Een zwangerschapsbroek kopen

Het is vaak één van de eerste kledingstukken die niet lekker meer zit zodra jouw buik begint te groeien: jouw broek. Je kunt dit soms nog even rekken door de sluiting te verbreden met een elastiekje óf je kunt direct kiezen voor de gemakkelijke en comfortabele optie: een zwangerschapsbroek. We vertellen je in dit artikel waar je op kunt letten bij het kopen van een zwangerschapsbroek. 

How About Mom

How About Mom

Met ons team van 50 experts geven we jou betrouwbare informatie en advies in deze bijzondere fase van je leven.

Mocht je nog helemaal nieuw zijn in de wereld van de zwangerschapskleding, dan starten we even bij het begin.

Wat is een zwangerschapsbroek?

Een zwangerschapsbroek, vroeger ook wel bekend als positiebroek, is een broek die speciaal is ontworpen om jouw groeiende buik te ondersteunen. Hoewel de onderkant precies lijkt op een normale broek, is de bovenkant voorzien van een grote elastieken band. Deze band houdt jouw buik lekker stevig vast en zorgt er tegelijkertijd voor dat er geen knopen of ritsen knellen. De Belly Band in de zwangerschapsbroeken van Noppies is daarnaast gemaakt van stevig en duurzaam materiaal dat ook weer terug stretcht en dus niet gaat lubberen.

zwangerschapsbroek

Wanneer ga je een zwangerschapsbroek dragen?

Gemiddeld genomen dragen de meeste vrouwen vanaf week 14 of week 15 een zwangerschapsbroek. Er zijn vanzelfsprekend vrouwen die al eerder een zwangerschapsbroek aantrekken omdat hun buik nu eenmaal wat harder groeit, net zoals er vrouwen zijn die pas na de twintig weken zwangerschapskleding aan hoeven te schaffen. 

Welke maat zwangerschapsbroek?

Als je zwangerschapskleding koopt, dit geldt dus niet alleen voor broeken, dan kun je gewoon jouw eigen maat kleding aanhouden. Zwangerschapskleding is namelijk al afgestemd op jouw zwangere vormen.

Welke soorten zwangerschapsbroeken zijn er?

Als jij voor je zwangerschap graag jeans droeg, dan is de kans groot dat je dit ook tijdens je zwangerschap wilt blijven doen. Gelukkig kun je tegenwoordig kiezen uit allerlei soorten denim. Ga bijvoorbeeld voor een (stretchy!) skinny jeans of deze hippe straight leg ‘mom-jeans’. Wel de look van denim, maar het comfort van een legging? Dan is de welbekende zwangerschapslegging misschien ook wel wat voor jou.

Je kunt uiteraard ook voor andere type broeken gaan, bijvoorbeeld voor een mooie zwangerschapspantalon of flared broek uit de Noppies Maternity Collectie.

Als je het ons vraagt mag een chille zwangerschapsjoggingsbroek ook niet ontbreken in jouw collectie. Dit vinden wij een prima model om zelfs buitenshuis te dragen. Dat geldt trouwens ook voor de zwangerschapslegging. Met een groot bomberjack of grote sweater erboven creëer je zo een fijne look. 

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met onze partner Noppies.

How About Mom: een 'onmisbare app voor aanstaande moeders' 📲