Kind

Alles over jouw dreumes, peuter en kleuter

Van baby tot dreumes, kleuter en peuter

Dag baby, hallo peuter! Jouw kind ontwikkelt zich van baby tot dreumes, peuter en kleuter. Hier lees je alles over de ontwikkeling, voeding, slapen en gedrag van jouw kind. Van zindelijk worden tot de peuterpuberteit: wij zijn er voor jou als ouder.

Veelgestelde vragen bij kinderen:

Wat is het verschil tussen een peuter en een kleuter? Wanneer spreek je over een dreumes, peuter of kleuter?

Boosheid komt bij peuters vaak door frustratie. Ze willen van alles, maar kunnen nog niet alles. Zo ga je om met een driftbui bij je kind.

Wat kun je doen als jouw peuter niet slaapt? En wat heeft een kindje nodig om te slapen? Wat je kunt proberen is op het juiste moment een dutje aan te bieden.

Veel kinderen worden met een speentje snel rustig of vallen makkelijker in slaap. Toch is het goed om ook weer zo snel mogelijk te stoppen met de speen. Zo pak je dat aan.

Onze dreumes, peuter en kleuter experts:

Iris Vernooij

Iris Vernooij

Pedagoog en kindervoedingsdeskundige

Simone Meijer

Simone Meijer

Kinderslaapcoach

Alles over jouw kind

peuter wil niet slapen

Kind en slapen

In de eerste jaren van je kind kunnen jullie best wat uitdagingen krijgen qua slapen. Je dreumes gaat van 2 naar 1 slaapje overdag, leert doorslapen, en kan vroeg wakker gaan worden. Onze slaapcoaches vertellen je alles wat je wilt weten over kinderen en slaap.

Verzorging en gezondheid

Met een dreumes, peuter of kleuter in huis is er altijd wel wat aan de hand: van snotneuzen tot tandjes die doorkomen, van verkoudheid tot vaccinaties. Lees hier hoe vaak een kind in bad kan, en meer tips over de gezondheid en verzorging van je kind.

baby leren drinken

Eten en drinken

Na de eerste verjaardag gaat je baby steeds meer mee eten met jullie gezin. Heb jij een kleine smulpaap of een kindje dat niet zoveel lust? Onze pedagogen en voedingsdeskundigen geven je tips hoe je jouw kindje helpt met gezonde voeding, en het daarnaast gezellig houdt aan tafel.

ontwikkeling opvoeding kind

Ontwikkeling kind

Dreumesen, peuters en kleuters leren de wereld ontdekken. Daar hebben ze jou als ouder ook bij nodig. Van peuterpuberteit en nee zeggen tot omgaan met emoties: de ontwikkeling van kinderen.

opvoeding dochter

Opvoeding

Een kind opvoeden is niet niks. Los van alle leuke en bijzondere kanten van deze grote verantwoordelijkheid, komt er ook veel kijken bij het opvoeden van kinderen. Bovendien zijn er verschillende opvoed-stijlen, zoals gentle parenting of attachment parenting. Leer van onze experts over omgaan met driftbuien en peuterpuberteit, wat je kunt doen als je kind niet luistert en schermtijd.

kind helpen zindelijk worden

Zindelijkheid

De meeste kinderen zijn tussen de twee en drie jaar overdag zindelijk. Het ene kindje is wat sneller dan het andere. Je hoeft niet per se te wachten tot jouw kindje zelf aangeeft klaar te zijn met de luier, je kunt jouw kind helpen bij het zindelijk worden, ook wel zindelijkheidstraining genoemd.

speelgoed kind spelen

Leren en spelen

Wat is het toch bijzonder om de ontwikkeling van je kind mee te maken. Van dreumes die leert kruipen, lopen en brabbelen. Tot eigenwijze peuter die alles zelf wil doen en steeds zelfstandiger spelende kleuter. Meer over leren, spelen, en speelgoed dat past bij de leeftijd van jouw kleintje. Speelgoed wisselen en huishoudelijke objecten als speelgoed zijn ook favoriet bij veel kids.

veiligheid baby

Veiligheid

Bij baby’s en jonge kinderen zit een ongeluk soms in een klein hoekje. Zo creëer je een veilige situatie thuis en weet je wat je moet doen om eerste hulp te bieden bij ongelukken.
vakantie reizen baby kind

Reizen en vakantie met kinderen

Iedere ouder weet, op pad gaan met je kinderen is zó leuk (en soms ook zo vermoeiend). We geven je tips voor leuke activiteiten met het hele gezin, van binnenspeeltuin tot vliegvakantie. Denk je ook aan een veilig autostoeltje en kinderstoeltje voor op de fiets?

starten met zakgeld

Kind & geldzaken

Wat kost kind? Wanneer open je een eigen rekening voor jouw kindje? En hoe zit het met alle toeslagen en bijslagen waar je recht op hebt met kinderen? Alles over kinderen en geldzaken, duurzaam leven en bespaartips.
Petit Amélie en How About Mom

De kinderkamer

Kinderen hebben niet veel nodig om fijn te kunnen spelen. Toch worden wij ook altijd heel blij van een gezellige en knusse kinderkamer. Tips voor kinderkamer bedden, kinderkamer kasten en andere leuke items voor de slaapkamer van jouw dreumes, kleuter of peuter.

eerste schooldag

Naar school

Voor kleuters – kids tussen de 4 en 6 jaar – breekt er een spannende nieuwe fase aan: de eerste keer naar school. Kinderen starten rond deze leeftijd op de basisschool, in de kleuterklas. Van traktatie tot schooltas, dit komt er allemaal kijken bij het naar school gaan:

Bij How About Mom lees je vanalles over de groei en ontwikkeling van je kind. Van baby tot dreumes, en daarna van ondernemende peuter tot steeds zelfstandigere kleuter. Van slapen en slaapschema’s, omgaan met emoties en peuters die niet luisteren tot kwaaltjes bij je kind: jij zorgt voor de baby, wij zijn er voor jou.