hoe kies je luier
22/09/2022

Hoe kies je de beste luier voor jouw kleintje?

Wanneer jouw baby is geboren zijn er tientallen grote en kleine keuzes om te maken. Dat voelt soms best overweldigend. Een van de ogenschijnlijk kleine beslissingen die wel veel invloed heeft op het dagelijks leven met een baby, is de keuze voor een type luier voor jullie kleintje.

Als je bedenkt dat baby’s bijna 24/7 een luier tegen hun huid dragen, is het logisch dat je een goede keuze wilt maken over het type luier dat jouw kleintje krijgt. We vertellen er in dit artikel meer over de beste keuze qua luiers. 

Comfort voor kleine kontjes

Baby’s hebben niet alleen een heerlijke zachte maar ook een gevoelige huid. De Puur & Zacht luiers van Etos hebben een extra zachte toplaag met reliëf. Dat maakt ze zachter en daardoor comfortabeler voor jouw baby. Etos luiers zijn daarnaast dermatologisch getest en vrij van mogelijk schadelijke allergenen.

De Woezel & Pip luiers van Etos hebben flexibele tapes om de luier te sluiten. De tapes kun je niet alleen vast maken aan de bovenkant van de luier, maar ook aan de volledige luier zodat de luier niet lekt en comfortabel zit om de billetjes van je kindje. Naast comfort scoren deze luiers wat ons betreft ook punten voor hun looks, want hoe schattig is zo’n Woezel & Pip print op die kinderbilletjes?

Absorptie

Hoewel het misschien onmogelijk is om volledig te voorkomen, kun je er met de juiste luier keuze wel voor zorgen dat jouw baby’s billen zo goed mogelijk beschermd worden. Een luier moet veel babypoep en -plas kunnen absorberen en zo lang mogelijk droog blijven. De Woezel & Pip luiers zijn voorzien van zogeheten Flash Dry technologie. Door dit systeem kan de lucht in de luier beter circuleren en de plas beter worden verspreid in de kern van de luier. 

Wist je dat? Als je een luier na het openen uit de verpakking even uitschud, zorg je ervoor dat de luier het vocht optimaal kan absorberen.

hoe kies je luier

Duurzaamheid 

Gemiddeld genomen gebruiken baby’s in hun eerste jaar zo’n 3000 luiers. Stel je die berg luiers eens voor… Daarom is het fijn om een luier te kiezen die niet alleen goed is voor jouw kleintje maar ook voor het milieu. De luiers van Etos worden geproduceerd met minder gebruik van grondstoffen, energie, water en schadelijke stoffen en worden gemaakt van verantwoordelijk geteeld katoen. Om die redenen mogen de luiers het EU ecolabel dragen. De Puur & Zacht luiers worden daarnaast verpakt in een 100% biologisch afbreekbare papieren tas die bij het oud papier mag. 

Betaalbaarheid

Luiers zijn één van de kostenposten als er een kleintje in jullie gezin komt. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om hier enigszins op te besparen. Onder andere door te letten op acties (bijvoorbeeld de stapelkorting bij Etos), te kiezen voor voordeelverpakkingen óf gebruik te maken van het Etos baby loyalty programma.

Als je je hiervoor aanmeldt als zwangere of nieuwe mama (met een baby tot 8 weken oud), dan ontvang je een gratis Etos baby welkomstpakket. Hierin zit onder andere een pakje billendoekjes, een pak Etos luiers en Etos wasgel voor jouw kleintje. Daarnaast krijg je 15 punten extra cadeau bij je volgende aankoop. Met deze punten spaar je voor extra korting én gratis verzorgingsproducten. Meer weten over Etos Baby?

Meer lezen?
Zó werken luiermaten en deze maat heeft jouw baby nodig
Hoeveel luiers heb ik nodig? Zo leg je slim een voorraad aan

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief