Helene Bruins zwanger
25/09/2019

In verwachting van een tweeling (deel 3)

Wat gaat er door je heen als je bij de 12 weken echo niet één maar twee hartjes hoort? Helene is zwanger van een tweeling. Ze beviel in 2017 van haar zoontje, en is in oktober uitgerekend van een tweeling. Voor How about mom houdt ze een dagboek bij. Helene’s uitgerekende datum nadert.

Inmiddels ben ik 35 weken zwanger en ben ik super dankbaar dat ik tot hier heb mogen komen. De kindjes in mijn buik groeien nog steeds, al is het kleine kindje nog steeds erg klein. Omdat één kindje een groeiachterstand heeft, hebben we wekelijks controles in het ziekenhuis.”

“Ik mag nog twee weken doorlopen, daarna zal ik ingeleid gaan worden. Dat vind ik spannend, omdat je totaal geen controle hebt over wat er gaat gebeuren. Zoveel scenario’s zijn mogelijk dus het is moeilijk om je daar mentaal op voor te bereiden.”

Heb je je wel een beetje kunnen voorbereiden de bevalling?

“Ik probeer een open blik te houden en me voor te bereiden op dat wat ik kan: qua spulletjes, qua wensen en praktische zaken. Daarnaast vertrouw ik op de natuur en op mijn vrouwelijke kracht en op de connectie met de baby’s. We zijn een team, en dat gevoel geeft me veel rust.”

Hoe kijk je terug op deze zwangerschap?

“Dit was een totaal andere zwangerschap dan bij Tijn, die weer nieuwe angsten en inzichten met zich meebracht. Gedachten als ‘Hoe gaan we dat allemaal doen straks’ en ‘Kan ik dit wel aan’ kwamen regelmatig terug. Gelukkig ben ik me er heel bewust van en kan ik die gedachten ook weer loslaten.”

“Als ik terugkijk zie ik deze zwangerschap ook als een ervaring met heel veel lessen en toegevoegde waarde. Ik vond het vooral mentaal pittig qua zorgen en angsten, en tegelijkertijd voel ik me bevoorrecht en dankbaar dat ik dit zo bewust mee mag maken.”

Volg Helene’s dagboek over zwanger zijn van een tweeling op How about mom. Lees hier deel 1 en deel 2.

Helene is de oprichtster van De Yogaschool Utrecht, een boetiek yogastudio in het centrum van Utrecht. Deze verkocht ze in 2019. Ze werkt als yogadocent, gespecialiseerd in zwangerschapsyoga en bedrijfsyoga, en organiseert retraites. Samen met haar vriend en zoontje Tijn (2 jaar) heeft ze recent de stad verlaten en woont ze in het bosrijke Driebergen. Inmiddels is ze bevallen van een gezonde tweeling.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen