kerstboom kerstvakantie
29/12/2022

6 activiteiten tijdens de Kerstvakantie (zonder scherm)

Auteur

Datum

Categorie

Share

Inspiratie nodig voor activiteiten met je kleintje aankomende dagen? Hier zijn zes leuke activiteiten tijdens de Kerstvakantie (waar ze geen scherm voor nodig hebben).

Oké, het weer zit niet echt mee deze Kerstvakantie met veel regen, maar het fijne is dat kinderen daar vaak lang niet zo’n probleem van maken als volwassenen. Regenjassen aan, warme kleren mee, let’s go!

Schaatsen

Oké, schaatsen op natuurijs zit er niet in. Maar waarom gaan jullie niet naar een schaatsbaan in de buurt? Schaatsen is de ultieme winteractiviteit: huur gezellig samen schaatsen, om je daarna op te warmen met een warme chocolademelk met slagroom.

Naar het tuincentrum

Dit klinkt pre-kinderen te knullig voor woorden, maar: vaak is het tuincentrum rond de wintermaanden mooi aangekleed vol nepsneeuw, zingende ijsberen en een overdaad aan lampjes. Grote kans dat je kleintje (of oudere kids) hun ogen uitkijken.

Ga iets lekkers bakken

Slecht weer buiten? Samen iets bakken is een fijn ochtend- of middag vullend programma. Misschien moet je een handje helpen met het deeg of de koekjes uitsteken, maar daarna kunnen oudere kinderen vaak zelf prima aan de slag met versieren. Versier de koekjes of taart met chocola, sterretjes, discodip, marsepein of glazuur. Ook gelijk een leuke traktatie om uit te delen aan bezoek, de buren of familie.

Naar het bos

Regenjassen aan, regenlaarzen aan, en naar het bos. Jullie laten je niet tegenhouden door een beetje regen, toch? Naar het bos is altijd een leuke activiteit. Zeker als je kind een verzameling van blaadjes, takjes, nootjes en andere spullen kan verzamelen om er later een knutselwerkje van te maken.

Uitwaaien aan zee

Juist als het waait en koud is kan een dagje uitwaaien aan zee heerlijk zijn. Rennen en rollen van de duinen af, vliegeren, opwarmen in de strandtent. Ga lekker een dagje uitwaaien aan zee deze Kerstvakantie.

Knutselen

Ook een top activiteit op een druilerige dag: knutselen. Wat dacht je van een ouderwetse kijkdoos maken? Met behulp van een oude (schoenen)doos kan je kind een knutselwerk met figuurtjes, poppetjes en andere dingen die hij of zij leuk vindt maken. Doos dicht, twee gaatjes in de zijkant maken en kijken maar!

Bij Little Creations koop je all-inclusive knutselboxen met alle benodigdheden en handige instructiekaarten. Je hebt boxen in de leeftijd 2+, 3+ en 6+ en speciale thema boxen, waarmee je bijvoorbeeld een eigen poppenhuisbrandweerkazerne of sprookjesbos bouwt. Hoe leuk!

Geen activiteit? Geen probleem

We hopen dat je wat inspiratie hebt opgedaan met deze 6 tips voor activiteiten tijdens de Kerstvakantie.

En hé, deze vakantie echt even geen energie om veel te ondernemen? Ook dat is oké! Zoals we al eerder schreven, kun je de lat ook lekker laag leggen tijdens deze toch al drukke feestmaand.

Meer lezen?

Momhack: knutselen met Little Creations

De leukste kerstfilms om met het hele gezin te kijken

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief