voordelen mama-fiets
10/12/2022

De voordelen van een mama-fiets

Als je kinderen krijgt veranderen veel van je prioriteiten. Vakanties zien er anders uit, hakken worden vaker verruild voor praktische sneakers en vroeg naar bed gaan wint het (meestal) van het uitgaan. Dat oude barrel van een fiets waar je in je eentje prima op vooruit kon, die is als aanstaande moeder ook aan vervanging toe. Zéker als jouw kleintje straks met jou mee gaat op de fiets. 

“Toren! IJs! Hond! Boom! Auto! Kijk! Vogel! Die!” Als ik terugdenk aan het eerste jaar met Olivia voorop de fiets, dan denk ik vooral aan hoe ze de gehele reis alles wat we tegenkwamen aan het opnoemen was. Vaak erg schattig, soms een tikkeltje vermoeiend… 

Ik herinner me ook het gevoel van vrijheid dat ik ineens had toen we samen op de fiets op stap konden. Ineens konden we andere afstanden afleggen en hoefde ik niet altijd de kinderwagen mee te nemen. Dat gevoel van vrijheid heb ik nog steeds. Sterker nog, het is onlangs alleen maar sterker geworden sinds ik een nieuwe fiets heb. Eentje die me letterlijk op alle vlakken van mijn leven ondersteunt. Of ik nu kinderen naar school breng, pakketjes moet ophalen van kantoor, boodschappen doe of naar tennisles fiets: mijn Cortina fiets is m’n nieuwe compagnon. 

Niet alleen voor mij overigens. De deze fietsen van Cortina hebben niet voor niks de naam Family Bikes. De fietsen zijn helemaal niet alleen bedoeld voor jou als (aanstaande) mama, maar juist geschikt voor het hele gezin. Beide ouders kunnen erop fietsen en opa’s, oma’s, ooms of tantes kunnen er ook prima een ritje mee maken.

Laad maar vol

De praktische krat voorop mijn fiets is een grote upgrade. Geen gehannes met tassen aan het stuur (jep, ik vertik het inderdaad om fietstassen te gebruiken…) maar een grote bak waar alles zo in past. De fiets heeft een stuurslot waardoor het voorwiel extra stevig staat als je ‘m parkeert. Dat is niet alleen handig en nodig bij een (volle) krat, maar ook als je een kinderzitje voorop de fiets hebt zitten. Nog meer stevigheid is te danken aan het dubbele standaard. Daar kun je bij een mama-fiets niet zonder, zeker als je extra passagiers met je meeneemt. 

De Cortina U4 Transport Family heeft meer ruimte tussen je zadel en stuur en een verlaagd frame waardoor je er heel makkelijk op kunt stappen. Da’s fijn als je twee kids vervoert, maar óók handig als je hoogzwanger bent, aldus Frederieke.

voordelen mama-fiets

Praktisch én mooi

Waar ik stiekem ook blij mee ben, is het design van deze fiets. Laten we wel wezen: er zijn genoeg duffe mama-fietsen verkrijgbaar. Bij Cortina heb je wel de voordelen van de mama-fiets, maar lever je niet in op stijl.

Ben jij zwanger en zoek jij een nieuwe toekomstbestendige fiets? Let dan in ieder geval hierop:

  • Heeft de fiets een dubbele standaard?
  • Heeft de fiets een lage instap en voldoende ruimte tussen zadel en stuur?
  • Kan het kinderzitje veilig op de fiets gemonteerd worden?
  • Heb je ruimte om luier-, school-, sport- of boodschappentassen mee te nemen? 

Meer lezen?
Doen: 6 dagelijkse gewoontes om de band met jouw kindje te versterken
Sporten na de bevalling: wanneer en hoe?

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief