babyfotoboek
08/07/2024

Moet jij ook nog steeds dat babyfotoboek maken? Join the club

Het is zo’n taak die bij heel veel moeders op de to-do lijst blijft staan: het maken van een babyfotoboek. Hier op de redactie steken ook een paar schuldige moeders hun hand omhoog. Je wilt het zo graag doen, maar de tijd vinden is een ander verhaal. Aangezien we in hetzelfde schuitje zitten, delen we graag een paar handige tips om deze klus eindelijk van je lijst te krijgen. 

Tip 1: babyfotoboek maken? Laat chronologie los

Een van de grootste obstakels bij het maken van een babyalbum is het idee dat alles chronologisch moet. Goed nieuws: dat hoeft helemaal niet! Als dit voor jou de drempel verhoogt, laat dit dan los. Jouw babyboek wordt een verzameling met alle favoriete foto’s van het eerste jaar van je kindje en zal zo vol zitten met de meest waardevolle en mooie momenten – op de juiste volgorde of niet. 

Gebruik de kortingscode ALB25HAMOM voor 25% korting bij albelli

Tip 2: kleine selectie, groot effect

Je hoeft echt niet elke mijlpaal of gebeurtenis vast te leggen in het babyalbum. Dat je in die eerste weken iedere dag 100 foto’s maakt, betekent niet dat ze ook allemaal een plekje in het album hoeven te krijgen. Kill your darlings en beperk jezelf tot vier of vijf favoriete foto’s van jouw baby per maand. Kies in je filmrol een specifieke maand en kijk zo per maand door je foto’s heen om je favorieten te selecteren. Zo raak je zelf niet overweldigd door de enorme hoeveelheid foto’s, maar maak je het album ook overzichtelijker om door te bladeren én makkelijker om te maken. 

babyboek maken

Tip 3: kies voor een themaboek van albelli

Gelukkig zijn er tools die het maken van een babyalbum een stuk eenvoudiger maken. Een aanrader zijn de themaboeken van albelli. Je kunt kiezen uit allerlei designs en je hoeft alleen maar je foto’s in te voegen. Albelli doet de rest! Zo krijg je een prachtig album zonder urenlang puzzelen en stylen. Check nog even of je alle foto’s mooi vindt, voeg eventueel nog wat tekst toe, en voilà: je bent klaar!

Het maken van een babyalbum hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Door chronologie los te laten, een kleine selectie te maken en gebruik te maken van een themaboek van albelli, kun je deze taak een stuk eenvoudiger maken. Hebben wij jou ook geïnspireerd om eindelijk dat album te gaan maken? Dan mogen we je ook nog plezier doen met een kortingscode van 25%* op alle fotoproducten bij albelli. Gebruik hiervoor de kortingscode ALB25HAMOM

Bonus Tip: geniet van het proces van het babyfotoboek maken

Nog een laatste tip van team How About Mom: vergeet niet om te genieten van het proces. Een fotoboek maken is een mooie gelegenheid om terug te kijken op de eerste maanden van je kindje en alle mooie momenten opnieuw te beleven. Oh en bestel direct een pocketformaat fotoboekje voor trotse opa’s en oma’s! Zolang de oriëntatie (liggend, vierkant of staand) van het fotoboek hetzelfde blijft, dan kan je ieder ander gewenst formaat eenvoudig erbij bestellen.

Momhack babyboek maken

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met albelli.

De 25% korting is niet geldig op verzendkosten en kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen. 

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen