Monique van Helmondt - How about mom

Monique van Helmondt​

Monique van Helmondt werkt al ruim 40 jaar als kraamverzorgster. Ze is sinds 3 jaar co-begeleider Centering Pregnancy in Utrecht en werkt daarnaast als borstvoedingscoach. Ze is betrokken bij de ontwikkeling van de How About Mom app.

Centering Pregnancy

Monique begeleidt Centering Pregnancy bijeenkomsten. Centering Pregnancy (CP) is een programma dat de medische controles bij de verloskundige en alle informatie rondom zwangerschap, de bevalling en de eerste babytijd combineert. In een groep van 8 tot 12 vrouwen, die allemaal rond dezelfde tijd uitgerekend zijn, ga je in gesprek onder leiding van een verloskundige. Je kunt er al je vragen stellen en je ervaringen delen: alles wat besproken wordt blijft geheim en wordt niet naar buiten gebracht. Een soort groepsbijeenkomsten dus, waar je ook veilig over je twijfels, verwachtingen en zorgen kunt spreken. En ga je in gesprek met vrouwen die hun zwangerschap allemaal op een andere manier kunnen ervaren en beleven.

Vanuit de verloskundigenpraktijk

Centering Pregnancy wordt vanuit de verloskundigenpraktijk aangeboden. Steeds meer verloskundigen in Nederland sluiten zich hierbij aan. Tijdens de sessies wordt ook de medische zorg, zoals controle van de bloeddruk en de groei van de baby, besproken.