babykleertjes kopen
01/06/2024

Babykleertjes kopen? Probeer hierop te letten

Is babykleertjes kopen niet een van de allerleukste dingen om te doen?! Alles is nu eenmaal leuker in mini-formaat. In dit artikel vertellen we je graag wat meer over verschillende keuzes die je kunt maken qua comfort, duurzaamheid en veiligheid voor jouw baby. 

Comfort

Voor jouw kindje wil je natuurlijk alleen maar het allerbeste. Je wilt dat hij of zij zich (straks) comfortabel voelt in de kleertjes die jij koopt. De keuze voor zachte en ademende stoffen is daarom belangrijk. Babyhuidjes zijn gevoelig en kwetsbaar, dus zoek naar kleertjes gemaakt van natuurlijke vezels zoals 100% katoen. Vermijd synthetische materialen die de huid kunnen irriteren en de lichaamstemperatuur van jouw baby kunnen verhogen. 

Zorg ook dat je de naden en labels controleert. Ruwe naden of grote labels kunnen het zachte huidje van jouw baby schuren of irriteren. Tenslotte: kies voor makkelijke kleertjes. Een pasgeboren baby heeft dagelijks tien schone luiers nodig. En geloof ons, je wilt niet iedere verschoon beurt aan het klooien zijn met onhandige sluitingen. Een rompertje en een (joggings)broekje met eventueel iets erop voor de warmte is ideaal. 

babykleertjes kopen

Veiligheid

Naast comfort is de veiligheid van je baby een absolute prioriteit. Waar kun je onder andere op letten? Zoek naar babykleertjes die voldoen aan brandveiligheidsnormen. Controleer het label of de productinformatie om er zeker van te zijn dat de kleding is behandeld met vlamvertragende stoffen of dat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen die van nature brandvertragend zijn. Vermijd daarnaast losse of kleine onderdelen, zoals knoopjes, strikjes, lintjes die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Baby’s hebben de neiging om alles in hun mond te stoppen, dus zorg ervoor dat de kleertjes van jouw mini voorlopig vrij zijn van kleine decoraties of versieringen. Tenslotte: kies kleding die goed past bij de grootte en leeftijd van jouw baby. Te strakke kleding wil je vermijden, maar veel te losse kleding waarin ze verstrikt kunnen raken ook. 

Duurzaamheid 

Duurzame keuzes maken, ook als het om babykleding gaat, wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Niet alleen voor de wereld nu, maar ook voor de wereld waarin jouw kleintje straks opgroeit. Wanneer je kijkt naar duurzaamheid zijn er ook een aantal zaken waar je op kunt letten. Allereerst de materialen waar de kleertjes van zijn gemaakt. Het is belangrijk dat je kiest voor babykleding die is gemaakt van better cotton of andere organische vezels.  Deze materialen worden verbouwd zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën, pesticiden en insecticiden, waardoor ze beter zijn voor het milieu en de gezondheid van je baby.

babykleertjes kopen

Kies voor merken die transparant zijn over hun productieprocessen en streven naar duurzaamheid. Voor modeketen C&A is duurzaamheid één van de grootste pijlers. C&A produceert en verkoopt kleding gemaakt van 100% better cotton door middel van veilige en biologisch afbreekbare materialen en chemicaliën. Daarmee voldoen ze aan de zogeheten Global Organic Textile Standard (GOTS). Daarnaast wordt alles geproduceerd op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier. Het katoen is verbouwd en vervaardigd op zo’n manier dat er in de toeleveringsketen minder natuurlijke hulpbronnen nodig zijn, natuur en mensen gerespecteerd worden, en het welzijn van dieren gewaarborgd wordt.

Tenslotte: kies voor tijdloze items in plaats van modetrends die snel veranderen. Op deze manier kun je de kledingstukken doorgeven aan toekomstige broertjes of zusjes of doorgeven aan andere vrienden of familie, waardoor de levensduur van de kleding wordt verlengd.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met onze partner C&A.

Meer lezen?
Comfortabele outfits die je ook ná de kraamtijd kunt dragen
Wat kost een kind?

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen