29/08/2021

Selflove: Martine

Hoe je lichaam eruit ziet nadat je een kindje hebt gehad, verschilt van vrouw tot vrouw. Wij vinden bij How About Mom dat je mentale gezondheid als newborn mom nog veel belangrijker is dan het moment waarop je weer in je oude spijkerbroek past. Maar we begrijpen natuurlijk ook dat je postpartum lichaam accepteren en omarmen, niet altijd vanzelf gaat. Daarom willen we met de serie Selflove graag aandacht geven aan de lichamelijke veranderingen en de gevoelens die je hierbij kunt hebben. Deze week deelt Martine haar verhaal.

“Pose en houding zijn alles. Een platte buik als ik in de ochtend sta of als ik me uitrek, iets minder plat en meer geflubberd als ik zit eof aan het einde van de dag. Heel normaal. 

Ik weet nog dat ik vroeger vaak bezig was met het forceren van een platte buik. Vroeger, want inmiddels heb ik er lak aan. Ik hou van mijn buik, ik hou van lichaam en ben rete-trots en ook nog steeds overwhelmed dat in die buik een kindje mocht groeien. 

Zelfliefde wat betreft mijn lichaam is volop aanwezig, mentaal is dat een ander verhaal, maar daar wordt aan gewerkt. Ik zag het laatst in een post op Instagram: ‘Zelfliefde is de key tot een gelukkig leven’.

Want hoe kan je van een ander houden en zorgen als je niet goed voor jezelf zorgt en niet onvoorwaardelijk jezelf lief hebt? En dat is precies wat ik mijn kinderen wil meegeven. Je bent mooi en je doet het goed dus hou maar net zoveel van jezelf als dat ik van jullie hou. En dat gun ik iedereen: onvoorwaardelijke zelfliefde.”

Wij hopen bij te kunnen dragen aan het accepteren en omarmen van het postpartum lichaam, door het delen van echte verhalen, realistische foto’s en vooral de kracht van vrouwen en hun geweldige lichamen – die in staat zijn leven te creëren – te laten zien. In alle vormen en maten.

Wil je meedoen met de serie Selflove? We horen graag van je via DM @howaboutmom of mail naar app@howaboutmom.nl

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief