12/01/2021

Gastblog: De imperfectie challenge

Auteur

Datum

Categorie

Share

Hoe ervaar jij deze lockdown? Als deze tijd iets laat zien is het dat werk en ouderschap niet strikt te scheiden zijn. Wat op je werk speelt neem je mee naar huis, en thuis neem je mee naar je werk. En soms valt het zelfs compleet samen. En wat doe je dan? De lat nog een tree hoger leggen? Nog harder rennen om te voldoen aan het perfecte plaatje… Of geef jezelf de ruimte om te genieten van je moederschap en je werk?  

Dertig procent van de moeders ervaart een te hoge stress door de combi werk en zorg. De corona-crisis heeft de druk op moeders nog meer verhoogd. De combinatie van thuis onderwijs, geen uitlaatkleppen, werk en privé minder goed kunnen scheiden en minder tijd voor jezelf is veel. Wij willen je daarbij helpen.

Wil jij in dit nieuwe jaar meer ontspanning ervaren? Wil jij je comfortabel voelen in jouw combinatie van werk en moederschap? Wil jij je vrij voelen in je ambities en in je behoefte om voor je kinderen te zorgen? Wil je stoppen met constant je to-do lijstjes afwerken? En eindelijk die uit knop in je hoofd weten te vinden? Doe dan met ons mee. Speciaal voor How About Mom ontwikkelde wij de Imperfectie Challenge. Een audiocursus, bestaande uit vier oefeningen, die jou gaan helpen om de lat lager te leggen en je daar helemaal OK bij te voelen.

Ons voornemen voor het nieuwe jaar? Meer ruimte voor trots in je werk én in moederschap! Doe jij mee met de imperfectie in werk en je ouderschap challenge? In 4 oefeningen meer trots en minder stress. Je vindt de imperfectie challenge in de gratis How About Mom app onder ‘Class’.


Mom Inc is opgericht door Lotte Bode en Sanne Nout. Wij werken aan een wereld waarin ouderschap en werk een gelijkwaardige plek innemen. We vervangen het stereotype ‘moeke’ met het beeld van moederschap als extra kwaliteit. Het combineren van werk en moederschap is vaak een uitdaging. Dat blijkt ook uit de cijfers: Binnen drie maanden valt 29 procent van de vrouwen uit na hun verlof. Nog eens 30 procent ervaart langdurige stress in de combinatie van werk en moederschap. Dat moet anders. Door kennis te delen en vooral het onderwerp bespreekbaar te maken willen we taboes doorbreken. Met online en offline trainingen aan werkgevers en voor werkende ouders biedt Mom Inc. tools om op een gezonde manier aan het werk te gaan en te blijven..

How About Mom publiceert regelmatig gastblog vanuit onze community van experts, (zorg)professionals en mede moms. Heb je ook interesse of wil je een bijdrage leveren? We horen graag van je via app@howaboutmom.nl.

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief