Wasbare luiers HEMA
12/02/2024

Wasbare luiers van HEMA

Wist jij dat je tegenwoordig ook bij HEMA terecht kunt voor wasbare luiers voor jouw baby? We vertellen je er in dit artikel alles over. 

Een kindje draagt gemiddeld 5 luiers per dag. Dat zijn zo’n 150 luiers per maand. Al die luiers samen zijn goed voor 25 kilo (!) afval. Tegenwoordig zijn er steeds meer ouders die overstappen op wasbare luiers. Wasbare luiers zijn beter voor het milieu omdat je minder afval produceert en minder CO2 uitstoot. Ook als je wassen meetelt, hebben wasbare luiers minder impact op het milieu.

Starten met wasbare luiers

Misschien overweeg je om te beginnen met of over te stappen op wasbare luiers? Dan vind je bij HEMA een heel fijn wasbare luier starterspakket. Hierin zit alles om voor het eerst wasbare luiers te gebruiken.

De wasbare luiers van HEMA zijn in maat verstelbaar door middel van drukknopen en klittenband. In de luier zit een super absorberende laag die jouw baby’s billen droog houdt. 

Wasbare luiers HEMA

Inlegdoekjes

Bij HEMA koop je ook luier inlegdoekjes. Deze doekjes zijn gemaakt om het verschonen van wasbare luiers nog makkelijker te maken. Je kunt de inlegvellen los op de wasbare luier leggen om de luier te beschermen en om ontlasting makkelijk te kunnen verwijderen. Een rol van 75 inlegdoekjes kost €7,50.

Wasbare boosters

Je kunt een wasbare booster in de luier leggen voor maximale absorptie, bijvoorbeeld voor lange autoritten, in de nacht of als je onderweg bent. 

Wasbare luiers HEMA

Wasbare babydoekjes

Ook nieuw in het assortiment bij HEMA zijn wasbare babydoekjes, een alternatief voor wegwerpdoekjes. Deze wasbare doekjes bevatten geen lotions of synthetische stoffen en zijn daardoor geschikt voor het tere en gevoelige babyhuidje. Je kan het doekje vochtig maken door het onder de kraan te houden.

Luier bewaarzak & waszak

HEMA ontwikkelde ook een handige luier bewaarzak met twee aparte zakken waarin je schone of vuile luiers (tijdelijk) kunt bewaren. Ook is er een waszak, hierin verzamel je de vuile luiers en inleggers.

Wasbare luiers HEMA

Niet geheel onbelangrijk: wij worden ook blij van de schattige printjes met eendjes en vosjes van de wasbare luiers van HEMA. 

Wat kosten de wasbare luiers?

De wasbare luiers van de HEMA kosten €12.50 per stuk en het wasbare luierstartpakket is €95 euro. 
Hoeveel wasbare luiers heb je nodig en hoe werkt het met wassen? Je vindt hier alle informatie over de wasbare luiers van de HEMA.

Wasbare luiers HEMA

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met onze partner HEMA.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen