cadeau
05/07/2023

Van dit cadeau wordt juf of meester écht blij

Auteur

Datum

Categorie

Share

Met het einde van het schooljaar voor de deur komt er ook het afscheid van de klas. En van de juf of meester. Als jij zelf schoolgaande kinderen hebt, zul je misschien nadenken over een geschikt cadeautje om de juffen of meesters te bedanken.

Een dag thuis met één baby, kleuter of peuter kan al intens zijn. Laat staan een klas van 25 kinderen…

Wij hebben dan ook enorm veel respect voor juffen en meesters in het basisonderwijs. De aankomende zomervakantie is voor hen ook een moment om bij te komen en op te laden.

Bedankje voor de juf

Waar juffen en meesters in het basisonderwijs echt blij van worden? Zowel cadeaukaarten als knutselwerkjes worden met liefde ontvangen door juffen en meesters.

De top cadeaus die vaak genoemd worden zijn:

  • handgemaakte knutselwerkjes door leerlingen
  • een cadeaubon, om een eigen cadeau uit te kiezen
  • chocolade of iets lekkers
  • zelfgebakken lekkernijen

Originele cadeaus

Van een klassenschilderij waarop alle kinderen en de docent zijn afgebeeld, tot een bak-pakket waarmee de juf of meester zelf iets lekkers kan gaan bakken in de vakantie: er zijn genoeg originele ideëen te bedenken naast een standaard bosje bloemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze cadeautjes?

Ontspanningspakket: het einde van het schooljaar is ook voor juffen en meesters een intensieve periode van toetsen, musicals en eindfeesten. Misschien is een ontspanningspakket met items zoals lekkere hapjes, geurkaarsen, badproducten, een gezichtsmasker of een boek een goed idee.

Persoonlijk boekje: als alle leerlingen een persoonlijke brief of tekening maken voor de juf of meester, kun je die brieven samen bundelen in een mooi boekje of schrift.

Een pot vol herinneringen: laat elke leerling een briefje schrijven met een bijzondere herinnering aan het afgelopen schooljaar. Doe alle briefjes in een mooie pot of vaas. Zo maak je een memory jar, als een blijvende herinnering aan het schooljaar.

Cadeaubon: van nieuwe kleding of boek tot gereedschap: een cadeaubon is ideale manier om zelf iets uit te zoeken waar hij of zij blij van wordt. Of geef met de hele klas een cadeaubon voor een massage of een wellness- of sauna-dag. Na een druk schooljaar kan de juf of meester vast wel wat ontspanning gebruiken.

Geen cadeau stress

Bedenk, lieve vader/moeder/ouder: het belangrijkste is dat het bedankje voor de juf of meester met zorg en aandacht wordt gekozen. Het gaat om de gedachte achter het cadeau, niet om wat je precies koopt of maakt of wat het kost. Jouw gebaar is wat telt.

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief