How About Mom meet-up Eva Jinek
25/05/2022

How About Mom in nieuwe serie Eva Jinek: moederschap en seksualiteit

Er is een seksleven voordat je moeder bent, en een seksleven daarna. Is het ene beter of slechter dan het andere? Zeker niet. Alleen is het wel fijn om open en eerlijk te kunnen bespreken hoe seks voor jou – als nieuwe moeder – voelt. Waar je je misschien voor schaamt, of tegen welke lichamelijke of mentale uitdagingen rond seksualiteit en intimiteit je als nieuwe moeder aanloopt. We zijn daarom blij dat we mee konden doen aan het nieuwe programma van Eva Jinek, vanaf 25 mei te zien bij Videoland.

In ‘De Wereld van Eva’ duikt Eva Jinek dieper in thema’s die haar als moeder bezighouden, zoals het schuldgevoel van werkende moeders en seksualiteit na de bevalling.

Dit voorjaar organiseerden we een How About Mom meet-up, waar we met acht vrouwen een geweldige sessie en open gesprek hadden. Hoe is je seksleven nu, na kinderen, en daarvoor? Hoe vind je jouw lichaam na de bevalling, en heeft dat invloed op je seksleven? Wat helpt jou om opgewonden te raken? Hoe praat je in een relatie over (een gebrek aan) seks? Eva Jinek en haar team kwamen langs bij de meet-up om te filmen.

How About Mom meet-up Eva Jinek

Wat volgde was een open en eerlijk gesprek, tussen acht vrouwen die elkaar niet kenden maar zichzelf wel figuurlijk bloot durfden te geven. “Het heeft echt een hele tijd geduurd, misschien wel een jaar, voordat ik weer wat beter in mijn vel zat. Door spoedkeizersnede en het litteken waar ik veel last van hield, had ik zo’n on-sexy beeld van mijn eigen lichaam. Ik ging seks echt uit de weg”, deelt Isabelle, die een dochtertje van bijna 2 heeft.

Wanneer ben je weer klaar voor seks? Als je seks enkel beschouwd als penetratie, kan dat voor veel vrouwen spannend zijn na de bevalling. “Ik zie seks wel echt als penetratie. En ook dat mijn man klaarkomt. Anders is het niet echt seks”, zegt Aygul.

Dayna deelt hoe ze nog maanden last heeft van de hechtingen die gezet zijn na haar bevalling. “Ik dacht dat die pijn erbij hoorde.”

Vrouwen onder elkaar

Eva’s serie sluit perfect aan bij onze missie: vrouwen beter voorbereiden op het aanstaande moederschap, en alles wat daarbij komt kijken. Seks en relaties zijn een belangrijk thema, in onze app, het boek dat we schreven en in de gesprekken in onze community.

Als vrouwen open staan voor elkaars ervaringen en hun verhaal durven te delen, ontstaat er iets magisch. Ook al kenden we elkaar niet, of misschien werkte het juist goed omdat we elkaar niet kenden, we durfden het taboe en de schaamte te doorbreken en een open gesprek te voeren over seksualiteit, relaties en opwinding. “Als er maar één moeder is die door het horen van jullie verhalen steun en herkenning ervaart en zich geholpen voelt, dan ben ik al heel erg dankbaar”, zei Eva tijdens de meet-up en daar sluiten wij ons volledig bij aan.

Het nieuwe programma van Eva Jinek is vanaf 25 mei te zien bij Videoland.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen