kind maakt schade aan auto iemand anders
10/06/2024

Jouw kind maakt iets kapot van een ander: wat nu?

Jouw kind maakt schade aan een auto van iemand anders. Je dreumes laat de smartphone van oma vallen. Of je peuter heeft met watervaste stiften zitten tekenen op de parketvloer van je vrienden. Oeps… Deze ongelukken zijn voor veel moeders en vaders herkenbaar. Wat doe je als je kind iets kapot maakt bij iemand anders? Hoe zit het met aansprakelijkheid bij je kind?

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd bij schade aan andere personen of de spullen van andere personen, als je volgens de wet aansprakelijk bent. Interpolis heeft een aansprakelijkheidsverzekering waarbij schade die jijzelf, je partner, je kind of huisdier veroorzaakt, verzekerd is. En dat is een fijn idee, nu je verantwoordelijk bent voor jezelf én je kleintje(s).

Kind maakt schade aan een auto van iemand anders

Zodra je baby kan lopen, is een loopwagen een leuk en handig hulpmiddel om verder te oefenen met lopen. En die stoere loopfiets die je dreumes cadeau kreeg is natuurlijk super leuk om mee te oefenen met fietsen. Alleen zit een ongeluk met een kinderfiets of loopwagen in een klein hoekje. Een kind die met de fiets schade aan de auto van iemand anders maakt is een veel voorkomend ongeluk.

Is jullie kinderwagen of autostoel verzekerd?

Kind maakt iets kapot bij een ander: hoe zit het met aansprakelijkheid?

Heerlijk, die mollige baby-handjes. Maar ze kunnen ook razendsnel kostbare spullen zoals smartphones of tablets te pakken krijgen. Ook barsten in schermen van smartphones en tablets zijn veel voorkomende ongelukken met kleine kinderen. Hoe zit het met aansprakelijkheid als je kind iets kapot maakt bij een ander? 

Veroorzaakt jouw kind schade aan een ander of spullen van een ander? Dan is het fijn als je hiervoor verzekerd bent. Met een aansprakelijkheidsverzekering wordt de schade aan spullen van een ander vergoed. Je hebt geen eigen risico op je aansprakelijkheidsverzekering. Je hoeft dus niet zelf een deel van de kosten te betalen: dat loopt via de verzekering.

Kind maakt iets kapot in huis: hoe zit het met je verzekering?

Bij How About Mom zijn onze baby’s en kinderen een eindeloze bron van inspiratie (en vermoeidheid). Tegelijkertijd kunnen we ook heel diep zuchten als er thuis weer eens iets kapot gaat. Een speelgoedauto tegen de nieuwe flatscreen tv. Watervaste stiften op de witte gestucte muur. Hoe zit het dan met je verzekering?

Spullen in je eigen huis vallen onder een Inboedelverzekering. Je inboedel wil je zo goed mogelijk verzekeren. Wat de beste keuze is, hangt af van jouw situatie en wensen. Met de inboedelverzekering All-Risk wordt ook de schade veroorzaakt door je kinderen vergoed, zoals het omstoten van een vaas of een lamp die kapotgaat door iets te wild spelen.

Kapotte smartphone of laptop

Gaat er een beker melk over je laptop? Schade aan een telefoon, tablet of laptop verzekert Interpolis via drie verschillende verzekeringen. De Inboedelverzekering verzekert je telefoon of laptop als schade of diefstal in jouw woning plaatsvindt. Met de BuitenDeDeur verzekering is je telefoon of laptop verzekerd als schade, verlies of diefstal buitenshuis in Nederland plaatsvindt. En met een Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Bagage is je smartphone of laptop verzekerd als schade, verlies of diefstal in het buitenland of tijdens je vakantie plaatsvindt.

Alles in één

Als er een kindje op komst is, dan ben je waarschijnlijk druk bezig met de slaapkamer inrichten, spullen kopen en allerlei andere zaken regelen. In het leven van een (aanstaande) moeder gebeurt er al genoeg. Dan is het fijn als je één plek hebt om snel en overzichtelijk je belangrijkste verzekeringen af te sluiten of te wijzigen. En om ondertussen niet te veel te betalen en je geen zorgen te maken over dubbele dekking.

De Alles in één Polis is een verzekeringspakket voor je schadeverzekeringen. Je kiest zelf welke verzekeringen je in je pakket wilt, zoals bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering en BuitenDeDeur verzekering. De verzekeringen van de Alles in één Polis hebben ruime dekkingen die goed op elkaar aansluiten. Zo ben je niet dubbel verzekerd voor hetzelfde risico. En sluit je meer verzekeringen af? Dan kan de pakketkorting oplopen tot 12%.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen