05/09/2023

Ontroostbaar: een podcast over huilbaby’s

Op 5 september komt de nieuwe podcastserie ‘Ontroostbaar’ uit. In deze podcast worden twee ouderstellen gevolgd die een huilbaby hebben gehad, afgewisseld met informatie vanuit jeugdarts Willemien Klazema (GGD regio Utrecht) en kinderarts Ineke de Kruijff (St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein). ‘We hopen dat we met de verhalen van ouders en betrouwbare informatie van artsen, het taboe rond huilbaby’s kunnen doorbreken.’

Met de 3-delige podcast willen de makers laten zien en horen hoe heftig het kan zijn om een huilbaby te hebben. Kinderarts Ineke de Kruijff: ‘Met deze podcast willen we niet alleen toekomstige ouders voorbereiden op wat kan komen, maar vooral ook ouders van huilbaby’s laten weten dat ze gehoord en begrepen worden. Het kan namelijk iedereen overkomen. Die roze wolk lijkt dan meer op een donderwolk.’

De podcast is vanaf nu te luisteren via Spotify en in alle bekende podcast apps.. De podcast kwam tot stand met financiële steun van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein, Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap (LKPZ) en dankzij crowdfunding.

Onderzoek naar huilbaby

In het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein wordt al langer onderzoek gedaan naar huilbaby’s. De podcast-serie van kinderarts Ineke de Kruijff sluit daar op aan. Kinderartsen in het ziekenhuis zetten zich in om de zorg rond huilbaby’s te verbeteren en ouders te informeren over de oorzaak van een huilbaby. ‘In 95% van de gevallen is er geen medische oorzaak van het vele huilen’, zegt kinderarts in opleiding Karola de Graaf.

Gratis webinar met kinderarts

Maak jij je zorgen over het huilen bij jouw baby en wil je weten waardoor het (overmatig) huilen komt? Of heb je (eerder) een huilbaby’tje gehad? In deze How About Mom talk op 20 september met kinderarts in opleiding Karola gaan we in gesprek over baby’s en huilen. We bespreken hoe nieuwe ouders het beste geholpen kunnen worden, wat de oorzaak van het huilen is en hoe je ermee om kunt gaan.

Het webinar is gratis te volgen vanaf je pc of mobiel, en duurt van 20.00 tot 21.00.

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief