babykleertjes
16/09/2023

Sorteren van geleende babykleertjes

Van vriendinnen of familie oude babykleertjes krijgen voor jouw kindje is vaak ontzettend leuk, maar die berg aan kleren uitzoeken kan óók overweldigend zijn. Het kan zijn dat je er zo tegenop ziet, dat de kleertjes ongedragen in een zak of doos blijven zitten. Zonde! We helpen je in dit artikel een handje bij het sorteren van geleende of gekregen babykleertjes.

Afspraken maken

Eén van de belangrijkste eerste stappen is goede afspraken maken van de mensen van wie je de babykleertjes leent. Wat moet er met de kleertjes gebeuren? Gaan ze weer terug naar de gever? Wat doe je als er lastige vlekken op komen? Mag jij ze eventueel zelf weer aan vriendinnen doorgeven? Het is veel relaxter om dit soort dingen vanaf het begin duidelijk te hebben, zodat er ook geen verwarring over kan bestaan. Het kan handig zijn om in je telefoon een notitie bij te houden van wie wat kwam – eventueel met foto’s erbij – en wat er terug moet en wat niet.

Alle babykleertjes op één grote hoop

Misschien herken jij de tegenzin om de zakken, bakken en tassen babykleertjes die op je staan te wachten uit te zoeken. Hoewel het misschien nu niet heel aantrekkelijk klinkt, doe je er verstandig aan om alle kleertjes die je hebt gekregen of mag lenen op één hoop te leggen. Neem ieder kledingstuk in je handen. Stel jezelf de simpele vraag: vind ik dit mooi en of praktisch en wil ik dit bij mijn kindje aantrekken? Je kunt hierin nog wel een onderscheid maken tussen kleertjes die je bijvoorbeeld voor op de crèche wilt houden. Luister naar jouw gevoel: je bent niet verplicht alles aan te nemen. Hou de kleding die je niet wilt bewaren apart en overleg of je dit terug mag geven of een andere bestemming voor zoekt.

Sorteer direct per maat

Eén grote tas met verschillende maten is onpraktisch, dus neem de tijd om de kleertjes direct op te vouwen én in dozen te stoppen met een label met de maat erop. Zo wordt het heel makkelijk om op het juiste moment – een ander seizoen of een maatje groter – de juiste babykleding te vinden. Als er nieuwe kleertjes bijkomen kun je deze ook makkelijk aan de juiste bak met kleertjes toevoegen.

Hoe moet je babykleertjes vouwen?

En hoe vouw je die babykleertjes dan het beste op? Daar vonden we een handige video over. Doe er je voordeel mee!

Meer lezen?
Babykleertjes kopen? Probeer hierop te letten
Wat trek jij jouw baby aan bij welke temperatuur?

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen