moe moeder
31/03/2022

Ik ben zo moe van het moe zijn, jij ook?

‘Ben ik ooit nog eens niet moe?!’ is een vraag die ongetwijfeld ook vaker door jouw hoofd spookt als moeder. We rennen en vliegen door onze dagen, van werk naar opvang, school of sportles. Een huishouden te runnen, die vriendin weer eens bellen, zorgen voor jezelf… En alles op minder slaap dan vroeger. 

Op sommige dagen kunnen we niet wachten tot onze baby of kids eindelijk in bed liggen. Maar is het eenmaal zover, dan heb je zelf soms nauwelijks nog puf om iets te doen. Terwijl we stiekem de hele dag naar dit moment hebben verlangd. Even tijd voor jezelf. Om nog wat te werken, eindelijk in dat boek te beginnen. Maar waar je de energie nu nog vandaan? 

In magazines, op websites of op Instagram vind je talloze tips tegen die chronische vermoeidheid als nieuwe moeder. Van meer me-time, tot meer slapen, een beter ritme, vaker naar buiten of meer beweging.‘Ja leuk’, denk je vaak bij het lezen van zulke lijstjes, ‘maar hoe dan? Daar heb ik toch helemaal geen tijd voor’. We zouden niets liever willen dan meer slapen, een beter ritme en vaker sporten… 

Moe van het moe zijn als moeder

Een oplossing voor die chronische vermoeidheid waar we minder snel aan denken is voedingssupplementen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van gezond eten, maar een aanvulling hierop. In tegenstelling tot veel andere tips zijn supplementen makkelijk in je leven te integreren, grondig en kunnen ze snel effect hebben op die eeuwige moe-stand.

Jouw vermoeidheid wordt namelijk deel veroorzaakt door een tekort aan bepaalde vitamine en mineralen. Met de juiste supplementen kun je ervoor zorgen dat bepaalde vitamines en mineralen waar jij op dat moment een tekort aan hebt – maar die juist zo’n belangrijke brandstof voor jouw lijf zijn – aangevuld worden. How About Mom is fan van de supplementen van SUPS. SUPS is opgericht door Maartje, een mama van vier (!) kinderen, die zelf helemaal klaar was met dat uitgeputte en uitgebluste gevoel wat wij allemaal herkennen. Ze ontwikkelde zelf een lijn supplementen gericht op de immuniteit, vitaliteit en hormoonbalans van vrouwen en moeders. Zo helpen haar supplementen onder andere bij het creëren van een betere immuniteit (wel zo fijn met koters op de crèche of opvang…) en bij het ondersteunen van je mentale weerstand. Maar ook bij het activeren van de natuurlijke energie in je lichaam, het vrijmaken van energie uit voeding en het ondersteunen van gezonde huid, haar en nagels.

Daily dosis energie

Eén moeder deelt over SUPS: ‘Ik ben nog steeds iedere dag blij met mijn Sups. Alsof ik iedere ochtend even mijn dosis aan geluk, vitamines en energie pak. Als ik ze een dag vergeet merk ik dat direct. Mijn menstruatie is na jaren PCOS weer terug. Ik heb zelfs een cyclus, wauw.’ Een andere moeder geeft aan al na een paar dagen verschil te merken in haar energie en humeur dat beter en positiever is. 

Die daily dosis aan energie zorgt er dus voor dat je lekkerder in je vel zit, waardoor je ook sneller andere keuzes zult maken. Je zult bijvoorbeeld sneller gemotiveerd zijn om ook andere voedingskeuzes te maken, voldoende water te drinken of ‘s avonds toch nog die online yogales te volgen. Hopelijk zul je na een tijdje merken dat je langzaam uit die spiraal van dat uitgebluste en uitgeputte gevoel raakt en daarmee dus hopelijk ook meer van het moederschap én van de tijd voor jezelf gaat genieten. Want hey, dat verdien jij

We vinden het heel erg leuk dat we jullie ook kennis mogen laten maken met SUPS en jou 20% korting mogen bieden op jouw eerste bestelling. Voeg Howabout20 toe als kortingscode aan je winkelmandje en de korting wordt automatisch verrekend. Kies je direct voor een abonnement, dan krijg je met de kortingscode howabout30 zelfs 30% korting.

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief