Tilda Klumpenaar

Tilda Klumpenaar

Tilda Klumpenaar is postpartum specialist voor moeders zonder roze wolk. Ze is de oprichter en eigenares van Frou Frou Begeleiding. Binnen haar praktijk begeleid ze moeders die tijdens of na de zwangerschap niet op een roze wolk zitten. Ze is de auteur van het boek Toen kreeg ik weer lucht.

Postpartum specialist

Tilda: ‘Toen ik in 2014 voor het eerst moeder werd, zat ik niet op een roze wolk. Die verdween eigenlijk al tijdens mijn zwangerschap. Ik werd keihard van die roze wolk afgeduwd toen mijn lieve oma, mijn rolmodel, mijn alles, op 88-jarige leeftijd overleed. Ik praatte met haar over alles en voelde me veilig en totaal geaccepteerd door haar. Ineens was mijn oma er niet meer. Het verdriet wat ik toen voelde, valt met geen pen te beschrijven. Ik stond in de overlevingsstand en ging door rouw heen terwijl ik strak stond van de hormonen. Mijn bevalling verliep bovendien traumatisch. Gelukkig vond ik een goede therapeut die me door deze donkere periode heen loodste. Ik krabbelde stukje bij beetje op en vond mezelf opnieuw uit.’

Geen roze wolk

Tilda besloot zichzelf om te scholen tot therapeut en om Frou Frou Begeleiding te starten. ‘Mijn praktijk Frou Frou Begeleiding is vernoemd naar de lievelingskoekjes van mijn oma. Ook begon ik aan mijn boek ‘Toen kreeg ik weer lucht’, om zo nog veel meer moeders te kunnen helpen.’. Inmiddels ontvang ik dagelijks moeders én zwangeren zonder roze wolk in mijn praktijk, en gebruik ik mijn social media (@geenrozewolk) om het taboe op dit onderwerp te doorbreken. Want dat is hard nodig. Ik heet je van harte welkom op mijn pagina en hoop dat je hier veel herkenning en steun zult vinden.

Artikelen door Tilda Klumpenaar

In de rubriek Ask Tilda geeft postpartumtherapeut Tilda Klumpenaar antwoord op jullie vragen en zorgen over het moederschap. Lees hier alle Ask Tilda artikelen.

‘Ik voel me constant overprikkeld als moeder’

‘Ik zie als een berg op tegen het kraambezoek straks’

Kan een vader ook een postpartum depressie hebben?