tweede naam kind
30/06/2022

Wel of geen tweede naam voor je kind?

Ongeveer de helft van de kinderen in Nederland heeft meer dan één voornaam. Als jullie nu bezig zijn met het uitzoeken van namen zullen jullie misschien ook besproken hebben of jullie één, twee of zelfs meerdere voornamen aan jullie kindje willen geven. We delen een paar voor én nadelen van een tweede naam voor je kind.

Een beetje van jou, een beetje van hem/haar

Misschien hebben jullie allebei iemand in de familie waar je jullie kleintje graag naar zou willen vernoemen. Kies je voor een dubbele naam, dan hoef je ook niet te kiezen tussen deze twee vernoemingen. Hooguit wiens naam als eerste komt…

Jongen of meisje?

Als je een voornaam hebt gekozen die zowel voor jongens als voor meisjes kan, dan is een tweede naam een leuke manier om het geslacht duidelijk te maken. Bij Billy Sophia of Robin Steven twijfelt niemand.

Je hoeft niet te kiezen

Tja, hij ligt erg voor de hand, maar het is wel een goede reden: als jullie niet kunnen kiezen tussen twee namen, waarom dan niet allebei gebruiken? Natuurlijk is het wel fijn als de twee namen een beetje leuk klinken samen, maar niks mis met ‘gewoon’ twee mooie namen voor jouw kindje.

Veilige keuze

Misschien vind je een bepaalde naam heel leuk of mooi, maar voelt hij net té speciaal om als eerste naam te kiezen voor jouw kindje. Dan is een tweede naam ideaal. Zo kun je die mooie naam toch gebruiken, maar speel je het iets meer op safe.

Andersom geef je jezelf met een tweede naam de ruimte om misschien een niet iets apartere keuze te maken. Stiekem een verwijzing maken naar de plek waar le bebe is verwerkt? Een verbastering van jouw favoriete artiest? Gerecht? Als tweede naam kan het prima 🙂

Meer lezen?
Naam kiezen voor broer of zus? Deze namen passen goed bij de meest populaire babynamen
Zeven dingen die moeders hadden willen weten voor het kiezen van de naam van hun kind

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen