21/09/2020

Lieve zoon, morgen ben je jarig

21 september

Lieve Jacob,

Morgen ben je jarig. Ik vraag me af hoe er alweer een jaar voorbij is kunnen gaan, mijn grote, kleine krullenbol. Soms wil ik niets liever dan de tijd stopzetten en genieten van de periode waarin je zinnetjes nog maar uit twee of drie woorden bestaan, waarin je schoenen ‘joenen’ noemt en je iedere ochtend vol enthousiasme aan een nieuwe dag begint. Soms kan het me verdrietig maken dat je niet altijd zo klein zult blijven, dat er een moment komt waarop je mijn naam niet meer uitspreekt zoals je dat nu doet, waarop je je mollige armpjes niet meer uit jezelf om mijn nek slaat om naar bed gebracht te worden. Vaak kan ik niet wachten om te zien hoe je zult opgroeien tot een geweldige, sterke en liefdevolle jongen. Om aan de zijlijn te staan bij alle ontwikkelingen in jou leven, om je te helpen als je me nodig hebt. Mijn hart is nog nooit zo vol van liefde geweest, maar voelt soms ook loodzwaar omdat jouw moeder zijn me zo kwetsbaar maakt.

Ik hoop dat je altijd iedereen met een open ‘hallo!’ zal blijven begroeten, zonder onderscheid te maken tussen leeftijd, geslacht of huidskleur. Het is zo ontwapenend om te zien en iets waar we allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik hoop dat je zo lief en zorgzaam blijft als je nu bent. Tuurlijk, je bent ook ondeugend, maar je rent ook direct naar je zus toe om haar te troosten als ze verdrietig is. Je komt een aai over de rug geven als je merkt dat iemand niet blij is. Je zegt ‘sjorrie‘ als je stout bent. Je deelt hapjes van lekker eten, nodigt mensen uit op de bank naast je en deelt de beste knuffels uit.

Ik hoop dat je zo blijft genieten van kleine dingen en je blijft verwonderen over alles en niets. Of het nu een slak op de stoep voor de crèche of een goed gelukt zandtaartje is of een grote tractor die voorbij komt rijden.

Ik hoop dat je altijd blijft dansen zodra je een leuk liedje hoort. Dat je je niet zult schamen en dat je mensen om je heen aan het lachen blijft maken met je mooie optredens. Ik hoop dat je je prachtige bos krullen zult houden en je ondeugende lach nooit kwijt zal raken.

Je bent – samen met je zus – het grootste en beste cadeau dat ik ooit heb gekregen en ik kan niet wachten om morgen jouw verjaardag te vieren.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen