kerstfilms gezin
08/12/2022

De leukste kerstfilms om met het hele gezin te kijken

Nu de Sint het land uit is (en we eindelijk geen Sinterklaasjournaal meer hoeven te kijken…) ontstaat er in de meeste huizen ruimte voor kerst. Een kerstboom, kerstviering, kersthits en natuurlijk kerstfilms! We delen een aantal nieuwe én klassieke kerstfilms voor het hele gezin.

Home Alone

We kunnen ons bijna niet voorstellen dat iemand deze klassieker niet heeft gezien. Nadat de 8-jarige Kevin zich slecht gedraagt op de avond voor een familievakantie naar Parijs, laat zijn moeder hem op zolder slapen. Als hij de volgende dag per ongeluk alleen thuis wordt gelaten door zijn familie – die zonder hem vertrokken zijn – is hij blij dat hij het huis voor zichzelf heeft. Het duurt echter niet lang voordat hij het huis van zijn familie moet beschermen tegen een paar gemene (en onhandige) inbrekers. Te bekijken op Disney+

The Disney Clauses

Verwacht van deze nieuwe kerstserie op Disney geen diepgaand plot, maar geniet vooral van een gezellige family friendly ervaring. In The Disney Clauses gaat Scott op zoek naar een geschikte vervangende Kerstman. Te bekijken op Disney+.

Angela’s Christmas

Angela is bang dat het blote kindje Jezus ziek wordt in de kerk, dus besluit ze hem mee te nemen naar huis om hem daar op te laten warmen. Een hartverwarmende film. Inmiddels is er ook een deel 2 uit van deze film, waarin Angela haar best doet om haar familie bijeen te brengen voor de kerstdagen.
Te bekijken op Netflix.

Een jongen met de naam Kerstmis (A boy with the name Christmas)

De film is gebaseerd op een gelijknamig boek en vertelt een nieuw verhaal over de kerstman. Nikolas gaat op een spannend avontuur om een magische stad genaamd Elfhelm te vinden. Minor detail: Michiel Huisman speelt ook in deze film… Te bekijken op Netflix.

Arthur Christmas

Arthur houdt van alles wat met kerst te maken heeft, maar hij is de enige in zijn familie die nog steeds is gefascineerd door de ware magie van dit feest. En dat wil wat zeggen, want hij is de zoon van de kerstman! Te bekijken via Pathé Thuis.

De familie Claus

Nadat Jules ontdekt dat zijn grootvader de Kerstman is, moet Jules hem helpen zijn cadeautjes over de hele wereld te bezorgen. Eén probleem: Jules haat kerst… Ook van deze film is al een nummer 2 én 3 uit. Te bekijken op Netflix.

De Grinch

Deze film heeft ongetwijfeld ook geen uitleg meer nodig, maar voor wie hem nog niet kent: de Grinch gaat over een groene mopperkont die een hekel heeft aan kerstmis en probeert dit feest te laten stoppen. Een vrolijk meisje probeert hem op andere gedachten te brengen.
Te bekijken op Netflix.

Elliot: het Kleine Rendier

Als het rendier van de kerstman zijn pensioen aankondigt, krijgt het paard Elliot de kans om zijn levensdroom waar te maken: een plekje krijgen op de slee van de Kerstman. Kleine uitdaging: hij heeft hiervoor slecht drie dagen. Te bekijken via Pathé Thuis.

The Christmas Chronicles

Deze Netflix original heeft alle kenmerken van een kerstklassieker: kinderen die iets stouts doen, de dreiging van een geannuleerde kerst en een jongen die niet in de kerstman gelooft.
Te bekijken op Netflix.

Frozen 1 en 2

Ja ja, we hebben ze vast al 1001 keer gezien, maar ze mogen eigenlijk niet ontbreken op dit kerstfilm lijstje toch? Kijk ze allebei en zing vooral uit volle borst mee. Laat het los, laat het gaaaan…
Te bekijken op Netflix.

David en de kerstelfjes

Een verveelde elf vlucht naar de echte wereld en probeert hier de magie van kerst te ervaren.
Te bekijken op Netflix.

Bings Kerstfeest en andere verhalen

Voor de echte mini’s is er Bings kerstfeest, waarin alle figuurtjes uit de serie samen kerst vieren.
Te bekijken via Pathé Thuis.

Meer lezen?
Tradities die je wel (of juist niet!) meeneemt uit je eigen jeugd

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen