foto zwangere buik
11/09/2023

Zo maak je zelf thuis mooie foto’s van jouw zwangere buik

Volg deze tips om zelf de mooiste foto’s van jouw zwangere buik te maken.

Maak de foto’s overdag

Foto’s met natuurlijk licht zijn (bijna) altijd mooier dan foto’s met kunstlicht. Probeer dus om overdag jouw foto’s te maken en niet met lampen in de weer te gaan.

Mooi én comfortabel

Kies ervoor om de foto’s te maken in iets waar jij je mooi en comfortabel in voelt. Dat kan natuurlijk in je blootje zijn of in een mooi lingerie setje. Wat je bij een zwangerschapsshoot vaak ziet is een lichte wijde blouse die je open draagt en losjes over je buik drapeert. Nonchalant, maar toch gekleed. Een los vallend wollen vest of grote trui kan ook goed werken. Laat je vooral inspireren online bij wat andere dames dragen, maar kies uiteindelijk iets waar jij je mooi in voelt.

foto zwangere buik

Statief gezocht

Als een geduldige partner het leuk vindt om foto’s van jou te maken, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Vind jij het leuker of relaxter om het zelf te doen, zorg dan voor een goed statief. Zet de zelfontspanner op de laatste stand, zodat jij rustig weer in beeld kunt gaan staan.

De juiste hoek

Een mooie buikfoto hoeft uiteraard niet alleen van jouw buik te zijn. Je hoeft er aan de andere kant ook niet van top tot teen op te staan. Een stukje van je heup tot en met jou nek – met de buik als eye catcher – is vaak wel een flatterende hoek.

De juiste pose

Ook hier zul je misschien wat moeten uitproberen. En profiel is vaak een mooie pose om jouw buik goed te laten zien. Zorg dat het statief wat hoger opgesteld staat, zodat de foto iets meer van bovenaf wordt genomen. Je kunt jouw handen op je buik leggen, of eentje onder je buik en de andere erboven. Probeer je vingers in een neutrale positie te houden en maak even echt contact met je baby. Je kunt zelf naar je buik kijken of je blik bijvoorbeeld naar buiten richten.

foto zwangere buik

Net als in de studio

Een goede achtergrond is van groot belang. Idealiter kun je poseren voor neutrale, lichtdoorlatende gordijnen. Deze geven namelijk direct een prachtige studio-look aan jouw foto’s. Je kunt dit soort gordijnen voor een tientje bij de IKEA vinden en eventueel zelfs met wat tape aan de muur bevestigen. Natuurlijk kun je ook een andere rustige – het liefst witte of beige – achtergrond zoeken op een plek in het huis waar het voldoende, natuurlijk verlicht is.

Meer lezen?
Indrukwekkende animatie laat een zwangere buik van binnenuit zien
Deze moeders vertellen wanneer hun zwangere buik zichtbaar werd

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen