verzekering baby
15/06/2024

Zijn jouw nieuwe babyspullen thuis en onderweg verzekerd?

Je hebt een baby-uitzet bij elkaar: van commode tot wiegje, van kinderkleertjes tot kinderwagen. Best kostbaar, als je alles bij elkaar optelt. Wat kost de baby-uitzet? En hoe zit het eigenlijk met die nieuwe babyspullen: ben je daar automatisch voor verzekerd, thuis en als je buiten de deur bent?

Wat zijn de kosten van een baby uitzet?

Bij de komst van een baby komen allerlei kosten kijken. Je kunt natuurlijk zoveel uitgeven als je zelf wil en je eigen keuzes maken. Vaak zijn er eenmalige kosten voor je kind, zoals babykleertjes, een kinderkamer met commode en spullen voor de verzorging. Het budgetinstituut Nibud becijfert die eenmalige kosten voor de baby op € 834.

Naast die eenmalige kosten heb je ook nog een aantal grote aankopen, waaronder een kinderwagen, autostoeltje, kinderstoel of box, en benodigdheden als een boxkleed, babyfoon, draagzak, traphekje, flesjes en speentjes. Het Nibud becijfert die kosten op € 1.423,50 voor overige babyspullen.

Natuurlijk is dit bedrag een richtlijn: als je tweedehands spullen of van iemand overneemt, ziet het kostenplaatje er anders uit. Toch is het wel goed om je te realiseren dat je inboedel – alle spullen in je woning – meer waard is, met de babyuitzet in huis.

Baby op komst? Check je verzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je je spullen in huis tegen diefstal, brand, lekkage en ook schade door eigen schuld. Of je nu in een koophuis of huurhuis woont, je hebt altijd een inboedel. Je kunt bij inboedel denken aan meubilair, laptops, tuinmeubilair, sieraden, en dus ook de babyuitzet. Als je alle spullen in je huis optelt, zeker met een dure kinderwagen of babykamer erbij, is dat vaak best een hoog bedrag. Het kan dan de moeite waard zijn om dit te verzekeren. Interpolis biedt een All-Risk inboedelverzekering waarbij schade aan je spullen door jezelf of door je kind vergoed wordt. Handig, als die schattige baby straks een drukke dreumes met loopwagen is.

Heb je al een inboedelverzekering? Bekijk dan ook of alle nieuwe (kostbare) spullen die er voor jouw baby of kids zijn aangeschaft daar onder vallen.

Jouw huis wordt jullie huis

Heb je een koopwoning? Met een opstalverzekering verzeker je jouw huis voor onverwachte schade, zoals brand, inbraak of storm. Bij Interpolis heet de opstalverzekering de woonhuisverzekering. Ook alle vaste zaken, zoals een garage, zonnepanelen of houten vloer, die bij je huis horen, zijn verzekerd.

Met de komst van een baby wordt deze verzekering nog belangrijker. Je huis is mogelijk je grootste materiële bezit. Als er met jullie huis iets onverwachts gebeurt, is het prettig als de financiële zaken rondom je huis goed geregeld zijn. Wel zo fijn, nu je gezin uitbreidt.

gezin familie

Kinderwagen gestolen?

Je bent met je baby op pad. Is een autostoeltje of kinderwagen dan ook verzekerd? Als je geen verzekering hebt: nee. Als je wel wil dat je spullen buitenshuis verzekerd zijn, dan is de BuitenDeDeur verzekering van Interpolis een goede optie. Daarmee zijn je spullen, zoals de kinderwagen of babytas, maar ook je laptop of telefoon, buitenshuis verzekerd. Ook in je tuin, op het balkon of de oprit.

Alles in één polis

Goed, verzekeringen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een kindje verwacht. Om te voorkomen dat je urenlang verzekeringen aan het vergelijken bent, heeft Interpolis een slimme oplossing: de Alles in één Polis. Dit is een verzekeringspakket waarbij je zelf kiest welke schadeverzekeringen je in je pakket wilt, zoals bijvoorbeeld eenaansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering en BuitenDeDeur verzekering. De verzekeringen van de Alles in één Polis hebben ruime dekkingen die goed op elkaar aansluiten. Zo ben je nooit dubbel verzekerd voor hetzelfde risico. En sluit je meer verzekeringen af? Dan kan de pakketkorting bij Interpolis oplopen tot 12%.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met onze partner Interpolis.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen