Boobtalk Casey borstvoeding: 'Mijn linkerborst groter dan rechterborst'
02/11/2021

Boobtalk: Casey

In onze serie Boobtalk delen we de verhalen van vrouwen en moeders over het geven van borstvoeding. Deze week: Casey, moeder van Harley Hope.

Waarom wil(de) jij borstvoeding geven?

“Het voelde voor mij vanzelfsprekend om borstvoeding te geven. Om haar zoveel mogelijk te beschermen door antistoffen door te geven, maar ook omdat het zo’n sterke band creëert.”

Heb jij je voorbereid op het geven van borstvoeding? Zo ja, hoe?

“Ik heb één online workshop gevolgd via het consultatiebureau, waarin onder andere de verschillende houdingen werden besproken. Verder heb ik veel online artikelen en ervaringsverhalen van andere mama’s gelezen.”

Hoe kijk jij terug op de eerste uren, dagen of weken borstvoeding geven? Een vliegende start of ging het met vallen en opstaan?

“Toen Harley mijn borst gevonden had en begon te sabbelen, zei de verloskundige gelijk “oh, echt een borstvoedingskindje, ze doet het gelijk goed!”. Vanaf dat eerste moment hebben we ook geen hulp nodig gehad, super fijn. Ik heb minimaal last gehad van ongemakken zoals kloofjes of pijn. Het was eigenlijk alsof we dit al jaren deden.”

Wat vind jij het mooiste van borstvoeding geven?

“Het allermooiste is de connectie die je voelt met je kindje. Ik voel echt een verbinding met haar als ze bij mij drinkt, en hoe mooi is het dat jij nog steeds de reden bent dat ze groeit en ontwikkelt, zelfs buiten je baarmoeder.”

Tegen welke uitdagingen ben jij aangelopen?

“De grootste uitdaging vond ik het moment dat ik griep kreeg, precies in de periode van Harley’s regeldag(en). Om dan toch door te voeden was erg zwaar.”

Welke tip of advies zou jij aan andere (aanstaande) moeders willen geven?

“Mijn advies is: niet onzeker zijn over jezelf! Er zullen momenten komen dat je twijfelt of je het wel goed doet, of je kindje wel genoeg melk krijgt, of je dit nog lang vol kan houden… You got this momma! Vraag op die momenten vooral advies bij andere mama’s, we gaan hier allemaal doorheen en staan voor je klaar.”

Zijn jouw borsten veranderd door de zwangerschap en / of borstvoeding geven? Op wat voor manier?

“Mijn borsten begonnen twee dagen na de bevalling te stuwen, en sindsdien zijn ze wel een paar cupmaten groter. Wel is mijn linkerborst altijd wat groter en voller als de rechter!”

Ben jij (nog steeds) happy met je borsten?

“Ik ben zeker happy met mijn borsten. Ze geven leven, hoe mooi is dat! Misschien dat ze er na het borstvoedingsavontuur anders uitzien dan hiervoor, maar who cares?!”

Welk cijfer zou je ze geven?

“Ik geef ze een dikke 10”

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen