fotoboek-vakantie
16/07/2023

Momhack: maak jouw fotoboek tíj́dens de vakantie

Auteur

Datum

Categorie

Share

Vorige week gaf iemand mij een tip die ik graag weer met jullie wil delen. Ik sprak haar toen ze net thuis was van een drie-weekse rondreis door Amerika. ‘Ik heb net mijn fotoboek binnen’, zei ze. ‘Nu al?!’ antwoordde ik.

Wat was haar geheim? Iedere dag maakte ze in haar telefoon of op de tablet een klein dagboekje van die dag. Soms een paar zinnen, soms wat uitgebreider. Daarnaast koos ze direct een paar foto’s die van die dag haar favoriet waren. Bij thuiskomst kon ze uit haar Favorieten-fotomap direct de juiste foto’s selecteren en de tekst van die dag erbij plakken in het online fotoboek programma.

Hoewel ik me al jaren voorneem om na de vakantie een fotoboek te maken, komt het er eerlijk gezegd nooit van. Hoewel we met de kinderen regelmatig door vakantiefoto’s heenkijken via de Apple TV, is het toch een andere ervaring dan wanneer je echt een fotoboek hebt om doorheen te bladeren, met her en der ook wat leuke geschreven herinneringen of grappige anekdotes.

Deze zomervakantie ga ik drie weken met mijn gezin ‘op avontuur’ zoals Olivia het zegt. Een goede omschrijving, want we hebben inderdaad nog geen bestemming bedacht. We weten alleen dat we met de auto gaan, in ieder geval een tent meenemen én vooral dat we volop tijd met z’n vieren door gaan brengen.

Ik ga de tip in acht nemen en zorgen dat ik iedere dag een klein stukje ga schrijven. Ik denk dat het leuk is om ook de kinderen te vragen om bijvoorbeeld te vertellen wat ze het leukst vonden die dag of wat het meest bijzondere is dat ze onderweg hebben gezien. In plaats van honderden foto’s door te moeten scrollen, selecteer ik iedere dag de leukste foto’s, zodat ik dat goede voornemen eindelijk eens waar kan maken.

Doe je met me mee?

Meer lezen:
Waarom het belangrijk is dat kinderen zich vervelen in de zomervakantie
Dit zijn onze musthaves voor een relaxte vakantie met kleine kids
Laat je niet gek maken door die ‘je hebt maar 18 zomers met je kind’

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief