MomInc Lotte Bode en Sanne Nout

Mom Inc.

Sanne Nout is socioloog, Lotte Bode is ondernemer. Samen zijn zij de oprichters van Mom Inc., een organisatie die werkende moeders en werkgevers ondersteunt. Mom Inc biedt onder andere online cursussen en masterclasses.

Impact van moederschap op werk

Sanne: ‘Op 31 juli 2015 werden wij, heel toevallig, allebei moeder. In de eerste periode waren we elkaars kraambuddy. We deelden de mooie momenten en zochten steun bij elkaar over onze onzekerheden. We voerden veel gesprekken en ontdekten dat wij allebei worstelden met de impact van het moederschap op ons werk. Onze eigen (voor)oordelen over het moederschap zorgden dat we geen ruimte namen om eens goed te kijken hoe we het zelf wilden. Dus probeerden we onze werkopdrachten af te krijgen in de verloren uurtjes of zaten we met lekkende borsten in een werkoverleg omdat we niet durfden te kolven. We dachten: dat kan en moet anders! En daar zag Mom Inc. het levenslicht.’

Werkende moeders

Mom Inc. en How About Mom werkten samen aan de Imperfectie Challenge, te vinden in de How About Mom app. Als moeders moeten we ontzettend veel. Althans: dat vinden we zelf. We willen goed voor onze kinderen zorgen, ons huis op orde hebben, goed zijn in ons werk, we willen romantiek en een sociaal leven en lekker in ons vel zitten.

Wij geloven dat alles kan, maar dat het wel een stukje minder perfect mag. Of misschien zelfs moet. We dagen je in deze challenge uit om jouw ideale plaatje los te laten en de lat lager te leggen. We helpen je ook om meer vertrouwen te krijgen in jezelf, in wat je kan en nu al doet. We leren te je kijken naar wat belangrijk is voor jou, in plaats van naar ‘wat hoort’. Doe je mee met deze Imperfectie Challenge?