Baby
Home » Baby
Jouw baby ontwikkelt zich in razend tempo. Van een newborn die het grootste gedeelte van de dag slaapt en drinkt, tot een baby die begint te lachen, kruipen, rollen en eten. Onze experts vertellen je alles over je baby’s ontwikkeling en geven antwoord op je vragen: van slapen tot huilen, van borstvoeding tot flesvoeding.
Artikelen over baby's:
Wist jij dat pasgeboren baby’s zo’n 10 tot 12 volle luiers per dag produceren? Een goede luier voor jouw kleintje is dus belangrijk.
Als moeder heb je ongetwijfeld vragen over slaap bij je baby. Wat moet je écht weten over slaap bij een baby? Kan je baby zelf in slaap vallen en wanneer gaat hij of zij doorslapen?
Wist je dat borstvoeding niet alleen jouw baby maar ook jou als vrouw bescherming biedt? Onze lactatiekundigen geven jullie de beste start met de borstvoeding.
Onze baby experts:
Céline Moly
Lactatiekundige
Karola de Graaf
Kinderarts
Simone Meijer
Kinderslaapcoach
Raymon van der Spaan
EHBO expert
Alles over jouw baby
Baby uitzetlijst
Rompers, een kinderwagen, speen en fles, speelgoed: wat staat er op een baby uitzetlijst? En wat heb je écht nodig van die babyuitzet lijst?
Pasgeboren baby
Het eerste uur na de geboorte, de eerste voeding, de eerste keer naar buiten: met een newborn komen er veel ‘eerste keren’. Alles over de verzorging, voeding en slaap van jouw pasgeboren baby.
Borstvoeding
Borstvoeding is de beste voeding voor een baby. De eerste vorm van borstvoeding (colostrum) wordt het vloeibare goud genoemd. En wist je dat borstvoeding niet alleen jouw baby maar ook jou als vrouw bescherming biedt? We helpen je voorbereiden op het geven van borstvoeding.
Babykwaaltjes
‘Is dit normaal’ vraag je je bij een eerste kindje vaak af. Van spruw tot berg, van eerste hulp bij darmkrampjes tot de hik. We vertellen je ook meer over het verschil tussen spugen, reflux en refluxziekte:
Gezondheid baby
In het eerste jaar met een baby is er altijd wel wat aan de hand: van tandjes die doorkomen tot vaccinaties en griep. Heb je nét even rust, is er wel weer iets met de gezondheid van je baby (en is de rest van het gezin ook weer verkouden).
Baby en huilen
Honger, vermoeidheid, een volle luier, krampjes of ander ongemak: huilen is de enige manier die een baby heeft om te communiceren. Wat is normaal huilgedrag voor een baby en wanneer is er mogelijk meer aan de hand? En hoe kun je als ouder omgaan met huilen?
Baby verzorging
Die piepkleine nageltjes, kleine billetjes en zachte haartjes… wat is er niet lief aan een babylijfje? Dit is hoe je dat kleine baby lijfje zo goed mogelijk verzorgd..
Baby en slaap
De kans is groot dat je best wat vragen hebt over baby en slapen. Hoeveel slaapt een baby, kan een baby zelf in slaap vallen en wanneer begint het doorslapen? Onze slaapcoaches vertellen je alles wat je wilt weten over baby’s en slaap.
Baby en voeding
Melkvoeding, via de borst of kunstvoeding, is de belangrijkste voeding voor je baby in het eerste jaar. Vanaf 5 of 6 maanden komen daar de eerste babyhapjes bij. Meer over babyvoeding, voedingsschema en eerste hapjes klaarmaken.
Leren en spelen
Wat is het toch bijzonder om de ontwikkeling van je baby mee te maken. Hoe je baby groeit, begint met lachen, spelen, kruipen en brabbelen. Wanneer herkent je baby jou? Meer over leren, spelen en de ontwikkeling van jouw kleintje.
Veiligheid en EHBO baby
Bij baby’s en jonge kinderen zit een ongeluk soms in een klein hoekje. Zo creëer je een veilige situatie thuis en reis je veilig met je baby of kind.
Reizen met baby
Eerste vakantie, wat pak je in. Hoe is vliegen met een baby? Emigreren met een baby.
Baby en geldzaken
Wat kost kind? Wanneer open je een eigen rekening voor jouw kleintje? En hoe zit het met alle toeslagen en bijslagen waar je recht op hebt met een baby? Alles over baby en geldzaken, duurzaam leven en bespaartips.
De babykamer
De babykamer inrichten is voor veel moeders een van de leukste klussen om te doen. Wat is onmisbaar in de babykamer? En hoe zorg je dat het veilig is?
Van 1 naar 2
Hoe is het om van één naar twee kinderen te gaan? Een nieuwe baby en daarnaast een dreumes of peuter in huis is euhm… pittig. Tips van ons team en andere moeders als er een nieuwe baby bij komt.
Premature baby
Zo’n 7 procent van de baby’s in Nederland wordt te vroeg geboren. Misschien is jouw baby ook (veel) te vroeg geboren. Wanneer je baby wordt geboren vóór de 37ste zwangerschapsweek is er sprake van een prematuur of een vroeggeboorte.
Op deze pagina’s kun je de groei en ontwikkeling van je baby volgen. Van slapen en slaapschema’s, borstvoeding met handige voedingsschema’s tot kwaaltjes bij je baby. Welkom bij How About Mom! Jij zorgt voor de baby, wij zijn er voor jou.