby steeds om te rollen tijdens het verschonen? Een elektrische tandenborstel is uitstekend vermaak.

Wil jouw kindje verstoppertje spelen en heb jij daar even totaal geen zin in? Verzin dat de knuffels zich gaan verstoppen en jouw kind moet zoeken. Verstop een paar knuffels op verschillende plekken in huis en geniet van je warme kop koffie.

Krijg je stift niet van een hard en of glad oppervlak? Probeer het dan eens met zonnebrandcrème.

Geen zin in plakhanden en een spoor van ijs door je huis? Maak een gaatje in een papieren cupcakevorm en schuif deze aan de onderkant om het stokje van het ijsje heen als lekbakje.

Als je echt moet douchen, maar je hebt je peuter om op te letten, geef ze dan wat stickers (die er makkelijk af te halen zijn!) en verzin een spelletje waarbij ze alle stickers op het badkamermeubel moeten plakken. Dat houdt ze wel even bezig en uit de problemen.

Bijna tijd voor een dutje? Timer. Bijna tijd om de tablet weg te leggen? Timer. Bijna klaar om uit bad te gaan? Timer? Op die manier geef je een peuter het gevoel van controle en idee van wat er gaat gebeuren en lukt het jou makkelijker om consequent te zijn.

Tenslotte nog deze twee grappige lifehacks voor moeders:

“Vertel je kinderen dat je het geluid van stofzuigen haat, zodat ze dit express gaan doen om jou te irriteren”

“Ik vertelde mijn zoon dat zijn oren rood worden als hij liegt. Nu bedekt hij zijn oren als hij liegt.”

Meer lezen?
Jullie ultieme momhacks: maak het jezelf als moeder nét iets gemakkelijker

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief