populaire babynamen 2023
12/08/2023

Trends in babynamen

Een naam kiezen voor jullie kindje is een bijzondere, maar ook grote beslissing. Misschien had jij al voor die positieve zwangerschapstest een babynaam in je hoofd, misschien zijn jullie nog hard aan het nadenken. En dan moet je het ook nog eens met elkaar eens worden… Ter inspiratie delen we in dit artikel een aantal trends in babynamen én een aantal populaire babynamen van 2023.

Korte babynamen

Eén duidelijke trend zijn korte babynamen, bestaande uit één lettergreep of maar drie letters. Bij jongensnamen kun je denken aan Finn, Bo, Noud of Sem. Voor meisjes zie je bijvoorbeeld Liv of Saar veel terugkomen. 

Engelse babynamen

We zien ook dat Engelse of Amerikaanse babynamen populair blijven. Voor jongens zijn dat onder andere Mason, James of Liam. Engelse meisjesnamen die je vaker terug ziet komen zijn Maeve en Olivia.

Unisex babynamen 

Een andere trend zijn babynamen die zowel voor jongens als voor meisjes gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld namen als Charlie, Lou, Sam, Noa of Jip. 

Verschillende schrijfwijzen en nicknames

Als laatste valt het op dat er van bepaalde populaire namen ook verschillende schrijfwijzen worden gebruikt, zoals Julie/Julia. Soms lijkt het zelfs meer op een afkorting of nickname van de ‘originele’ naam. Denk bijvoorbeeld aan Noor en Nora, Sam en Sem, Saar en Sara of Liv/Livia en Olivia, Lucas en Luca. 

Populaire babynamen 2023

We zijn inmiddels halverwege het jaar, tijd om de balans op te maken. Op basis van de meest gekozen namen van afgelopen jaar en de hoogste nieuwe binnenkomers – gezien op proefdrukken van geboortekaartjes – maakt Hippe Geboortekaartjes elk jaar een lijstje met een voorspelling van de populaire babynamen 2023.

Dit zijn de populairste meisjesnamen van 2023

 1. Olivia
 2. Liv
 3. Saar
 4. Mila
 5. Maeve
 6. Julie
 7. Julia
 8. Nora
 9. Charlie
 10. Emma

Dit zijn de populairste jongensnamen van 2023 

 1. Finn
 2. Sem
 3. Noah
 4. Luca
 5. Mason
 6. Luuk
 7. Lucas
 8. James
 9. Liam
 10. Noud

Geboortekaartje kiezen

Als jullie eenmaal uit de naam zijn, volgt er nog een belangrijke keuze: het ontwerp van het geboortekaartje. De officiële aankondiging van jullie baby straks! Bij Hippe Geboortekaartjes kun je kiezen voor bestaande designs – die je naar wens zelf kunt customizen – of jouw kaartje volledig zelf ontwerpen. 

Als je de keuze hebt gemaakt voor een kaartje of klaar bent met ontwerpen, dan kun je een proefdruk bestellen. Met de kortingscode HAMXHGPROEF kun jij gratis een proefdruk bij Hippe Geboortekaartjes bestellen. Extra leuk: deze proefdruk komt in een verrassingspakketje. 

Meer lezen?

Wat zet je op een geboortekaartje?

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief