Cortina kinderfiets
02/05/2023

Blog: kleine dochters worden groot, kleine fietsjes blijven klein

Afgelopen maart werd mijn dochter zeven jaar oud. Zeven jaar! Eén van haar verjaardagscadeau’s was een nieuwe fiets – haar oude was inmiddels écht te klein geworden. Haar wens was een fiets net zoals mama: met een bakje voorop. Terwijl we samen wegrijden bij de fietsenwinkel kan ik mijn ogen nauwelijks van haar afhouden. Wat wordt ze ineens toch groot… 

Ik kan me haar bevalling nog als de dag van gisteren herinneren. De kraamperiode ook. Daarna zijn er 1001 grote en kleine momenten die nog scherp op mijn netvlies staan, maar er zijn ook heel veel dingen waarvan ik dacht ‘die vergeet ik nooit’ die ik toch vergeten ben. Als ik foto’s of filmpjes terugkijk – vaste prik in de weken naar aanloop van een kinderverjaardag toch?  – denk ik steevast: oh ja! zo was het! 

Enig, zo’n loopfiets…

Voor haar eerste verjaardag kreeg Olivia een zwarte loopfiets, een heel stoer ding. Ze reed er tot onze grote verbazing moeiteloos op weg. Ik zie mezelf nog rennen over de markt van Haarlem, achter mijn mini-mensje aan die er zó vandoor scheurde… Enig, zo’n loopfiets. 

Zijwieltjes

Na de loopfiets kwam er het eerste fietsje met zijwieltjes. Met van die kralen in de wielen, zodat we haar goed konden horen. Vonden de buren ook heel fijn 🙂 Bij haar opa en oma oefende ze iedere maandag met fietsen. Best wel spannend, op de weg langs de sloot, maar hey, op die weg hadden wij ook leren fietsen destijds. Op de filmpjes zie je haar ongelofelijk trotse snuitje als ze voor het eerst een langer stukje zelf fietst én weer veilig tot stilstand komt. 

Op de fiets naar school

Olivia werd vijf en kreeg weer een grotere fiets. Samen op de fiets naar school. Ook al zo spannend als moeder haha, maar wat was ze trots om zelf te mogen rijden. Voor het eerst konden we in het weekend kleinere tochtjes met haar gaan maken op de fiets. Haar broertje nog in het stoeltje op de fiets en papa die mooi zo nu en dan een duwtje in haar rug kon geven. 

Een fiets net als mama

Kleine meisjes worden groot, maar kleine fietsjes blijven klein. Dus werd het tijd voor een nieuwe, grotere fiets. Jouw wens was om er eentje net zoals mama te hebben: met een bakje voorop. Een perfect cadeau voor je zevende verjaardag. 

Op jouw eigen grote Cortina fiets met bak voorop lijk je bijna een puber. Je vliegt naast me over het fietspad en roept dat je prima met één hand kunt fietsen. Ik lach en huil tegelijkertijd, zoals alleen ouders dat kunnen 🙂 

Meer lezen?
Tijd is een raar concept als je moeder bent
De voordelen van een mama-fiets

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen